Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

LeoH 

všechny recenze uživatele

To mě zas jednou na něco vytáhlo dítě na filmovce, za odměnu mu musím pustit ty původní universalovské horory z 30. let, s kterými si to tak laskavě pohrává. Zbytek za mě řekl kamarád Martin Č.: „Kolik takovejch filmů jsme ještě tenkrát neviděli? A proč jsme neměli ty dětský vysílačky? Nenávidím komunisty ještě o něco víc.“ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna v temné kobce je velmi působivá a slibná. Doprovází ji krásně zlověstná hudba, která už sama o sobě nevěstí nic dobrého. Nezůstalo pouze u planých slibů. Potom se totiž rozjela osmdesátková mňamka určená spíše dětským divákům. Z toho tedy vyplývá, že já jsem stále duší dítětem, protože jsem se příjemně bavila. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejhezčí je úvod připomínající ty nejlepší gotické horory. Hřbitov, zámek, rakve, netopýři, Dracula, rituál, Van Helsing... Pak se ocitneme o sto let později a už je to hlavně zábava. Občas se objeví působivý obraz, jako je třeba scéna v bažině, ale jinak je vše postaveno na omladině soupeřící s monstry. Občas vtípek, žádná řachanda, jen pro pousmání. Po technické stránce sympatické, trikově obstojné. Když běhají modré blesky po Frankensteinově monstru v rakvi, je na ně radost pohledět. A najít pannu, to není jen tak! Závěr napínavý, byť divák tuší, že zlo by mělo být poraženo. Ani nostalgie mne ale tentokrát nepřinutí k lepšímu hodnocení. Fajnové, leč pro mne už tak trochu omšelé... ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Výborná dětská horrorová. komedie, ve které máme možnost vidět snad ty nejzásadnější monstra horrorového filmu. Tempo filmu svižně ubíhá a neobsahuje žádná hluchá místa, kde bychom se nudili. Efekty jsou na skvělé úrovni, zvlášť vlkodlak má výborný kostým. Tenhle film je nejspíš primárně určen pro dětské publikum ale doporučuji ho hlavně těm, kteří se chtějí zase na chvíli vrátit do dětských let, kdy snili o různých příšerách a potajmu večer sledovali v televizi staré horrory. Milovníci monster si to najdou své ač Netvor z laguny tu byl zbytečný, byl tu jen tak do počtu aby se neřeklo. To mě trochu mrzelo, mohli mu dát víc prostoru. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Parta chlapců (jeden tlustý, jeden nerd...) a mladší sestra jednoho z nich, která se k nim chce dostat do party, mají rádi strašidelné příběhy, nesnáší své přísné učitele a ve skrýši na stromě plánují, jak přemoci zlo, co se usadilo v jejich městečku. Připomíná vám to něco? Ano, správná odpověď - jakýkoli osmdesátkový americký film pro mládež. Záhrobní komando vůbec není špatné (jsem přesvědčen, že jako dvanáctiletý kluk bych ho miloval), ale bohužel nepřináší vůbec nic, co bychom už neviděli. Snad kromě toho, že zde nevystupuje jen jeden záporák, ale hned celý záporácký all-star team (jak to nazval JFL). Jo a taky mě lehce zmátlo, že v partě kluků nebyl žádný černoch! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Po snímku Hrůzná noc 2 (1989) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si Jon Gries zahrál vlkodlaka. (Mr.Hudson)
  • Protože autoři nechtěli s délkou filmu přesáhnout 90 minut, byla výsledná verze před uvedení ještě o 13 minut zkrácena. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama