Reklama

Reklama

Doktorka Emily

(seriál)
  • USA Emily Owens, M.D.
USA, (2012–2013), 9 h 1 min (Minutáž: 41–42 min)

Hrají:

Mamie Gummer, Justin Hartley, Aja Naomi King, Michael Rady, Necar Zadegan, Kelly McCreary, Yoshie Bancroft, Christine Willes, Harry Lennix (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Emily Owensová právě ukončila studia medicíny a pracuje prvním rokem jako začínající chirurg v nemocnici. S nástupem do práce je připravená pohřbít tu podivínskou, nejistou a nerozhodnou dívku, kterou byla v době studií. Chce se stát novým člověkem a zodpovědným lékařem. Brzy však zjistí, že nemocniční prostředí je v určitém směru velmi podobné tomu vysokoškolskému. Na scénu přichází Will Collins, také čerstvý absolvent medicíny a další pohroma zhmotnělá v postavě Cassandry Kopelsonové. Přestože se hned první den Emily ocitá v nezáviděníhodné situaci a v drobném průšvihu, nic nekončí. Naopak. Boj o vlastní identitu a postavení v práci začíná a určitě to nebude procházka růžovou zahradou. (CBS)

(více)

Recenze (13)

sitmin

všechny recenze uživatele

Nebudu přípiš hodnotit seriál, protože je to horší, ale relativně věrná kopie Scrubs, jenže... Už po několikáté soukromá televize zdvihla seriál, který byl v zrušen v průběhu, nebo na závěru, první sezóny a to naprosto vědomě a ve značném odstupu od jeho ukončení a mně osobně to přijde přinejmenším nechutné. Nejprve upoutávky, kampaň trvající měsíce (viz Flashforward) a pak vám pustí těch pár dílů a vy čekáte, že bude něco víc, ale nebude a ani není šance, že by bylo! Televize to samozřejmě nedělají z hlouposti, ale práva k seriálu, který už se nenatáčí a tudíž nemá pro americkou stanici výrazný potenciál, se prodává levněji než třeba Mad Men, kteří po sedmi letech masivní popularity ve státech nechávají naše programové vedoucí v klídku, protože by museli připlatit. Z ekonomického hlediska je to jasné, z morálního je to urážka a také potvrzení toho, že v našich televizích se pohybuje banda amatérů. Zmíněným Scrubs trvalo 12 let, než se dostali do ČR... A pak to nadabujou a je stejně po srandě. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápaditá vykrádačka Grey's Anatomy a dalších seriálů (nejen) z lékařského prostředí. Ano, sem tam se tu najde úsměvný moment, ale celkově je to vlastně o ničem. Druhý díl ani zkoušet nebudu. Pilot - 40 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Neni to vyloženě špatný, ale Grey's Anatomy už tu máme, tak proč to točit podruhý? Hlavní hrdinka Emily má oproti Meredith mnohem víc „myšlenkových pochodů“, je trapnější a nudnější. Neumím si představit, že bych si ji oblíbil. Seriál je taky nudnější a ač se to zdá neuvěřitelný, ještě víc o vztazích než GA (nic proti GA). 2. díl si pustím, ale asi to bude i můj poslední. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle si nemůžu pomoct, ale působí to na mě jako slátanina všech seriálu z medicínského prostředí. Je to trošku přeslazené. Hlavní hrdinka mi zas tak moc nesedla. Asi mi tam vadí to, jak si povídá sama pro sebe. Přesto mě konec pilotu nalákal na další díly. Po šesti dílech se moc nezměnilo. Sice jsem se na další díly dívala a kdyby byly titulky tak bych seriál dokoukala, ale bylo by to jen ve zbylém času. Rozhodně kdyby jsem měla málo času, tak bych Emily vypustila. Průměrná klasika pro mladistvé od CW, to vystihuje skoro vše. ()

nessbeal

všechny recenze uživatele

Lékařským diplomem čerstvě ověnčená Emily nastoupila na svůj první rok praxe do denverské nemocnice. S úžasem zjišťuje, že zde pracuje jednak její láska z vysoké, mladý doktor Will, i Cassanda. ()

Evii.B 

všechny recenze uživatele

Střední škola má zůstat střední školou a né pokračovat v zaměstnání. Zápletky teenagerů a totálně nudná a trapná hlavní hrdinka je opravdu krok vedle. Ani příběhy pacientů tohle nezachrání, viděla jsem 3 díly a na další už nemám sílu. Jedno z nejhorších dramat z nemocničního prostředí! ()

Mišísek 

všechny recenze uživatele

Něco jako středoškolské drama v nemocnici. Nesebevědomou hrdinku Emily si moc neužijete a na rozdíl od letní novinky Saving Hope ani celkový ráměc příběhu není nic moc. Mamie každopádně hraje svojí roli dobře. ()

bee.el 

všechny recenze uživatele

Ne-ne-ne, tohle fakt těžce ne - opravdu se to moc nepovedlo. Pro člověka netknutého Greys anatomy a Scrubs by to mohl být zajímavý seriál, ale tohle je prostě totální vykrádačka (a to už si moc nepamatuju dřívější sledování Pohotovosti...). Zarytí fandové Greys mi jistě dají za pravdu, že úvodní znělka Emily zní stejně jako stará úvodní znělka v Greys používaná v začátcích první série, obrázek, který se při ní ukazuje (rentgenový snímek) je lautr to samý co měli ve Scrubs (a neříkejte mi, že se nedá vymyslet jiný rtg obrázek!). I samotný děj mi přijde ukrutně okopírovaný. A to jsem se fakt těšila na Mamie Gummer, která si mě zcela získala jako Mina ve výborném Off the map. Tady se sice snaží a hraje to dobře, ale když hraje v takové kravině, nedá se moc zachraňovat. Kromě samotné Emily jsou ostatní stážisti krutě nenápaditá a nudná banda, Emilyin objekt zájmu je tuctový budižkničemu (ani si nepamatuju jeho jméno...). Jediný, kdo je pro mě dejmetomu únosný je Michael Rady jako Micah, jehož postava je alespoň trochu zajímavá a hlavně sympatická. Celkově ale prostě šedá nuda. ()

Reklama

Reklama