Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po celé stáročia znamenalo slovo Orda nájazdy a poníženie pre mnohé krajiny a národy. Bol to divný a hrozný svet so svojimi zákonmi a zvykmi. V polovici 14. storočia sa rozšíri po väčšine Eurázie. Daň dokonca platí aj východné moskovské kňazstvo. Keď Hanshi Taydulu ťažko onemocnie a nikto z liečiteľov mu nedokáže pomôcť, volá Orda moskovského čarodeja metropolita Alexeja, od ktorého závisí osud celého moskovského kniežatstva. Ale ani sám Alexej nevie, v čo sa obráti jeho púť k Orde. (Slunkoo)

(více)

Recenze (4)

rarak 

všechny recenze uživatele

Od "historického filmu plného násilí a brutality" jsem čekal víc než jeden useknutý prst, jednu useknutou hlavu a dva podřezané lidi. Žádných krutých nájezdů si také nejsem vědom (a to jsem při filmu nespal!). Zato nekonečného putování "velkého čaroděje" a jeho modlení se za zázrak jsem si užíval asi většinu filmu. Nebyla to sice úplně nuda, zpracování bylo dobré (kostýmy a kulisy byly na velmi dobré úrovni), ale ději často chyběl spád. Každopádně, popis filmu z FebioFestu je velmi klamavý:) ()

rerabinka 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem čekala víc. Exteriery hezké, drsné a uvěřitelné středověké prostředí a chování, víra v kouzla a šamany, ale to je asi tak vše.. Tři hvězdy myslim tak akorát, jedna mi přijde nespravedlivá;-) ()

holistix 

všechny recenze uživatele

První hodinu není jasné, o čem film bude. Poté se začne slibně rozvíjet epizoda ve stylu Andrej Rublev. Aby se v závěru téma opět vytratilo. Pokus o historickou fresku, který z mnoha důvodů nevychází. ()

Jameich 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem zhruba v první třetině tak na deset až patnáct minut usnula. Tohle není ten druh filmu, který mám ráda. Bylo to moc zdlouhavé a křesťanské. Z uměleckého hlediska to ale nebylo zas tak špatné... ()

Reklama

Reklama