Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť chaoticky nakrútené pre niekoho, kto nemá veľmi šajn o high-tech, nerdoch a podobne. Preto trochu divákovi trvá, než sa dostane do filmu, ale potom je to kvalitná zábava s diabolsky vyšinutým Noahom Whyleom a geniálnym Anthonym Michael Hallom (komediálna hviezdička 80ych rokov). Záver ma dostal, Bill Gates je veľmi sympaticky prefíkaný a skvelý obchodník. Ak by bol film prehľadnejší a zrozumiteľnejší, dal by som aj viac. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Moje znalosti v této oblasti jsou pramalé, ale i tak mi Piráti ze Silicon Valley nabídli minimum nových informací. Krom toho je film extrémně nezajímavě natočen. I herce zde působí spíš jako karikatury. Snímek jako by nevěděl na co přesně se chce soustředit a tak ukazuje od všeho něco a výsledek je jakási neslaná, nemastná kaše. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tenhle film funguje dost dobře jako zřejmě značně romanticizovaťužjetocojetocochciříct – zkrátka za vlasy přitažená verze událostí, které změnily svět. Člověk se samozřejmě nevyhne většího důrazu na zde jako žánr zmíněné drama, spíš než ten přídomek životopisný, jinak by z toho ani nebyl moc zábavnej film. Na druhou stranu, když se oprostíte od představy, že by měla životopisná dramata být přesnými dokumenty a přijmete snad i tu zamýšlenou myšlenku vyextrahování dvou rozdílných charakterů s převážně stejným cílem, berete snímek jako příběh člověka, který přes své obří ego nevidí, že si na prsou hřeje hada, pak nelze jinak, než snímek pochválit. Gates i přes mírně nelichotivé zobrazení o snímku řekl, že je poměrně přesný. Jobs, že ho nesnášel, ale NoahWyleho pozval na konferenci Apple, aby na jejím začátku vylezl na podium místo něj. Go figure. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi poučný a na (TV) dost dobrý film o začátcích nejznámějších počítačových firem Apple a Microsoft. Tvůrci chtěli obsáhnout velký časový úsek, takže vývoj trošku "urychlili". Nicméně se přidrželi skutečnosti, takže se před dnešním mladým uživatelem PC objeví spousta málo známých faktů a hlavně ta krása podnikání - když máte dobrý nápad, odvahu a štěstí :) ... Z málo známého hereckého obsazení bych vyzvednul hlavně Noaha Wyle, který byl v roli šéfa Apple velmi přesvědčivý. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda ani Applu ani Microsoftu, je mi to celkem jedno, pže tomu stejně nerozumim:D, a nevim, jestli je děj fakt pravda, ale ukázat Jobse jako cvoka a Gatese jako zloděje - to chce odvahu. Za ni, za skvělý hlody a za přiučení se něčemu, jak to tenkrát bylo a začalo a jak ještě nedávno se žilo pro nás už nepředstavitelně - za to všechno zaslouženejch 20 cípů:) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama