Reklama

Reklama

Osmý den pro cikádu

(neoficiální název) (seriál)
  • Japonsko Jókame no semi (více)

Obsahy(1)

Kiwako unese dítě svého milence a jeho ženy. Vychovává je jako vlastní, ale pak je dopadena policií. Unesená Erina ale nemůže u svých biologických rodičů najít klid. Jako dospělá se zaplete se ženatým mužem a otěhotní. V tu dobu se vydá do Šodošimy, kde žila jako dítě s Kiwako a objevuje zde zdrcující pravdu. (Zíza)

Recenze (2)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Až mě tu zamrzelo, že tu nebyl více hollywoodský konec. Podívala jsem se na první díl, pak druhý a najednou jsem zjistila, že koukám na poslední. Bavilo mě to, i když byly chvíle, kdy jsem si říkala, tak už ji sakra chyťte, chci vidět, co se bude dít v přítomnosti, ale potom zase byly chvíle, kdy jsem si jako hlavní postava říkala, ještě chvilku, ještě jim dejte chvilku. Přiznám se, že na začátku jsem moc s Kiwako nesoucítila, ale jak šel čas, tak jsem najednou hrozně moc chtěla, aby ty dvě zůstaly spolu - bylo to tak pěkné! Kéž by mohly zůstat všichni tři na ostrově a mít se dobře. Řekla bych, že pro všechny - hlavně pro mě - by to tak bylo lepší. Seriál má tragický nádech a je to v tak zvláštním kontrastu (v druhé polovině seriálu) s příjemným prostředím a lidmi v něm. Už dlouhou dobu jsem neviděla tak příjemný seriál, kde se netlačí na pilu emocím, ale plyne to tak nějak samo, je to přirozené. Takže pokud vás to rozpláče, není to proto, že by vás chtěli tvůrce emočně vyždímat, ale protože se spíše tvůrcům povedlo docílit toho, abyste soucítili s postavami; není vám lhostejné, co se s nimi stane. Konec může být pro někoho zklamáním - pro mě z části byl - ale asi je to tak víc do života. Slušné drama, příběh, hudební doprovod i herecké obsazení (bez Dan Rei nevím nevím, jak by to dopadlo, a krásně to osladil Kishitani Goro svou řečí a ostrovním nářečím a vlastně celým svým charakterem). A titulky jsou na akihibaře… ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Na tomto japonskom ťažko psychologickom seriáli o žene(Kiwako), ktorá uniesla malé dievčatko a vychovávala ho asi do šiestich rokov ako vlastnú, ma najviac oslovil záver. V tom dcéra, ktorá medzičasom už dospela, sa ako tehotná rozhodne nechať si dieťa, ktoré čaká a odmietne ísť na potrat. ()

Reklama

Reklama