Reklama

Reklama

Večori na chutori bilja Dikaňki

(TV film)
  • Ukrajina Вечори на хуторі біля Диканьки (více)

Obsahy(1)

Noc plná zázraků, noc před Štědrým večerem, noc, kdy si země, nebe a peklo jsou blíž. Právě tuto noc si čert vybral k tomu, aby se pomstil kováři Vakulovi za to, jak ho namaloval na kostelní vrata. Zatímco místní vědma Sičicha řeší zapeklitý problém s příliš mnoha nápadníky, kovář Vakula se snaží ukrást polibek od krásné Oksany, kterou si vyhlédl za nevěstu. Pyšná dívka se však nechce zahazovat s kovářem a vymyslí si pro kováře nesplnitelný úkol. Chce takové botky, jaké má carevna. Zamilovaný kovář, pokud se chce dočkat svatby, nemá jinou možnost, než se vydat do Petrohradu, kdyby se měl upsat ďáblu. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vezmeme humorný příběh z pera klasika, jihoamerickou telenovelu, přilijeme pár litrů vodky, důkladně zamícháme a pak tím nakrmíme diváka. Divák je výsledkem potěšen, protože má vtipný příběh, který zná, krásné kostýmy, hudební čísla, z nichž čiší nadsázka a radost, s jakou si herci natáčení užívali a kouká se na to spokojeně, jako Gogol ze stěny Oksanina domku sám. Pelmeně do huby létající k mé spokojenosti nebyly z téhle verze večerů na Dikaňce vynechány. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zábavná groteskní nadsázka, v níž si to herci užívali. (Podle komentáře diváka na IMBD je film urážkou klasika Gogola.).(50%) ()

Reklama

Reklama