Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět. Po ukázce v televizi jsem se nemohl dočkat a film si pořídil ještě dřív, než ho odvysílali v televizi. No a? No a byl jsem zklamán. Piráti sice vyjmenovávají všechna důležitá data a události, ale na stranu druhou je styl natáčení ne zrovna vhodný a všechno je to takoby rychlé..až moc..a konec filmu? Nic moc, musím říct. Tohle že má být konec? Myslím, že natočit ten film dnes, měl by větší význam, smysl, no a vlastně všechno..možná zápletku a hlavně závěr. Bože, to by si bylo. Takhle bohužel musím....být zklamán a film nikomu nedoporučit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bill Gates, Steve Jobs a jejich vizionářský příběh, který změnil svět. Příběh o zavádění a vzestupu osobních počítačů v letech 1971 až 1983. Ryze televizní snímek nemající žádné ambice na výpravu a hutnou atmosféru typického životopisného filmu. Natočen je nenáročně, s veselou atmosférou, zkrátka zábavně. A tak tu přirozeně není ukázáno zcela vše, čím vším si oba pánové museli projít, než to dotáhli tam, kde v dnešní době jsou. Úsilí, rivalita a hnací motor jít stále kupředu a neohlížet se zpět. Pro TV takovéto zpracování zajímavého námětu zcela postačí. Je v tom určitá roztomilost, která jako historická perspektiva umí zaujmout a užít si jeho sledování. A že tu jsou určité věci přehnané, To už holt u takových filmů bývá. ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Na televizní film čerpající ze skutečných události docela dobré.Ale počítačový průmysl mě skutečně vůbec nezajímá a tak nemůžu jít výše. ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

I přes svou "televiznost" a poněkud zrychlený výklad mě tento film velice zaujal, pobavil a přivzdělal, takže myslím že není pochyb o tom že se velice povedl. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Nebojím se říci, že jde o TV film, který mě doposud nejvíce zaujal... vždy se na něj rád podívám... historie skutečně revolučních zlomů lidského společenství... ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

"Dobrý umelec kopíruje. Skvelý umelec kradne." Áno, Gates takto zbohatol. Strašne ma pobavila aj schôdzka, kde sa vraj písali dejiny digitálneho veku. "V tejto mizernej kancelárii sa prvýkrát hovorilo o DOS-e." Celkom vtipné, ale aj šedivo priemerné. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Řekl bych až poučný film, který určitě stojí za to vidět, pokud jste alespoň někdy zavadili o počítač. Nenásilnou formou vysvětluje divákovi poměrně komplikovanou, ale zajímavou historii, dvou nejdůležitějších firem současného softwarového světa… Co se týče hereckých výkonů, jsou na televizní film překvapivě dobré, takže se můžete plně vžít do příběhu a postav… to jestli si je oblíbíte, už záleží jen na vašem vkusu - zda máte radši jablka či vokna :) ... ještě bych dodal, že stojí za to se třeba na youtubu podívat na originály ve filmu zobrazených konferencí (?) či reklam ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Microsoft nám všechno ukrad'! Tak začíná povedená televizní sonda do historie dvou asi obecně nejznámějších společností spojených s výpočetní technikou a jejím masovým rozšířením mezi uživatele v poslední čtvrtině 20. století. Provede nás od počátků Apple v garáži a Microsoftu v zapraseném kamrlíku k miliardovým ziskům pohledem na životy jejich zakladatelů a naznačuje, jaké se asi skrývají osobnosti za slavnými jmény a jaké byly praktiky v dobách bouřlivého rozvoje tohoto odvětví . Zatímco vizionáři jdou tvrdě za svými cíli a neváhají brát, kde se dá, šikulové, na jejichž ramenou stojí, ustupují do pozadí. Konkrétní detaily jsou samozřejmě fantazií tvůrců, ale v obecné rovině se film drží historie, navíc za pomocí výborně zvolených herců aspirujících na dvojníky svých předloh. Slabinou je úlitba spádu a koukatelnosti na úkor dokumentární stránky díla, což je však, především pro nezainteresovaného diváka, vlastně plus. Pokud tedy chcete zhruba vědět, kde se dva přední producenti na poli IT vzali a lehce se pobavit na jejich účet, zkuste. Film se však nijak nedotkne jiných, v té době taktéž mladých a dravých, společností ani segmentu očipované domácí zábavy. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak se hlavní postavy ukazují v tom správném světle. Nijak nepřikrášlené, nijak příliš nepozměněné. Žádní hrdinové, žádní revolucionáři. Takový pocit jsem bohužel neměl ve snímku Jobs, který víceméně Steva Jobse opěvoval – namísto toho, aby ukazoval, jaký ve skutečnosti byl. Přísný, prohnaný a mnohdy i sobecký. Bill Gates byl o něco mírnější. Ano, také kopíroval – ovšem přiznal to a nepopíral (jak snímek říká). Ale nebudu tu pouze mluvit o dobře scénáristou zpracovaných charakterech (ačkoliv scénář je super). Spíš se zaměřím i na dobrý soundtrack, který správně vystihuje tehdejší dobu a poutavou kameru, která se často vhodně mění, tak jak si to situace žádá. Přesto – je tu jeden menší zádrhel. No možná, že by se dalo říci, že i větší. Přesněji řečeno konec. Nejsem s ním příliš spokojen a to především proto, že nás ošidil o nějaký závěr s hlubší pointou. Výčet fakt mi jako vhodný nepřišel a tak musím konstatovat, že takto je to bohužel jenom na čtyři hvězdičky (ačkoliv bych velice rád dal 5). ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle byl asi první film o těchto pozoruhodných osobnostech, které hýbaly a hýbou světem. Ale ty následující byly přece jen lepší. ()

Ajvngou 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná podívaná a jak už tady pár lidí napsalao: poučná. Především se teď konečně nedivím Applu, že kdysi vyrazil Jobbse... ()

arkie odpad!

všechny recenze uživatele

Otrasny film s ubohymi hereckymi vykonmi. O "osobnostiach digitalneho veku" sa dozviete len to, co sa bulvaru tyka, ci uz Steve Jobs alebo Bill Gates tu vyzeraju ako strasni kreteni, egomaniaci ... co zrejme asi aj boli, ale clovek cakal cosi viacej. Ak ste u o ich historii nieco nevedeli vopred, tak smola, nic extra noveho nepride. A okrem toho je obsah uz outdated, Film nestoji za zhliadnutie, je to vazne zle. ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Ach nostalgia. No mohlo to byť rozhodne dlhšie, presnejšie, prepracovanejšie. Síce je to taký polo laický dokumentofilm, stále super. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Koho alespoň trochu zajímají počítače a IT technologie, ten musel jedním dechem odkoukat tento film, který velmi poutavě přiblížil první kroky nejvýznaměnšjších můžů v IT průmyslu. Já znal pozadí z technické stránky, vývoje hardware a software, o to příjemnější je vidět celý příběh i z té druhé "lidské" stránky. ()

ExpertAsie 

všechny recenze uživatele

Začátek velkých značek jako jsou Apple a Microsoft, které jsou v dnešní době známe, ale tehdy je nikdo neznal a museli se v té době nějak prorazit. A zde také vidíme začátek spolupráce Steve Jobse a Billa Gatese. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Jobs byl asociální magor, Gates zase všehoschopný zloděj. Nejlíp mi z toho vychází Wozniak (nerd, co věděl, kdy je správný čas vypadnout) a Ballmer (živočišný, pořád vytlemený a hlavně 100% upřímný). K fázi, kdy z Applu vykopli Jobse doporučuju knížku Odyssea: Od Pepsi k Apple. Je to samozřejmě brané z pohledu Johna Scullyho, ale hodně poučné. A byla v české překladu mnohem dřív, než vyšly všechny ty všeoslavný knížky o "géniovi v roláku." ()

Mitisko 

všechny recenze uživatele

Podľa toho čo som čítal, vo viacerých životopisoch myslím že autori veľmi skreslili ako sa isté skutočnosti stali. Hlavne o Jobsovi všetko to "zlé" čo napáchal vůbec nespomenuli... Napr. to ako Wozniaka okradol pri predaji prvého počítača. Nedal mu presnu polovicu za ušetrené čipy. A takýchto vecí tam bolo viac preto hodnotím dokument ako zaujatý. ()

Reklama

Reklama