Reklama

Reklama

Vymítač ďábla

  • Česko Exorcista (více)
Trailer 3

VOD (1)

Regan je dcerou slavné a bohaté herečky. Protože na ni matka nemá čas, tak si ani nevšimne, že se dceřino chování pomalu začíná měnit. Mluví sprostě a obličej se jí křiví do děsivého šklebu. Matka vezme dívku na lékařské vyšetření. Po sérii velmi podrobných vyšetření jsou lékaři bezradní. Dívčin stav se stále horší a teď už napadá i své okolí. Hlas se jí mění a ona komunikuje se svým okolím démonickým hlasem. Jeden z lékařů přijde s návrhem obrátit se na církevního specialistu, exorcistu. Matka to zprvu považuje za hloupost. Když se dívka změní v ďábelskou stvůru, která zabije jejího přítele, nezbývá jí nic jiného než se obrátit na vymítače ďábla. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (903)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, dokonalý horor. Netřeba chválit jednotlivé složky, hodnocení mluví za vše (fakt nevím, co bych vytknul). Při sledování se mi film vůbec nezdál tak starý, jak ve skutečnosti je, na mnoha mladších snímcích se zub času podepsal dalece víc, než právě na Exorcistovi. Ten s přehledem snese nejpřísnější měřítka i dnes. Horror movie of the year ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem director´s cut... Strach? Napětí? To přece nemůžete myslet vážně! Všechny tyhlety emoce můžou vyplout na povrch maximálně těsně před tím, než někdo další nakoukne do pokoje, aby zjistil, "co tam ta holka zase provádí." A nejsou silné. Další kultovní film, který pro mě zůstal tak říkajíc "za rohem." I když vím, že by tomu mělo být jinak, mému hodnocení neubližuje ani tak námět, jako spíš všechna ta omáčka kolem, která mi připadne opravdu, ale opravdu srandovní. Fuck her!!! Hahaha... ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Mám to za sebou(na štvrtý krát),stodvadsať minút napätia,strachu a rôznych iných nie práve príjemných pocitov,ktoré však znamenajú jediné, že som zhliadla horor vskutku výnimočný.Obrovský rešpekt pred výkonom malej Lindušky,jej Regan je to najstrašnejšie,čo som doposiaľ v horore videla.Neviem si predstaviť,čo tento film robil s divákmi v dobe,v ktorej vznikol,ked ešte aj po štyridsiatich rokoch,počas ktorých sme v hororovom žánri videli skutočne všeličo,dokáže budiť takú pálčivú a nefalšovanú hrôzu.Neuveriteľné. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vynikající satanský horor s oplzlostí, která dosahuje enormních rozměrů. Nechuťárny a šokující scény nezestárly a fungují skvěle. Režie je zmáknutá do posledního detailu a nelze nic vyčíst. Ovšem to hlavní jsou herecké výkony, protože takhle dobře zahraný film se jen tak nevidí. Nejvíc mě zaujal Jason Miller, zahrál fakt brilantně a taky mu dost nahrává fakt, že jeho postava otec Karras je asi nejlépe napsaná. S Ellen Burstyn budete soucítit, Linda Blair se vám bude hnusit (anebo pokud jste hodně zvrácení tak se jí budete smát) a Max von Sydow coby exorcista působí majestátně ale i laskavě. Konec hodně dobrý. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Bohužel opět musím napsat mou hodně neoblíbenou větu "Velká očekávání plodí velká zklamání." I když v tomto případě to zas tak strašné není, to bych tomuto filmu křivdil. The Exorcist je mnohými označován jako jeden z nestrašidelnějších či vůbec nejstrašidelnější film všech dob. Ne. Přelomovým ve své době, ano a právě v té době byl 100% i nejstrašidelnějším filmem, ano. Umím si taky představit, jaký rozruch ten film způsobil v konzervativních Státech (a nejen tam, viz zajímavosti). Takže po tom všem, co jsem o tomto filmu slyšel a viděl, jsem si sehnal režisérskou edici (132 minut) v HD. Musím říct, že film umí budovat napětí a má opravdu geniální soundtrack, jehož ústřední melodii zná prakticky každý, jen o tom neví. Nicméně mnohdy to budování napětí zanikne do prázdna a snímek mě nedokázal nijak vylekat či opravdu vyděsit. Jak říkám, chápu, že kdybych to viděl v té době, nebo dejme tomu před deseti lety, kdy mi bylo… no o deset let méně, :-) asi bych měl jiný názor. Dnes se (pro mě) jedná o lehce nadprůměrný horor, který si momentální status IMHO nezaslouží. Za těch pár scének, které i dneska dokážou jakžtakž zapůsobit (pavoučí chůze či otáčení hlavy) dávám 70 %. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (186)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Blumhouse plánuje nového Vymítače ďábla

Blumhouse plánuje nového Vymítače ďábla

22.12.2020

Studio Blumhouse (Uteč, Neviditelný) se chce vrátit ke slavné filmové sérii Vymítače ďábla a to rovnou s pokračováním. Zatím není jasné, o jak přímé pokračování by mělo jít a zda by nový sequel mohl… (více)

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Reklama

Reklama