Reklama

Reklama

Zkouška

(festivalový název)
  • Maďarsko A vizsga (více)
Trailer

Obsahy(1)

Revoluční vzedmutí z podzimu 1956 bylo udušeno a Maďarsko ovládá atmosféra strachu a špiclování. A tak i mladý agent Jung, jenž navenek funguje jako soukromý učitel, prochází testem spolehlivosti, který vede jeho nadřízený, ale i přítel Markó. Pohybovat se v prostředí, kde jsou špehové sami špehováni, vyžaduje značnou ostražitost a schopnost rychlého úsudku. Přispívá to nejen k setrvalému napětí, ale i k dynamice jinak komorně pojatého filmu. Na první pohled klasický příběh o tragické etapě maďarských dějin stojí mezi žánrovým propletencem, osobním dramatem a dokumentem dobových poměrů. Ty vykresluje s důrazem na praktiky tajné policie, aniž by však zapomínal na intimní rozměr, který nelze oddělit ani od sebeodtažitějších totalitních praktik. A tak proti sobě stojí nejen kolegové, ale i přátelé, a jedna z rovin jejich vztahu bude muset jít stranou. Která to bude? A mohou být věci jako dřív? (MFF Karlovy Vary)

(více)

Zajímavosti (1)

  • Film získal roku 2012 Zlatého Huga na Mezinárodním filmovém festivalu v Chicagu v kategorii filmů začínajících režisérů. (JoranProvenzano)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Reklama

Reklama