Reklama

Reklama

Černá mlha

  • USA After
Trailer 3

Jediní dva přeživší autobusové nehody po probuzení zjistí, že zůstali ve svém městečku úplně sami. Ve snaze odhalit pravdu o náhlé izolaci se z nich stávají nesourodí spojenci prchající před hladovými nestvůrami, které na ně číhají v mlze.

Ana a Freddy jsou dva cizí lidé cestující autobusem, kteří se shodou okolností dají do řeči a zjistí, že bydlí ve stejné ulici. Ana se za zvuku silného nárazu a skřípění pneumatik náhle probudí doma v posteli. K velkému zděšení zjistí, že je ve městě úplně sama - vydá se do práce, kde není ani živáčka, nahlíží lidem do oken, ale nikde nikdo. V noci však přijde na to, že zde zůstal ještě někdo jiný - Freddy z autobusu. Oběma se nejprve uleví, že na sebe opět narazili, ale později je vyděsí pohled na obrovskou černou mlhu, která se snáší nad městem a každým okamžikem je blíž a blíž. A aby toho nebylo málo, zdá se, že na ně v té mlze číhá hrůzostrašné stvoření, na které by si radši měli dát pozor. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (13)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film. Že v podstatě nedává smysl, ovšem moc podstatné není. Je to takový trochu jiný náhled na „posmrtný“ život s tím, že se zde spojují dva osudy. A co jsem bohužel odhadl, tak víc, než by si kdo mohl zprvu myslet. Sice očividně omezenější rozpočet nedovolil zejména jedné jediné nestvůře, která se ve filmu objevila, ani fyzický model a vše tudíž zůstalo u dost digitálního ztvárnění. Ale co už. Mně osobně se film nakonec docela líbil a i když jsem na hranici bodového hodnocení, trochu mu k dobru přidám. 76% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Indie fantasy/mystery horor? Z toho mohlo vzísť teda ledačo a preto ma celkom teší, že After sa nesnaží o nejaké „veľké veci“, ale len poctivo naplňuje pomyslenú žánrovú škatuľku mystery hororu. Samozrejme, nízky rozpočet v podobe chabých CGI je badať, ale v rámci takého malého, nezávislého, prevažne komorného hororu obstojí. Príbeh je síce prehľadný doslovne od prvej sekundy, ale v tomto prípade to ani nevadí. Tajomná atmosféra celkom funguje, dvojica hlavných hrdinov je sympatická, vizuál s tajomnou čiernou hmlou dostatočne pútavý a slušne sa pracuje aj s napätím. Ako celok to síce nie je nič objavné, ale mňa to svojím spôsobom potešilo a hlavne neurazilo na rozdiel od iných skrz naskrz odpadových nízkorozpočtových snímkov, ktoré dokážu v hororovom žánri vzniknúť. Po všetkých tých Insidiousoch, Conjuringoch a im podobných osviežujúca jednohubka, ktorá vďaka krátkej stopáži aj rýchlo uplynie, takže nestihne výrazne nudiť. Kopnúť sa do nej dá hravo, ale prečo to v tomto prípade robiť? Svoj účel splnila a tu iné ambície rozhodne ani neboli, preto smelo zaokrúhlim smerom nahor. A do budúcna na zaujíma, čo režisér predvedie s väčším rozpočtom a prepracovanejším scenárom. Potenciál by tu bol. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Keby tvorcovia neboli taký idioti, že prezradili pointu už v prvej tretine, mohol to byť kľudne dobrý filmík. Ale vlastne nie, nemohol! On totižto i hlavný hrdina bol neuveriteľný suchár, ksicht a šmejd a ona bez sexepílu a charizmy, takže to prestrelili i so zrejme zamýšľanou romantikou. Veľmi zlé! A top všetkému nasadil ten uchrchlaný, zahlienený pseudotvor!!! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo průhledné jak řízek ve školní jídelně, což vlastně umocňuje i samotný název filmu. Kdyby se to jmenovalo "Chlapa s ženskou honí mrak s bubákem", bylo by to možná lepší. Přiznávám solidní vizuál a poměrně sympatické herce, kteří sice příliš charismatu nepobrali, ale jejich výkon mě nijak neurážel. Každopádně celkově nic moc. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi premisa filmu, zpracování a celkem i závěr. Je to jeden z těch filmů, kde je málo postav, o filmu se moc nemluví, ale příběh není úplně nudný a je celkem imaginativní. Nějaká propojení jednotlivých sekvencí nejsou moc dokonalá, pointa není až tak skvělá, ale celkově mi to sedí, nemůžu si pomoct. Hezký, malý film se zajímavými postavami, které jsou dobře zahrané. Konec je celkem obyčejný, bohužel. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama