Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Ještě, že jsem k filmu měla doprovodný komentář a trpělivého člověka na zodpovídání mých všetečných laických otázek, jinak bych si to asi ani z poloviny neužila tak, jak jsem si to užila. I když technika nehraje úplně hlavní roli ve filmu. Nakonec je také spíš o mezilidských vztazích. Rozhodně zábavný počin. Jsem ráda, že mi byl tento film nabídnut k vidění. ()

immortalis 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších TV filmů jaké jsem, kdy viděl. Technologický fanoušek si v tomto díle najde velké zalíbení. Perfektní byl především Noah Wyle, který zahrál opravdu přesvědčivě. Souboj Apple vs. Microsoft je tu stále, ale až tady zjistíte jak to vlastně začalo. Pro toho kdo se zajímá o počítače je to nutnost. ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Příběh popisuje okolnosti vzniku Applu a Microsoftu, jejich boj s giganty IBM a Altairem, pak mezi sebou navzájem a nakonec i boje vnitřní. Pro lidi, které historie osobních počítačů zajímá - a je to historie velice zajímavá - určitě doporučuji. Jinak je to ale moc televizní a zbytečně podrobné na to, aby to u laika vyvolalo větší dojem. Jako by scénář psal počítač a vynechal srdce, abych to popsal ve stylu Steva Jobse. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film mě nezaujal. Sice jsem se dočkal filmu, který kromě neustále oslavovaného Jobse bere v potaz i jeho propojení s Gatesem, ale stále, dějově mi to přišlo poněkud neuspořádané a zmatečné. Ze začátku jsem si i zaměňoval postavy, protože to skákalo z jednoho na druhé. Navíc neustálé přechody se zatmíváním působily opravdu nehezkým dojmem a celkově, film bych kvalitou zpracování tipoval na 80. léta, než na téměř nové tisíciletí. 45% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodne, hodne, hodne solidni firmopisny film. Historii Microsoftu znam dost podrobne, Apple neznam skoro vubec, ale v zivote by me nenpadlo zfilmovat to.... Skoda ze film popisuje pouze ranne pocatky a vlastne konci uvedenim prvnich Windows na trh... I pak to bylo nemene zajimave, kdyz Microsoft pospune prebiral vladu nad vsim a kdyz se zase s postupem casu zacal lehce otrasat, kdyz v poslednich letech zase isli pozice Applu a treba Linuxu... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama