Reklama

Reklama

Aj Wej-wej: Bez omluvy

(festivalový název)
  • USA Ai Weiwei: Never Sorry (více)
Trailer

Obsahy(1)

První celovečerní film o mezinárodně uznávaném čínském umělci a aktivistovi Aj Wej-wejovi. V uplynulých letech, si Ai získal mezinárodní pozornost, jak za svá ambiciózní díla, tak i za své politické provokace. Tento dokument zkoumá složitý průnik umělecké praxe a sociálního aktivismu, jak je patrné v průběhu života a umění současného prominentního čínského umělce. Mezi lety 2008 a 2010 si Pekingská novinářka a filmařka Alison Klayman získala k Aj Wej-wejovi nebývalý přístup. Měla tak možnost dokumentovat umělecký proces při přípravě významných muzejních výstav, důvěrné návštěvy s rodinnými příslušníky a také stále více veřejných střetů s čínskou vládou. (mr.filo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (5)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Z konceptu se můžete posadit na zadek, nebo můžete vymýšlet tisíc způsobů, jak jinak byste utratili peníze, které jste dali za lístek na výstavu. Nic mezi tím. Aj Wej-wejova díla jsou skvělá, i když ne zrovna originální. Dokument je naprosto standardní, ale o nestandardním člověku. ()

Reklama

rerabinka 

všechny recenze uživatele

Neotřelý umělec aktivista s mottem: "Nikdy se nevzdávejte, tweetujte!". Od roku 2009 má zablokovaný blog a tak si našel jiný způsob, jak veřejně sdílet názory a videa, fotky s pomocí Twitteru, který je normálně spolu s FB a youtube v Číně zakázaný. Aj Wej-wej, ale umí firewall obejít a pak už nemá internet nijak omezován. Fotky a videa používá jako důkazní materiály (např. svého napadení při domovní prohlídce). Smutné bylo, že po propuštění z vazby, ve které strávil 81 dní je Ai Wej-wej jak proměněný a rok na podmínce nechce a nesmí poskytovat ani rozhovory. Je mnohem víc uzavřený a ne tak ostrý jako předtím. Cenzura začíná autocenzurou, toho co sami pustíme ven a jak to naše okolí přijímá. Toto prospívá režimu více, než kdyby Aj Wej-weje zneškodnili. Snad se časem vrátí, do starých kolejí a bude tím rebelem, který dává sílu ke vzdoru i ostatním ukázat režimu prostředník.. ale kdo ví, čím si prošel a čím mu je vyhrožováno:( ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Aj Wej-wej: NEVER SORRY je první celovečerní film o mezinárodně uznávaném čínském umělci a aktivistovi Aj Wej-wejovi. V uplynulých letech, si Ai získal mezinárodní pozornost, jak za svá ambiciózní díla, tak i za své politické provokace. Tento dokument zkoumá složitý průnik umělecké praxe a sociálního aktivismu, jak je patrné v průběhu života a umění současného prominentního čínského umělce. Mezi lety 2008 a 2010 si Pekingský novinář a filmař Alison Klayman získal nebývalý přístup k Aj Wej-wejovi. Klayman tak měl možnost dokumentoval umělecký proces při přípravě významných muzejních výstav, důvěrné návštěvy s rodinnými příslušníky a také stále více veřejných střetů s čínskou vládou. Klaymanův podrobný portrét umělce poskytuje průzkum nuancí současné Číny a jednoho z jejích nejpřesvědčivějších osobností veřejného života. (beta-verze obsahu) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama