Reklama

Reklama

James Cameron: Cesta na dno Země

  • USA James Cameron: Voyage to the Bottom of the Earth
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2012, 20 min

Recenze (9)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Cameron si 20min honí triko a masturbuje ego. Nic víc. Je to velkej kluk ve velké konzervě a dostal se tam, kam 7 miliard chudáků nikoli. A nabídl nám pár nanovteřin záběrů na dno příkopu, které jsou ale úplně k prdu. Super dokument. A poselství na závěr? Ani na dně Challenger Deep nejste v bezpečí před manželkou. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

James Cameron seznámí diváky s podrobnostmi expedice, která se připravovala sedm let. 26.března 2012 jako první člověk na světě udělal sólový sestup ve speciální ponorce Deepsea Challenger do nejhlubšího místa v Mariánském příkopu nazývaném Challender Deep a dosáhl hloubky 10 898 metrů. Cameron dosáhl dna po 2 hodinách a 36 minutách na dně se věnoval 2 hodiny a 34 minut (plánoval okolo 6 hodin) průzkumu, fotografování a filmování. Zpáteční cesta na hladinu mu trvala okolo 70 minut. Před ním se na 20 minut na dno společně v lednu 1960 podívali v batyskafu Trieste pouze dva lidé Američan Don Walsh a Švýcar Jacques Piccard, dosáhli podle manometru hloubky 10,916 metrů (±5 metrů) a maximální hloubka Challenger Deep by podle posledních průzkumů měla být 10 994 metrů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak James Cameron bol na samom dne, a dokonca nám potvrdil, že sa tam "cítil ako najosamelejší tvor na planéte". To je fakt divné, keď tam nič nežije. Zábery sú v podstate k hovnu a keď porovnáte čo tento projekt stál a aký máme z toho úžitok - teda žiadne nové informácie, žiadne skvelé obrázky, je to len výstrelok jedného milionára - 22 minútový dokument má naozaj minimálnu hodnotu. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

když člověk vidí Cameronovu zapálenost - to, jak je krom geniálního filmaře také nadšeným dobrodruhem a průzkumníkem - v akci, musí mu to jeho opakované několikaleté "flákání se" mezi posledními filmy prostě chtě nechtě odpustit.. Jime, seš borec ! ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

pre mna velke sklamanie. Bolo mi trochu smiesne pri sledovani. a potom neskor aj trocha smutno pri predstave, kolko to cele stálo penazi. 15 minut strasneho obkecavania a chvalenkarstva a to, na co sa najviac cakalo zrazu aj skoncilo. Verim, ze tam bol, ale fakt mi to pripadalo cele ako fake. Je pre mna nepochopitelne ako reziser neprekonatelnych a neprekonanych filmovych modiel sa podpisal pod tuto frašku. Nedavno som videl dokument o Mante obrovskej a vyskumnicka, ktora jej uspesne umiestnila na telo sondu, ktora mala prispiet jej sledovanim nepriamo k ochrane ohrozenych Mánt sa skoro rozplakala, mi prisla podstatne rozrusenejsia a viac dojata ako clovek, ktory dosiahol prakticky vsetko, co moderny clovek dosianut moze a zapicol na pol minuty svoj X milionovy kochlik do hliny na dne oceanu.... ()

Reklama

Reklama