Reklama

Reklama

Útěk z Alcatrazu!

(TV film)
  • Česko History's Secrets: Vanished from Alcatraz (více)

Obsahy(1)

Půlstoletí po tomto legendárním útěku známe každý jeho detail. Přesto vyšetřovatelé dodnes tápou. Utopili se uprchlíci ve studené vodě zálivu, nebo ještě žijí? Federální maršálové se případemn nadále zabývají. Nejnovější překvapivé důkazy vnesly do pátrání po pohřešovaných uprchlících nové světlo. Alcatraz byl považován za nejlépe střežené vězeňské zařízení ve Spojených státech, a při pouhém vyslovení jeho jména naskakovala husí kůže i otrlým trestancům. Velmi přísná bezpečnostní opatření vynesla Alcatrazu přídomek Skála (The Rock). Jenže pro tři vězně: Franka Morrise a bratry Englinovy byla tato přezdívka naopak výzvou. Ve svých celách kuli plány, jak bezpečnostní opatření přelstít. Všichni tři si v Alcatrazu odpykávali trest doživotního vězení a všichni měli pověst nenapravitelných útěkářů. V době, kdy byli převezeni do Alcatrazu, už měli za sebou desítky pokusů o útěk z těch nejpřísněji střežených amerických věznic. Žádný vězeň z jejich „kolegů“ celé dny v podstatě neuvažuje o ničem jiném než o útěku… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

classic 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem na perfektný snímok s Clintom Eastwoodom,ktorý sa venuje práve tomuto úniku z Alcatrazu,tak som potešený,že tvorcovia si dávali extra záležať,aby to pôsobilo čo najvernejšie,o čo ide taktiež tomuto dokumentu,ktorý verne rozoberá udalosti s prípravami o úteku. Mohol som porovnávať film vs.dokument,čo dnes sa vie o tom viac ako predtým,čo neuberá ani v jednom prípade na atraktivite,čo sa skôr prikláňa k verzii,že sa im to podarilo,čo ja niesom úplne stotožnený s ich tvrdeniami,dôkazy sa našli,ale? Ak sa im to podarilo vziať nohy na plecia,tak gratulujem,že sú prví,aspoň obalamutili bachárov,a to je najdôležitejšie... ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Hlavne zo zaciatku to bolo zaujimave, lebo pri opise uteku som si uvedomil, ze to od slova do slova sedi na film Utek z Alcatrazu, v hlavnej ulohe s C. Eastwoodom. Potesilo ma, ze hrany film bol tak detailne natoceny podla skutocnej udalosti. Ten film u mna ziskal vyssi kredit. Inak ma to ale nejako extra nezaujalo. Informacie celkom zaujimave, ale spominany film ma bavil ovela viac. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Byla to záhada a záhadou zřejmě zůstane navěky. Ani moderní pátrání nepřineslo žádné další důkazy o přežití či nepřežití utečených zločinců. Ani pilná práce U.S. Marshalls nepřinesla žádné výsledky. Přišlo mi vtipné, jak dokument neustále zdůrazňuje práci maršálů, kteří prahnou po osmdesáti letých dědcích. Fakt super práce. Potěší dobové záběry z Alcatrazu i celkový "akční" a mrštný styl dokumentu, jen to mohlo být tak o deset minut kratší. Ale i tak zajímavý dokument pro všechny záhadology. Hudba: Christopher Rife ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracovaný dokument, který postupně odhaluje své trumfy a dobře drží divákovu pozornost. C se obsahu týče, tak moc nevěřím tomu, že by ti tři uprchlíci přežili plavbu na člunu z pláštěnek. Vyloučit to však nelze. Dost mě zaujali také američtí policejní maršálové, o kterých jsem slyšel prvně. Překvapilo mě, kolik lidí ročně přivedou zpět do vězení... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Začínám doporučením nedívat se před tím na film Útěk z Alcatrazu, neboť tento vynikající dokument v prvních deseti minutách přesně zachycuje celý děj tohoto snímku, až jsem se divil jak byl přesně natočen podle pravdy. Sám History's Secrets: Vanished from Alcatraz beru jako pokračování, kde dochází k přiblížení charakterových vlastností tří dotyčných a nejen spekuluje, co se s nimi mohlo stát, nýbrž i pomocí vládních dokumentů potvrzuje některé domněnky. Škoda useknutého závěru, opravdu rád bych se dozvěděl, jak to alespoň s některými dopadlo. 80% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama