Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Místem setkání s Miroslavem Donutilem bylo divadlo Spirála. Jako hosty si tenkrát pozval své kolegy z Národního divadla v Praze - Radovana Lukavského, sólistku opery ND Evu Urbanovou a sólistku baletu ND Terezu Podařilovou, kteří ve svých výstupech podali nejen vynikající výkony, ale dokázali i svůj smysl pro humor. Miroslav Donutil se v tomto večeru pokusil představit Národní divadlo z té druhé stránky a ukázat, že i v "Národním" je legrace a že se tam dějou normální věci, jako všude jinde. Kromě historek, které svým neodolatelným způsobem vypráví, zazpíval s klavíristou Petrem Maláskem a kytaristou Ivanem Koreným i několik písniček, které má rád. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byly to hezké dva dny v Nice, během kterých jsem na pláži a po parcích přečetl jeho knihu, cestou zpátky pak projel Třebíčí a když jsem ducnul doma na postel k televizi, nemohlo v ní snad běžet nic jiného než záznam ze Spirály. Tož Miro, díky, bylo to fajn. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevtipné a nabubřelé. Sláva mu stoupla do hlavy. Historky jsou stejně upravené, aby byly pokud možno co nejvtipnější. Nechápu, jak u toho lidového vyprávění může někdo řvát smíchy. Stejný problém jsem měl už s Menšíkem a jeho vyprávěním, ale on byl osobnost a tou Donutil nikdy nebyl a nebude. Navíc působí tak dlouho v Praze, ale moravský dialekt stále ještě neodboural. Hosté byli příšerní. Distingovaný Lukavský se do takového pořadu vůbec nehodí a opravdu to nikdy nebyl bavič. Baletka Podařilová se dala opíchat, ale vzhledem k tomu, že už asi dneska vypadá zvětrale jako tenhle celý pořad, tak to zkoušet nebudu. Stáří pořadu je znát. Zkrátka Donutil je nesympatický i kdyby se přetrhnul. Mé hodnocení: 20% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Miroslav mě Donutil ke zdravému smíchu spolu s velkými herci doby minulé, tehdy ještě s nimi naživo. Už tenkrát si tento vynikající komik a vypravěč s největšími z nich v ničem nezadal a dnes, když je většina z poválečných pánů Pešků, Sováků, Menšíků, Kemrů, Vinklářů, Kopeckých, Kodetů aj. (množné číslo znamená nespočet nezapomenutelných hereckých rolí a bezkonkurenčních výkonů), je jim důstojným pokračovatelem. Oni jsou sice víceméně dávno po smrti, ale jistě si dál spolu hrají, smějí a dělají naschvály v jejich hereckém nebi. Zaslouženě. Klobouk dolů Mistři kumštýři.☺ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na zabití sobotního večera dobré. To ještě byli časy, kdy Donutil pořád jen neopakuje dokola jedny a ty samé svoje historky – takže divák u nich i pobavil (protože je neslyšel po 150x). No a hlavně potěšila účast Radovana Lukavského, toho jsem měl vážně rád. Ostatní hosté taky v pohodě. Svůj účel to splnilo, já se pobavil a hlavně jsem se u zábavného pořadu nenudil – ne jak u těch z dnešní doby!!!60% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Kazej to někteří hosté, jako třeba ta baletka nebo Eva Urbanová. Obě skvěle ovládají své řemeslo, proč je ale kvůli tomu nechat vykládat rádoby vtipné zážitky? 60 - 70% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Byl ztracen, znehodnocen, parodován, degradován a prohlášen za nenávratně nezvěstného, ale existuje: televizní humor. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi slušivá zábava z doby, kdy Mirek Donutil měl za sebou úspěšný start své vypravěčské kariéry, nebyl okoukaný a jeho vyprávění každý druhý miloval. Navíc si pozval do svého pořadu zajímavé hosty v čele s úžasným Radovanem Lukavským. Další hosté byli operní sólistka Eva Urbanová, taneční primabalerína Tereza Podařilová, hudebníci Petr Maláske a Ivan Korený. Dále mezi diváky šlo zahlédnou Josefa Vinkláře a Jiřího Kodeta. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější pořad s Miroslavem Donutilem v dobách, kdy měl ještě originální koule a nepřebývalo mu cca 50 kg podkožního tuku - podobně jako u mého dalšího srdečního pořadu "Silvestry Vl.Menšíka" se směju od začátku do titulků, tohle prostě nemá jedinou chybku..............moje hodnocení = 10 z 10. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po oprávněném úspěchu se svým vyprávění historek se postupně Miroslav Donutil dostával i do televizních pořadů. Ve Spirále byl jeden z těch prvních, u kterých ještě převažovala zábava. Jeho vyprávění okořenili hosté. Někteří z nich se k němu hodili, jiní méně. Přesto to byla stále velmi dobrá televizní zábava. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil ve Spirále*****Druh pořadu: televizní vysoká škola vypravěčsko-pábitelská*****Zúčastnění: M. Donutil, E. Urbanová, I. Korený, R. Lukavský, P. Malásek a T. Podařilová*****Upotřebení: vhodné jako zvuková kulisa, například při jízdě autem*****Klady: distingované vzpomínky pana Lukavského na své kolegy z činohry Národního divadla*****Zápory: hudební pokusy hostitele, doprovázené „právě jste svědky svého životního zážitku“ pohledem*****Celkové hodnocení: lepší tři nebo horší čtyři hvězdičky ()

niska98 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých top 10 pořadů.....já jsem se naprosto neskutečně bavila. Úžasný M. Donutil celou dobu naprosto perlí ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Pana Donutila si vážím jako herce skoro nejvíce.Má na kontě mnoho nezapomenutelných rolí,at už filmových,tak i divadelních samozřejmě.Ovšem i jako vypravěč se osvědčil ve velmi dobré formě. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na devadesátkové zábavné pořady Miroslava Donutila se nikdy nepřestanu rád dívat. Pan Donutil umí vyprávět a imitovat téměř dokonale. A co naplat, že si ke svým historkám možná trochu přidá, to dělali mnozí před ním (Vladimír Menšík) a mnozí po něm to dělat budou. Právě Menšíka mi svým vyprávěním připomíná nejvíc. Tady se navíc dozvíme zajímavé historky i od baletní herečky a operní zpěvačky. Mě osobně ale nejvíc pobaví vždy historka Jiřího Kodeta, který si v Anglii objednal několikapatrový dort. Mimochodem, protože Miroslav Donutil byl i v naší rodině velmi populární měli jsme doma i kazetu s jeho písněmi. A to je další důkaz, že když někdo něco umí, většinou disponuje více talenty. Karel Gott byl třeba i vynikající malíř. Miroslav Donutil zase pěkně zpívá a všechny jeho písně jsou skvělé a já jsem rád, že dvě z nich tady zazní. ()

Reklama

Reklama