Reklama

Reklama

Pád Bílého domu

  • USA Olympus Has Fallen (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mike Banning dlouhou dobu velel ochranné směně amerického prezidenta. U prezidentského páru byl oblíben a jejich syn, Connor, Mikea miloval. Pak přišla nešťastná autonehoda, při které se Mikeovi nepodařilo zachránit prezidentovu manželku. Mike odešel ze služby a teď pracuje jako ochranná služba na ministerstvu financí. Jednoho dne z okna své kanceláře uvidí podivně nalétávající letadlo na Bílý dům. Mike ihned spěchá zjistit, co se děje. Je na čase. S delegací jihokorejského ministerského předsedy proniklo do Bílého domu teroristické komando. Teroristé využili momentu překvapení a na Bílý dům zaútočili ve třech koordinovaných útocích. První útok provedli teroristé ukrytí ve speciálně upraveném vojenském nákladním letadle. Letadlo napáchalo na Bílém domě velké škody, bylo však naštěstí sestřeleno jednou ze stíhaček, které proti němu byly vyslány. Vzápětí došlo k druhému útoku. Na Bílý dům zaútočila skupina teroristů, kteří se vydávali za turisty. Prezidentská ochranka odvedla prezidenta do bezpečnostního bunkru v podzemí úřadu. Toho využila třetí teroristická skupina ukrytá mezi členy korejské delegace, která vyřídila prezidentovy strážce a prezidenta a jeho doprovod zajala. Mike se ihned zapojí do bojů o Bílý dům a podaří se mu do budovy proniknout. Stane se tak ve chvíli, kdy teroristé budovu dobydou. Mike se tedy schová ve vnitřních prostorech. To se už však velení nad státem ujímá předseda sněmovny Trumbull, který ihned organizuje záchrannou akci. Mikeovi se s velením podaří spojit vysílačkou. Prvním úkolem, který od Trumbulla a šéfky tajné služby, Jacobsové, dostane, je najít prezidentova syna, Connora. Ten se před teroristy schovává v zázemí budovy. S americkým velením se spojí i vůdce teroristů, Kang. Ten požaduje, aby se americká armáda stáhla z demilitarizovaného území v Koreji a a její flotila opustila Japonské moře . Kang při tomto požadavku popraví jednoho z rukojmích, aby Trumbulla přesvědčil, že vše myslí vážně. Jenže Kang má v ruce ještě další trumf. Z vojenského velitele prezidentovy kanceláře mučením dostane spouštěcí kód k autodestrukčnímu systému amerických jaderných zbraní. Systém je sice jištěn třemi kódy, Trumbull a zbytek velení ale vidí, že teroristé jeden z kódů již použili. Trumbull s velením proti tomu nejsou schopni zasáhnout. Mike v útrobách domu hledá Connora. To už ale i Kang a jeho lidé zjistí, že se Mike po budově pohybuje. Kang posílá na Mikea jednoho ze svých lidí, Američana Forbese, který pracoval tak jako Mike v prezidentské ochrance, ale stal se z něho zrádce. Mikeovi se zatím podařilo v budově najít prezidentova syna a dokázal ho také skrz ventilaci dostat bezpečně z budovy. Teď se na rozkaz Trumbulla Mike vrací do nitra Bílého domu najít prezidenta... (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 164)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Sobotní večer, tedy ideální příležitost popít a pustit si k tomu nějakou peachovinu. A ejhle, povedlo se (oboje : ) Tipuju, že scénář k tomuhle filmu nebylo potřeba nijak složitě vymýšlet, možná jen stačilo uplatit někoho vlivného z lidí, kteří mají na starosti obranu Bílého domu, protože tohle vypadá jako jedno z těch nejnaivnějších cvičení v případě teroristického útoku na tuto budovu. Ale čert to vem, mé alkoholem zmatené buňky neprohlédly, že se až k prezidentovi dostal nejhledanější terorista světa, že se kódy k čemukoliv důležitému nemění ani po roce a půl nebo že si v nejvypjatější chvíli poručil Morgan Freeman pořádné kafe s umělým sladidlem. Tenhle film je prostě patos na entou a výplach mozku zároveň, naštěstí s pořádným mothefuckerem jménem Gerard Butler, kopírákem to jistého Bruce Willise z úplně jiné Smrtonosné pasti .. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neznám lepší relax po práci, než si jít strhanej jak kůň sednout do kina a koukat na vlající americkou vlajku, ten kdo s tímhle nápadem přišel poprvé, jistě netušil, kolikrát se tenhle vrcholnej kousek umělecký filmařiny ještě zopákne. Samotnej biják, představte si, že tam pár šikmooček chtělo zničit demokraci a svobodu, kterou tady cítíme na každým kroku, třeba když jde o trestní odpovědnost politiků, tak demokracie funguje fakt výborně, no hrozný věci se v tom filmu dějou. Taky tam unesou americkýho prezidenta, ale on je to naštěstí velmi statečný muž, aby ne, je to americkej prezident, to je muž, kterýho musí poslouchat i Chuck Norris, takže musí bejt dokonalej, bezchybnej, krásnej, statečnej, pravdomluvej, och prostě jedno velký slint. No, ale on je tam většinu času připoutanej k zábradlí, ale ne v rámci SM hrátek jak by se dalo předpokládat, ale v rámci teroristickejch hrátek, no a v takový pozici toho moc nezmůže. Takže nám tam po Bílým domě lítá Gerard Butler a masakruje všechno co mu vleze do cesty.. No je to drasťák, jednou tam dokonce roztrhali americkou vlajku a hodili jí ze střechy na zem. Záběr roztrahaný padající americký vlajky trval asi dvě minuty, čili tahle vlajka dostala mnohem delší filmovou scénu než Morgan Freeman za celej film. On ten Morgan Freeman tam stejně hrál jen kvůli svýmu příjmení, jinak by měl smolíčka. Jen tak dál kluci americký, tohle masirování americkejch svalů plně podporuju. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Zahrajme si hru Choď doriti. Ideš prvý." Relatívne drsné. Väčšina deja sa odohráva potme, takže keď sa niekto bije, skoro nič nevidíte. Butler sa snaží, ale nie je príliš sympatický. Aaron Eckhart je ako americký prezident ešte nesympatickejší (áno, dá sa to) a na strane zloduchov tiež značne veľká bieda. Vyložene potešiť ma potešila len náročná scéna prepadu Bieleho domu, ktorá je príjemne dlhá a prepracovaná. Žiaľbohu to vyzerá tak, že do nej tvorcovia išli naplno a dali do nej všetko, od energie cez talent až po prachy a tak im na kvalitné vyplnenie zvyšku minutáže už nič neostalo a vydlábli sa na to. Dvojka prekvapivo o značný kus lepšia. A Emmerichov konkurenčný (tiež tohoročný) Útok na Biely dom? Mal sympatickejšieho hrdinu aj prezidenta, ale tiež to nebol žiadny zázrak. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem chtěl být umělecky založený hnědoprc. Proto jsem v hloubi své červivé dušičky doufal, že film bude na dvě hvězdy - a ono jo! Za kvalitní akci, předváděnou nesympatickým šudlařem s xichtem, elastickým jako totem, a za vynikající trikovou stránku věci, jich totiž více dát nemůžu. Ku zbytku, tedy námětu, dialogům, celkovému vyznění nebo (chcete-li) přesahu komentovaného díla následující smutné věty. Gramsci přepracoval teorii hegemonie. Wallerstein vycizeloval teorii světového systému. Fuqua to uvedl na plátno. Znalí již vědí, co chci sdělit, neznalí nechť si načtou, nebo se na to vyserou, jak je libo.... scény, ve kterých jůes vlajka třepotá ve větru, americká ministryně zahraničí RUTH, jsa vlečena na smrt, drmolí přísahu věrnosti právě onomu symbolu, kde oddaná soldateska s úsměvy na tvářích chcípá pro adorovanou otčinu a její nejvíc hodně nejlepčejčejší ideály, jen nahrávají paranoidním NWO dementům typu Croft. Zkrátka - tento propagandistický bijáček raději neměl vzniknout. Když je něčeho moc, je toho příliš. A tady toho bylo nasráno až nad hlavu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

White House má tajnech pokojů a vchodů podle tohoto dílka víc než zámek ve Versailles a tak se není co divit, že Severokorejci zajmou prezidenta USA i s haldou ministrů... Samozřejmě Američané svůj Bílý dům s prezidentem brání co to dá a tak první hodinu a půl prakticky sledujeme jenom střelbu a létající těla. Neříkám, že ten C130 nebyl efektní, ale snadnost s jakou sundal ty Raptory byla jak z nějaké přiblblé počítačové arkády. Naštěstí i když všichni chrabří padli, máme tu bývalého člena nejbližší ochranky prezidenta, toho času po průseru v kanclu.... Ten vida z okna jak gatlingy z Herculesu kosí šiky agentů i národní gardy, zacvakne propisku, uloží rozepsanej dokument ve Wordu, od mrtvého sekuriťáka vezme kolťák a vestu a vydá se na svůj osamnělý boj s teroristy.... Butler je scénu od scény zkrvavenější, ale stále s drsnejma hláškama a jasnou představou jak postřílí Ali-wona a 40 teroristů.. V tomhle filmu z Bílého domu zbude hromada ohořelých cihel a mrtví jdou do stovek... Padají v něm Blackhawky a vybuchují auta... A mně to celé přesto přezevšechno nějak nebavilo. Asi už mi není 15... Doby Rambů jsou pryč a i když si někdo se slzou v oku možná zavzpomíná na Bruceovi ťapajícímu bosky po sklu v Nakatomi Plazza, - mně to nudilo. Amíci mají rádi tenhle typ filmů a já stále nevím proč. Asi proto, že si nedokážu představit jak jde nějaký náš major Zeman zachránit z hradu svého přiopilého příjmenovce.... Ať si mne Verbálek nazývá ,,umělecky založeným hnědopichem'' já víc než dvě hvězdy prostě nemůžu dát... * * ()

Galerie (48)

Zajímavosti (26)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli End of White House či White House Taken. (MikaelSVK)
  • Když Mike Banning (Gerard Butler) říká na začátku filmu agentu Diazovi (Freddy Bosche), že dnes pojede s "Bestií", myslím tím speciálně upravenou osobní limuzínu prezidenta USA. (Koldyn)

Související novinky

Gerard Butler se soudí s producenty Pádu

Gerard Butler se soudí s producenty Pádu

01.08.2021

Po Scarlett Johansson a její žalobě studia Disney se nám v Hollywoodu nejspíš se soudními přestřelkami roztrhne pytel. Jako další prý o podobné žalobě uvažuje herečka Emma Stone, mezitím se ale… (více)

Gerard Butler potvrdil pokračování série Pád

Gerard Butler potvrdil pokračování série Pád

12.11.2020

Studio Millennium a herec Gerard Butler už před několika měsíci avizovali, že akční série Pád rozhodně nikam neodchází. Naopak – v budoucnu bychom se kromě nových filmů měli dočkat také seriálu. No a… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama