Reklama

Reklama

Jak mohou dosvědčit fanoušci Nelítostného souboje, Serpica či Moře lásky, role drsných, odhodlaných detektivů nejsou Al Pacinovi cizí. Ve filmu Na lovu se ovšem noří do ještě bouřlivějších vod, neboť se jako newyorský policista infiltruje do temné sadomasochistické subkultury, aby odhalil sériového vraha homosexuálů. Stále kontroverzní a stále strhující detektivka, vtahující diváky do svého nebezpečného a přesto fascinujícího světa, je dílem Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka), který se vedle režie podepsal i pod scenáristickou adaptaci románu Geralda Walkera. Naprostým vrcholem filmu ovšem zůstává herecký výkon Al Pacina v roli muže, jehož vlastní identitu a vztahy vyšetřování případu poznamená navždy. (Magic Box)

(více)

Recenze (110)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Vizuálně silný kafe, který ve svý době muselo mít silnou odezvu. Mimo vyobrazení scény homosexuálů je to ale spíše podprůměrná krimínálka kde mi i Al Pacino přišel nějak nesvůj. Ještě mi tam tak chybělo vidět ho v latexovém obleku. ()

Louie 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost a Friedkin ve vrcholné formě... navíc konec, který si můžete vyložit naprosto podle sebe a vždy bude v sobě mít ten kousek pravdy... ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Al Pacinovi vůbec role nesedla, je nepřesvědčivý, rozpačitý, tohle je hra amatéra, ne herec, který později bravurně zahrál Shylocka v Kupci benátském a ještě před tím excelentního ďábla v Angel Heart. Proč musel mít namalované obočí, když sám o sobě je dostatečně tmavý? Naprosto samoúčelné. Vůbec celý film spoléhá na atraktivnost (nebo pro jiné odpudivost) tématu, zasazena do jiného prostředí by ústřední zápletka zapadla do šedi průměru a možná ještě níž. Způsob, jakým se pátrá po hromadném vrahovi, postrádá napětí - popravdě řečeno jediný podnět ke zvýšení adrenalinu bylo očekávání, kdy to Al Pacino schytá a jak si režisér poradí s detektivem vyřazeným z provozu, když ho tlačí čas. Ale byla jsem zklamaná. ()

Lumberjack 

všechny recenze uživatele

Jaký jiný film si pustit v teplý, letní den jako byl dnes ? Al Pacino byl (jako vždy) super a vyobrazení drsnější a dekadentní Modré ústřice celkem nechutné. Bohužel, jen ten konec jsem moc nepobral, ale to může být tím, že nejsem moc bystrý nebo tím teplem (venku)... ()

markyzgero 

všechny recenze uživatele

film a jeho zápletka je v podstatě tuctová. pacino, jakožto policajtskej hezounek, je naverbovanej na undercover misi s cílem vypátrat vraha homosexuálů... ale ta přehlídka buzen všeho ražení ve vykřičenejch čtvrtích je excelentní. asi to muselo bejt kultovní dílo pro všechny homofoby a homofily, protože proto to asi vzniklo. pro sexuologa weisse, kterej ješte v 90.letech tvrdil, že homosexualita je úchylka. pro buzíky, co na všech různejch gay pride ukazujou povislý zadky. pro václava moravce. pro kikinu na hradě...http://www.youtube.com/watch?v=jR7y7g8h1y4 macho travolta vs.buzna pacino. kdo je víc? ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Pro normálního chlapa s choutkama na něco kozatýho s kun*ou je výlet do gay clubů těžkou exotikou. Fajn, že podobné zájmové skupinky existují, zbyde víc řeziva pro nás. Policajtík, který přežije sdělení, že vypadá jak oběti sériového vraha, co všechny byly bukvičky, má makat v přestrojení. Takovém hodně spešl přestrojení. Kožené hadry s dírou na pr*eli. Těch gay scének hraničících s pornem je ve filmu tolik, že to místy připomíná Caligulu, v době, kdy vyhynuly ženský. Gay kluby pro milovníky příběhů z kožených kalhot tu jsou zpodobněné jak dokonalé předpeklí, nebo peklo samo. Ještě, že film vznikl rok před objevením AIDS, jinak bych ho podezíral z homofobie a honu na homodějnice. Na rozdíl od ostatních se domnívám, že kromě klišovitě kontroverzního vyservisování pod čumák (ano je tam m a ne r ) problému homosexuální promiskuity je film především naprosto mizernou kriminálkou s nelogicky debilním koncem, ale po celou dobu s excelentním výkonem Al Pacina. Pokud se hodláte seznámit se svéráznými gay kluby v bezpečí svého domova, pak do toho, jinak nemohu než nedoporučit.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Hošánci – film pro vás a o vás. Druhé vánoce – víc koulí ve filmu, než na vánočním stromečku. A ty chlupaté prdýlky, to budete šílet. A ty rafinované kožené kalhotky – bez kapes – a s tolika otvůrky. Na začátku filmu to vypadá, že kolik erotických pomůcek máš, tolikrát jsi buzíkem. K tomu ten zneklidňující zvuk tření kožené galanterie.. jůůů. Jen ten rejža, chlapec jeden eanej, ten to trochu přepísk, vypadá to, jako kdyby všem hučelo v homokládě a kromě hry “každý s každým kdykoliv a jakkoliv” neuměli cukroušci nic jiného. A to je hnusná pomluva Fůůj          HLÁŠKA:Toho znám takýý, kolujou o něm samý hezký věci.// Na co to je? Modrej šátek v levý kapse znamená, že ho chceš vykouřit, v pravý, že kouříš. Zelený v levý kapse, že jsi pasák, v pravý, že za to platíš. Žlutej v levý kapse, že máš volnej pokoj, v pravý, že žádnej nemáš. Červený... ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Netradiční náhled mezi NY gay komunitu. Nic pro slabší povahy. Výborný snímek. Al Pacino vypadal a hýbal se skoro jako Stallone ve filmu Rocky. ()

Emafera 

všechny recenze uživatele

Na tuto dobu to musel být velice odvážný film. Moje oblíbená scéna je jak velký černý polda oděn jen v klobouku a tangách vejde do vyšetřovací místnosti, nafackuje obžalovanému a beze slova odchází. Je to tak absurdní a šílené, že nemůžu odvrátit zrak. Navíc Al jako gay v přestrojení stojí za vidění. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Podle mě se z tohoto námětu dalo vymáčknout mnohem víc... Je to nuda a Al Pacino to nezachránil. Dost kyselou třešničkou na dortu byl pak nejasný konec. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Od 4 hvězd to dělí jen divný konec, který mi neseděl, hlavně proto, že jsem si to od samého začátku filmu myslel, ale taky mě hned na začátku trknul absolutně odlišný hlas a tím pádem opravdu divný konec filmu. Ale jinak ty realistické gay záběry a v té době, to musel být neordinérní, odvážný a zajímavý filmařský počin. AlPa jako gay mi moc nesedl. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Mě se to nelíbilo. Ani jedna příjemná postava a Al Pacino se tam většinu času tváří jako dement a ten konec to dorazil. Nejhorší film s Alem zatím vůbec :( ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý a ve své době jistě i šokující a kontroverzní krimi thriller o infiltraci mladého policisty do sado-maso gay komunity, ze které má zřejmě pocházet záhadný vrah homosexuálů. Al Pacino celému filmu samozřejmě jak to má ve zvyku kraluje a celou pozornost si rve pro sebe, a i když ani zdaleka nejde o jednu z jeho nejlepších rolí, k temným zákoutím amerického velkoměsta jakoby přirostl. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Neviem či Al minul všetky prachy, ale toto Fakt nemusel :) krimi je fajné, detektívky rada,  ALE ten záver ten sa jednoducho oplatí. Ten sa mi páčil. ()

Gynekolog007 

všechny recenze uživatele

Když opomenu to, že je to dost nechutný, tak to stejně nebylo nic moc..takový odfláknutý...Jedině Al to drží trochu nad vodou. Kdyby tam nehrál byl by to asi celkem kvalitní SHIT. ()

infidele 

všechny recenze uživatele

dost homofóbní záležitost.. klasické dělení na spořádané heterosexuály, kteří musí tpět pod oplzlostí a neuspořádaností života homosexuálů.. ideově film asi zapadl do noty smýšlení v osmdesátých letech, dnes by však mohl vzbuzovat opak ()

Reklama

Reklama