Reklama

Reklama

Rurōni Kenshin: Meiji kenkaku romantan – Shin Kyōto-hen

  • Japonsko るろうに剣心―明治剣客浪満譚― 新京都編 (více)
všechny plakáty

Recenze (5)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Zkuste hádat, jak může dopadnout snaha vměstnat sto kapitol mangy (či téměř čtyřiceti dílů původního seriálu) do dvou filmů o třičtvrtěhodinové stopáži. Říkáte, že fatálním neúspěchem? Tak bodejť, máte samozřejmě pravdu. Tvůrci tohoto remaku ohlodali hlavní dějovou linii Kenšinovy výpravy do Kjóta až na kost, spoustu věcí vynechali, mnohé pozměnili, z původního seriálu si vzali pár hudebních motivů (vymyslet nové se neobtěžovali) a nabídli divákovi novou kresbu, která je sice v detailech prostředí pěkná, ale samotné návrhy postav jsou vyloženě zmrvené a ze soubojů mi v hlavě (oproti seriálu) neutkvěl žádný. Stejně jako uživatel diodoros, s nímž v drtivé většině výtek souhlasím, bych rád věděl, komu mělo být toto dílo určeno. Divák neznalý mangy či původního seriálu sotva pochytí, že je to o nějakém Kenšinovi, který chce pomoct nějaké holce, která hledá nějakého mistra, který má něco do činění s nějakým Šišiem, který má co do činění s tímto Kenšinem, a o tom, jak jdou do Kjóta, přičemž vše ostatní okolo pro diváka bude španělská vesnice; znalí mangy či anime si zase budou po většinu času jen klepat na čelo nad zběsilou rychlostí děje, spoustou necitlivě vystřižených, okleštěných či značně pozměněných scén (v drtivé většině případů k horšímu) a celkovou nesourodostí tohoto díla. Snad jediné výraznější pozitivum oproti původnímu seriálu zde vidím ve střízlivějším vyobrazení obra Fudžiho, jehož výška byla v seriálu hodně přehnaná, ale k čemu to je, když se o něm v těchto filmech nic bližšího než to, že je veliký, nedozvíme. Pokud tedy stojíte o to vidět Kenšina v důstojnější adaptaci, volte původní seriál či nově trilogii hraných filmů. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Jak mám Kenshina rád, tak se mi tohle teda nelíbilo. Krom animace to snad v ničem nedosáhlo kvalit seriálu z minulého tisíciletí. Děj jede bez vystvětlení čehokoli, motivace postav a jejich chování je celkem neexistující, všechno se zdá být jen na levnej efekt. A to u Kyoto arcu Kenshina dost zabolí. Zkrácení do dvou filmů určitě šlo udělat líp (i když nepopírám že úkol to není lehkej). ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Nevyhnutný neúspech a sklamanie, ktorý si viac ako slabé 3* nezaslúži. Už len nápad, že 100 kapitol mangy a 35 najlepších častí seriálu možno skrátiť do dvoch 45-minútových filmov s tým, že si to udrží kvalitu, myšlienku a emočný rozsah je mylný. Hudba pochádza zo seriálu, je zmenená iba minimálne, príbeh je zosekaný nehorázne - všetko pozadie, príbehy hlavných predstaviteľov a celý ich emočný dopad na konanie v súčasnom príbehu je preč, niektoré postavy sú úplne vyškrtnuté, niektoré udalosti sú vyslovene proti pôvodnému príbehu a navyše idú aj proti vnútornej logike tohto spracovania. To sa snaží byť tak drsné a kruté až je prehnané a končí sa až v prílišnej uletenosti (Šišiova rozpoltená hlava?, meč v Kenšinovom ramene?, sex Šišia a Jumi???). Jediné, čo si zaslúži pochvalu je výborná animácia okolia a prostredia, animácia postáv, aj keď našťastie nie všetkých, oproti tomu zas však mierne zaostáva. Nechápem z akého dôvodu toto vôbec vzniklo - neznalému divákovi to nič nepovie, jedine v tom bude mať zmätok a fanúšik Kenšina, ktorý už všetky udalosti pozná, sa môže jedine čudovať, čo to s príbehom spravili a prečo s ním práve takto naložili. (UPDATE 18. 5. 2021). ()

Magnomous 

všechny recenze uživatele

Velmi pozmenena, filmova verzia pribehu kenshina, kapitoly so Shishiom. Nakreslene celkom slusne, ale anime spracovanie je urcite lepsie. Tuto to bolo hodne priamociarne, take... bezpocitove. Charaktery postav dost odlisne od anime. Film, ako taky, priemer. ()

Falanx 

všechny recenze uživatele

15%. Mojí chybou je, že nesním o minulosti a v pazourách nedržím šinajokeník abych se povznesl mezi osobní stráž hatamotíků Šógunovic. Skutečné samuraje divák tohoto kinotyjátru neuviděl ani náhodou. Obvyklé mečákovací poskakování a poletování je správně urychlené, katany zvoní, drama kypí....člověk se pořád učí, ale někdy má opravdu chuť si otevřít, jistěže po shlédnutí díla, břišní dutinu... ()

Reklama

Reklama