Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen II – Doldrey kórjaku

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅱ ドルドレイ攻略 (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Trilógia Berserk: Golden Age pokračuje druhým dielom s názvom The Battle for Doldrey. Hlavný protagonista Guts, ktorý je stále v službách Klanu Jastraba, pociťuje dôsledky rozhovoru svojho veliteľa Griffitha s princeznou Charlotte: cíti sa nedocenený a podvedený. Po triumfe nad nepriateľskou armádou je Griffith požiadaný, aby dobyl poslednú nepriateľskú pevnosť, zvanú Doldrey, v ktorej sídlia legendárni nosoroží jazdci na čele s nepremožiteľným bojovníkom, generálom Bosconem. (HDeer)

(více)

Recenze (47)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $804,258▐ v tradícii prvej časti sa rozpúta krvavá bitka doplnená strhujúcim prepracovaným príbehom, vyhrotenými scénami /80%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Opravdový zlatý věk s velkolepým vzestupem i nevyhnutelnou chybou, která předchází pád. Bitva o Doldrey přináší v rámci trilogie pokrývající děj seriálu jednoznačně nejsilnější kapitolu, kde mi u dramatických dialogů, zlomů charakterů hnaných těsně před okraj emocionálních možností nebo jen u vizuálně dokonalých obrazů (setkání ve sněhu) běhá mráz po zádech takřka neustále. Když z fantasy dýchá osudovost a každé rozhodnutí má fatální následky, nezbývá než se tetelit blahem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý animovaný akčný historický film, ktorý je pokračovaním veľmi dobrej jednotky. Má vydarený príbeh o prvotriednom bojovníkovi a jeho žoldnierskej skupine, ktorí aj po mnohých prekážkach stále pokračujú vo svojich vojnových úspechoch v boji proti Anglicku. Práve sa dokonca rozhodnú dobiť dôležitý hrad, ktorý je považovaný za nedobitný, za čo by si od kráľovskej rodiny získali veľký rešpekt a výrazne by povýšili, no problémy im robia aj ich intrigy, keďže nie všetkým by takýto stav vyhovoval. So spracovaním som dosť spokojný, tu sa už samozrejme s postavami netreba zoznamovať a tak ma všetky dôležité bavili od samotného začiatku, pričom chémia medzi nimi funguje perfektne, obzvlášť medzi hlavným hrdinom a bojovníčkou, keďže tu majú dlhú spoločnú časť v lese, ktorá rozhodne zaujme. Výborne zvládnuté je stále aj samotné vojnové ťaženie, tentoraz zamerané hlavne na dobytie významného hradu a samozrejme opäť nechýbajú ani tie intrigy, ktorých je tu ešte omnoho viac, čo inak až tak moc nemusím, no tu našťastie pôsobia dostatočne zaujímavavo. Vďaka tomu nesklame ani samotná záverečná fáza a tak sa je nielen na čo pozerať, ale navyše to aj skutočne nateší na záverečný diel. Akcie je tu celkom dosť a som s ňou nadmieru spokojný, To jediné, čo sa jej dá možno vytknúť je vlastne len to, že sa nachádza prakticky iba v prvej polovici, no hlavne, že opäť je vizuálne skvelá po všetkých stránkach, stále pôsobí dostatočne drsne a na jednotlivé akčné sekvencie, či už celá časť v lese, no hlavne celé dobývanie hradu sa je skutočne radosť pozerať. Očakávane sú na tom veľmi dobre aj postavy, ktoré zostali prakticky totožné, ako aj v predchádzajúcom diely. Hlavné trio je skvelé, pričom tentoraz ma už veľmi bavil aj veliteľ, poteší aj pár nových záporákov, tu nemám čo vytknúť. Animácia sa od minulého dielu vlastne vôbec nezmenila, čo mi rozhodne nevadí, keďže aj v ňom sa mi veľmi páčila, rovnako nezaostávajú ani ostatné hlavné zložky, takže tu sa dá vlastne len chváliť. Takže som dostatočne spokojný, celková kvalita zostala vlastne na veľmi podobnej úrovni, ako aj v predchádzajom diely, takže nemám väčších výhrad. 78% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Dobré, velmi dobré, ovšem stále ne na pět hvězd. Jisté zlepšení tu oproti prvnímu dílu trilogie je, o tom žádná – jak ve zvolnění tempa, tak i v animaci, ale pořád nemůžu říct, že si jisté scény zasloužily tolik prostoru, aby zapůsobily přirozeně, nenuceně a že se mi "filmová" animace líbila více než sice převážně statická, přesto však nějakým způsobem pohlcující animace v původním seriálu. Bitva o Doldrey byla povedená a dostalo se jí dostatečného prostoru, ale stejně jako Naslundovi mi chyběla ve filmu scéna, v níž si Guts na pahorku o jedné hvězdné noci povídá o snech, a také prostor pro lepší rozvinutí změny postoje Casky ke Gutsovi. Kvůli těmto dvěma výtkám bych klidně bitvu o trochu zkrátil, pokud měla být zachována uvedená stopáž. Pokud bych měl však uvést jednu konkrétní scénu, která se mi z celého filmu líbila nejvíce, byla by to scéna v královské ložnici. Nebyla natočena nikterak oplzle, nechutně a Griffitha nezobrazovala jako nějakého prasáka, ale pochopení pro jeho čin se přímo nabízelo. Co se hudby týče – oproti prvnímu filmu mi přišla o fous lepší, ale stále bych se ji ani náhodou nedovolil srovnávat s původní hudbou od Susumu Hirasawy. Ano, druhý díl se mi celkově líbil více než první, proto věřím, že tendence vzestupné kvality filmů v sérii bude zachována i v posledním filmu, že v něm bude vyšší stopáž naplno využita k co nejpůsobivějšímu zakončení Golden Age a že kvůli němu budu mít rovněž jako u seriálu několik dní noční můry. Ukázky vypadají více než slibně, tak doufám, že mě tvůrci nehodlají zklamat a na perfektní původní seriál i mangu nehodlají kálet. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Druhá část filmového Berserku, dalších cca 10 dílu střihlých do hodiny a půl. Je to o něco málo lepší než první část, pořád se to, ale původnímu seriálu nemůže rovnat, ani náhodou. Uvidíme, co přinese finální část, na kterou si autoři nechali posledních 5 dilů. Tam už by nemusely být takové vynechávky a příbeh by mohl být ucelenější. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení téhle filmové verze je mi prostě záhadou.. Chápu, že Berserk je kult, ale možná právě proto by měl být divák trošku ostražitější když vidí jak se jinak silná předloha rozmělnuje na sračku v takovémhle blafu. Stejně jako posledně je to neuvěřitelně ploché, zjednodušující a zkratkovité.. Nechápu, proč mám několik minut koukat na středověké tanečky( které jsou navíc a nepřináší do děje nic) a přitom má být okraden o jednu celou (a značně důležitou)dějovou linku(královnino spiknutí) a několik zásadních scén??!? Bitvy a souboje jsou díky čisťounké a kompjůtrem doladěné animaci naprosto sterilní. Chybí tomu šťáva, osobitost, umění, atmosféra... Celé se to zase jen skokovitě valí od jednoho povinného záchytného bodu k druhému.. Připomíná mi to ty internetové srandičky typu "Jurassic Park in 5 second". Dvojka měla být díky výživnému ději lepší než jednička, ale nakonec jsem akorát více zklamaný. Je to nuda a ze seriálového Berserka si to nedrží nic zásadního. Jen líbivá čumenda pro děcka, kterým je líno kouknout na 25 dvacetiminutových dílů.. Ale jestli se jim líbí tohle, tak by ten seriál asi stejně nedocenili-takže asi cajk. Dvě dávám jen, že tam byla ta hezká mrdačka...Jinak mám teda docela strach jak příšerně se v tomhle duchu dá zprznit a rozsračkovat ta kulervoucí hohhorová koncovka. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Místama zamrzí vynechání důležitých sekvencí z předlohy (ať už se jedná o smrt královny nebo i Zoddův meč či Casčina proměna), na druhou stranu potěší letmý seznámení s Puckem a ostatně i tím Skull Knightem. Co zamrzí víc, je přílišný důraz na bitvu o Doldrey a menší důraz na "one hundred men slayer" scénu, která je na můj vkus příliš rychlá. Větší výpravnost scén znamená i místy slabší zpracování vedlejších postav, které se bohužel navrátily ke statickému znázornění. Současně zamrzí i přílišná délka scén zdánlivě nezajímavých, jako je bál nebo ztráta princeznina panenství. Na druhou stranu atmosféra závěru dílu slibuje epický návrat v další části a hlavně mám osobně takovej skromnej dojem, že stejně jako já i tvůrci favorizují spíše "Black Swordsman" anebo "Conviction Arc". Proto vyvstává otázka, proč se vůbec neudělal Black Swordsman a přešlo se rovnou na Golden Age. Prozatím se svojí skromnou znalostí japonštiny si nedovolím nějak hodnotit dialogovou stránku, byť by se jistě leccos vytknout dalo. Po stránce příběhový jsem svoje napsal, po stránce zpracování nejsem takový kumštýř, aby mi na něm tolik záleželo. Chybějí mi vnitřní pohledy hrdinů, resp. vnitřní monology hodnotící situaci. Stále přetrvává dojem, že se jedná o dílo od fanoušků pro fanoušky a nikoliv seriózní snahu přilákat na nejepičtější a nejtemnější příběh všech dob nové duše. Jo a soundtrack je skvělej. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

V porovnání s tím, jak dopadl Hobbit, je tohle kus perfektně odvedené práce. Animace se ještě zlepšila oproti předchozímu dílu a hudba si udržela vysokou kvalitu. Co mě ale štve, je, že se udávala délka 110 minut a teď to má 95 minut. Já chci svých 15 minut se scénou, jak Guts na pahorku povídá o snech lidí v jejich ležení. To byla vždy moje nejoblíbenější scéna a tady schází. Něco jako kdyby z Hobbita vystřihli hádanky ve tmě. Už jsem taky zjistil, proč se film jmenuje zrovna Bitva u Doldrey. Je to asi nejlepší scéna z celého filmu a už se těším, až ji uvidím znova. Jenom hlas Genona mě velmi rozptyloval. Vím, že asi nebyl špatnej, ale vždy když ho slyším, tak si musím vybavit Frankyho (One piece) a Yokiho (Fullmetal Alchemist). Na co si všichni dávejte bacha, je cenzurovaná verze. Nerozumím tomu, že ve filmu, kde se sekají hlavy snad všemu, čemu narostly, se musí zamaskovat ženská nahota. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Platí víceméně totéž, co pro první část třídílné série. Tentokrát dostává značný prostor bitva o Doldrey a je kvalitně zpracovaná, i když jsem se také, jako jiní uživatelé, pozastavil nad vynecháním některých detailů (např. absence Zodda). Větší prostor a důraz by si zasloužil Gutsův boj proti přesile nepřátel, v seriálu tenhle čin více vynikl. Nahé scény jsou zpracovány až s překvapivou otevřeností, především ta odehrávající se v ložnici princezny. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Väčšia časová porcia ako pri prvom diely je cestou k úspechu a Berserk: Golden Age Arc II je lepším a ucelenejším pokračovaním. Príbeh samozrejme pokračuje tam kde skončil prvý diel. Čo môžeme očakávať? Hlavným dôvodom bojov je cesta Griffitha za mocou a na toto využíva svojich lojálnych žoldnierov. Guts a Casca sú ochotný položiť život, ale Guts niečo začína chápať a to sa práve dozvieme v dvojke. Približuje sa to ku kvalite anime veľmi blízko a pre niekoho kto videl anime je to príjemný film. Veľa súbojov a meniace sa vzťahy medzi hlavnými hrdinami sú hlavnými ťahúňmi. Čaká nás dobíjanie hradov a aj psychologická vojna, ktorá je veľmi zaujímavá. Niečo samozrejme chýbalo a kto nečítal mangu či nepozeral anime no nemusí nejaké súvislosti pochopiť (preto mne to nevadilo). Stále odporúčam pozrieť si radšej pôvodné anime z roku 1997 (a potom tieto filmy) : http://www.csfd.cz/film/139653-kenpu-denki-berserk/. Ďalší film a pokračovanie je tu : http://www.csfd.cz/film/324116-berserk-ogon-jidai-hen-iii-korin/ ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

V první části padaly části těl, ale tady už přímo prší. Co neuteče, bude rozsekáno na kusy. Film se nebojí syrovosti ani surovosti. Kamera se neodvrací od takových intimních detailů jako je ženská menstruace, mučení nebo romantické milování, které je mimochodem v anime jedno z nejněžnějších a nejromantištějších, co jsem viděl - naštěstí se ale nezvrhá v hentai (i když jsou tam trochu podivné bisexuální náznaky). Celkově na mě tento díl působí, i přes svou oblibu borcení v krvi, dospěle. Dramatické zvraty, nemilosrdnost, lidská složitost. Chybí mi tu ale více rozvézt vztahy mezi členy Klanu Jestřába. Vedlejší postavy tu nemají téměř žádný význam a tvůrci mi je ukazují rychle jako při jízdě ve vlaku. Asi je to způsobeno filmem - seženu si celý seriál, tam to bude jistě více podrobné. Dokonalá dávka krvavých emocí! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Samotná bitva špičková, killcount ještě lepší než v prvním dílu, ale už se to místy vleklo a dějově je to pořád celkem nezáživné, takže sice dohromady lepší průměr, ale obecně nechápu, co to dělá v žebříčku, stejně jako Kenshin a další podobné žluťácké řežby. 60% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Animovany film pro dospele. Vzhledem k nametu a prostredi je japonska produkce celkem prekvapeni. Obecne me takove ty stredoveke rezby moc nebavi, ale pribeh je dobry a chapu, proc tyto filmy maji takovy uspech. ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Platí vše, co jsem psal u prvního dílu (technicky dokonalé, ale zkratkovité), ale navíc je tu scéna Guts vs. 100 - definice slova epický. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Protože se jedná o jeden příběh, budu dodržovat stejný komentář (zatím) u všech dílů] Je to prostě Berserk, anime, které v mé hlavě zkultovnělo a já ho uctívám jako žádnou jinou šikmookou animovanou pohádku (ok, přiznávám, je tu ještě zabejčený doktor Tenma z Monster). Upřímně si povíme narovinu, že nic se vylepšit vlastně nedalo, nikdo to ani nečekal a nechtěl - proto výsledkem je rekrutující hodnota nového audiovizuálního podání, která snad přivede nové krev v podobě mladých fanoušků do Berserk univerza. Původní seriál, který zlidověl právě kvůli minirozpočtu a nedokončenému příběhu (dodnes mě nahlodává červíček zda nemám tu zpropadenou nekonečnou mangu začít číst) je nepřekonatelná srdcovka nejenom pro mě ale i tisíce dalších, kteří se jistě rádi vrátí ke Gutsovi, Griffithovi a Casce v nejepičtějším příběhu všech dob. Je tady ta zvláštní touha co nás táhne vidět příběh i staré známé v trošku jiném podání, ve verzi kde Guts má menší meč, který se zná snad i unesitelný, ve verzi, kde animace je plynulá a vlastně všechny produkční hodnoty jsou o několik řádů výše. Obstarožní seriál a "HD" remake mohou koexistovat v jednom univerzu, vlastně proč ne? Ale chraň vás ruka Páně tvrdit, že Berserk pro jednadvacáté století je nejlepší! 70 % ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Na takove anime se vyplati cekat i rok. V porovnani s tim, co jsem za posledni rok videl jasnych 10/10 Mozna se v tom az prilis pitvate a s srovnavate se serialem. Serial jsem videl pred vice nez ctyrmi lety a pamatoval jsem si jen kousky. Takze mi tu nic nechybi..ba naopak. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Pohlcující jízda pokračuje! Nemůžu se dočkat třetí části, tahle totiž byla ještě o něco lepší, než ta první. 4* ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Spoilery. K Adonovi nemáte vzťah, lebo ho vidíte prvýkrát v scéne, kde hádže Gutsa s Cascou z útesu. Jeho neskršie umiestňovanie v deji je narýchlo a pôsobí umelo. Casca s Gutsom nevytvorí taký uveriteľne silný vzťah, lebo spomienky na jej prvé stretnutie s Griffithom ostanú len v jej hlave. Guts má superschopnosti = lieta ako hrdinovia v kung-fu filmoch. Griffith melodramaticky vedie záchrannú akciu pre Gutsa a Cascu. Jeho vzťah s guvernérom Doldrey ostáva v náznakoch. Adonov brat Samson úplne vyškrtnutý a výsledok Gutsovho boja so stovkou omnoho viac predvídateľný. Oproti seriálu tu nie je ani 2. atentát na Griffitha a následná udalosť, ktorá odhaľuje jeho povahu. Umelo vyznieva aj čakanie na Gutsov odchod, keďže nemá predošlú dejovú výstavbu. Aj keby toto mala byť presná adaptácia mangy, nechápem, prečo táto nelogika rozprávania deja a fyzikálnych zákonov uzrela svetlo sveta. Ostáva sa len tešiť z vizuálneho prevedenia niektorých scén a z bonusu scén v epilógu, kde sme dostali to, čo v seriáli nebolo. ()

Reklama

Reklama