Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaké osobní a rodinné komplikace můžou čekat skoro čtyřicetiletou ženu a matku dvou dospívajících dětí, když se má narodit další, o tolik mladší sourozenec. Inscenace je volným pokračováním inscenace Dlouhý týden, která exponuje problémy manželského vztahu po dvaceti letech. Role dvou Věr – dcery a matky ztvárnily sestry Miriam a Gabriela Vránovy. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Tipko 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi oba diely filmu páčili, po hereckej i obsahovej stránke. Najviac však odhodlanie ženy - matky mať v 40 dieťa a nakoniec zaň zabojovať a odmietnuť podstúpenie potratu, hoci veľmi k nemu nechýbalo! Takéto inšpirujúce filmy sú dnes, žiaľ, výnimkou. Mali by sa viac točiť a podporiť ženy k záchrane dieťatka pred interrupciou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klidně se můžu podepsat pod komentář uživatelky veronikav. Dnešní doba se hodně změnila a lidí s ní. Celou dobu jsem čekala, jak se to všechno vyřeší, i když to bylo jasné hned od začátku. Dneska nikomu nevadí, že může být strejda stejně starý jako vnuk. Miriam Vránová byla chvilkami pěkně bláznivá a korunu tomu nasadily ty dva culíčky. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pokračování inscenace Dlouhý týden. Hlavní hrdinka Věra, problémy co měla se svým manželem zdárně vyřešila, teď ji ale čeká další rozhodnutí, zda si nechat dítě, které se svým mužem čeká. Přeci jen už má svůj věk a každý z rodiny na to má odlišný názor. Herečky Gabriela a Miriam Vránová svou rodinnou krev nezapřou, jsou si hodně podobné (Miriam má teda mnohem větší kukadla :)), zde hrají matku a dceru, ale ve skutečnosti jsou to sestry. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora je nesmysl :D Je to inscenace o matce dospívajících až skoro dospělých dětí , která sama čeká mimčo . Moc zajímavé jak bylo ´dříve těžké mít dítě v 37 -když dnes je to úplně normální :D ()

sator 

všechny recenze uživatele

V inscenaci se sešli sestry Gabriela Vránová a Miriam Vránová, přestože sestry, je mezi nim věkový rozdíl jedné generace. Takové ňáké brněnské... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora je opět blábol. I když - pokud je 37-letá matka brána jako dospívající dítě, tak jsem ještě mladá holka ;-) Jinak, co se inscenace samotné týká, se jedná o lepší průměr televizní tvorby 80. let. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, šeď, šeď. Předností téhle komedie nejsou ani herci, ani režie, ani originální zápletka. Scénář je pak vyloženě zklamání. Vtipný není a je předvídatelný je až hrůza. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších brněnských inscenací 80. let Dlouhý týden obdržela čistě komerčně zamýšlené pokračování. Povahy postav jsou náhle tytam, chovají se jakoby se nestalo to všecko v předchozí inscenaci... Zkrátka, nic tak slavného. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování zbytečně zdlouhavého televizního filmu DLOUHÝ TÝDEN. Za to DLOUHÝ MĚSÍC je už o poznání snesitelnější a plynulejší. Téma o tom, zda jít ve 37 letech na potrat či ne, je vážné a koukatelné. Jen ty žvásty její matky a především její kolegyně ohledně plínek, vstávání a práce mě vytáčely. A hlavně ty názory, jak je to těžké mít dítě ve 37 letech. Dnes necelých 40 let po vzniku filmu normální věc. Naopak takhle společnost rozmlouvá mít děti 27letým, kteří po dětech touží ze všeho nejvíc. [83. hodnocení, 8. komentář, 52%] ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně volné pokračování Dlouhého týdne? Nu, tak to končí, když starší hysterická rachomejtle zapomene, že už má přetočený tachometr. Pak to odnáší hlavně její okolí. A o tom to celé je. Scénář o lidech, kteří dělají ze všeho tragédii. Nuda, nuda, šeď, šeď. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V pokračování Dlouhého týdne se objevuje už i syn a následují k rozhodnutí hned dvě dilemata. Věra je těhotná, jenže Vaškova přítelkyně též. Zajímavé je, že pevnost rodiny je podrobena opravdu těžkým zkouškám. Protože matku nikdo s těhotenstvím nepodpoří. Zároveň však ona nepodpoří svého syna. Přiznám se, že všichni členové rodiny na mě působí hodně rozporuplně. Nechápu třeba, proč se manžel ani jednou ženy nezastane, když by si její matka zasloužila, aby s ní byly vyraženy dveře. Drzá dcera by zase zasloužila facku. Ovšem z dramaturgického hlediska mě šokuje, jak je zároveň hloupá. Její konverzace připomínají soubor vtipů o hloupé blondýně. Překvapivý konec, kdy se v jedné minutě vysvětlí dvě události najednou a rodina se překvapivě semkne je hodně naivní a těžko uvěřitelný, že najednou všichni obrací doslova z minuty na minutu. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Stejná socialistická slátanina jako ten Dlouhý týden. Možná zde není tolik chyb, ale ta dcera je herecky ještě horší než v tom prvním filmu, nebo možná má pouze více prostoru. Už nemám chuť se k tomu vůbec vyjadřovat. ()

Reklama

Reklama