Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po fotografování se mladé modelky chystají domů. Jedna z nich se opozdí, protože čeká telefon od přítele. Místo toho ale zazvoní mobil a kdosi se ptá, jestli má strach. Dívka znervózní a utíká k východu. Všude je zavřeno. Nakonec rozbije sklo ve velkém okně a snaží se volat o pomoc. Vzápětí do ní kdosi strčí a dívka padá z devátého patra dolů. Je to už třetí modelka, která byla v poslední době zavražděna. Případ vyšetřuje inspektor Giuliano DiPalma se svými spolupracovníky. Módní fotograf Marco dostává v téže době úkol, aby vyhledal mladou, nadějnou a ještě neznámou modelku pro francouzského návrháře Louise. Objeví mladičkou Francescu Wertherovou. Zatímco začínající modelka podepisuje první velkou smlouvu s ředitelem modelingové agentury Lucou Blasim, série vražd pokračuje. Inspektor DiPalma stále pátrá po vrahovi, různé informace si ale začne pomalu shromažďovat i Francescina přítelkyně psychiatrička Claudie. Brzy začne mít jisté podezření (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rok 2000 byl pro Aňu zajímavý na zahraniční produkce, leč výsledná bilance je hodně slabá. V téhle hloupoučké krimi si zahrála společně s Danicou Jurčovou a Monikou Kvasničkou na modelíny, zároveň s tím stihla jednu epizodu německého seriálu Geisterjäger John Sinclair a další nevýraznou roli ve filmu England! Což tedy vede k tomu, že jediná česká produkce s Aňou z toho roku vykvetla nade všechno a je s tímto vědomím sladší, než kdy dřív. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem blbost, ale čekal jsem to horší. Na tenhle film jsem se dost těšil, nýbrž je to dlouho co jsem viděl nějaké giallo. Ale nějak jsem i věděl do čeho jdu. Je sice fajn vidět České herce, v poměrně syrovém thrilleru. Ale jedinej kdo stojí za to je asi Čech, ostatní mě nechaly až moc chladným. Navíc žádnou postavu jsem nějak moc nežral a nikdo mi nebyl sympatický. Je to průměr který si už nikdy asi nepustím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Italská gialla byla kdysi ve velké módě a v této zemi jich vzniklo někdo desítek. Tyto krvavější detektivky nejvíce proslavili takoví režiséři jako Argento, Mario Bava či Lucio Fulci. Hlavním základem je dobrá detektivní zápletka, pěkné ženy a zajímavé mordy. Tento snímek si vzal od každého něco, ale ani to mu nestačilo aby si vydobyl nějaký větší úspěch u diváků. Popravdě jsem měl u něj hodně rozporuplné pocity, protože mi to všechno přišlo tak trochu „laciné“. Především pak většina hereckých výkonů za moc nestála a nepomohl tomu ani fakt, že se zde objevila cela řada známých českých herců a hereček. Svět modelek mě nikdy nějak zvlášť nebral, přestože z titulních stránek na mě hleděli pohledné dívky. Většina z nich je však tak vychrtlých, až to pěkné není. Zde tomu naštěstí tak není, protože ačkoliv se děj točí okolo modelingu, tak se žádné velkolepé přehlídky nekonají. Tvůrci se naštěstí zaměřili na zabíjení a dokonce se zde dočkáme i několika pokusů o jakousi psychologickou hru. Tím mám namysli těch pár „zvratů“, které nám měli poplést hlavu. Bohužel to chtělo trošku více šťávy, jelikož atmosféra často postrádala jakékoliv napětí a náboj. Některé pasáže byly protahovány až moc a k ničemu kloudnému to nevedlo. Hodně dlouho jsem zvažoval jaké mám dát hodnocení a nakonec jsem se rozhodl přece jenom dát průměrných 50%, ale s přimhouřeným okem. Hlavní zásluhu na tom má jak Aňa, tak i těch několik světlejších okamžiků, které mi načas utkví v paměti. Doporučovat vám však tento snímek rozhodně nebudu. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se bratři Kučerové alespoň trošku snažili a měli trošku více talentu, mohli by jejich filmy vypadat alespoń takhle. Jenže to by se jejich filmům člověk ani nezasmál. Formálně, v mnoha ohledech je Vražedná přehlídka lepší než kučerovic filmy, minimálně půlka lidí z placu ví, co dělá, co má dělat a jak to má dělat. Průser filmu je, že je naprosto nezáživný s příběhem plochým, jako sousedovic Evička. Jenže Evička za pár let plochá s největší pravděpodobností nebude (dle předpokladů její matky), tenhle film plochým zůstane. Hodně nepovedená "pocta" starým italským giallům, kde se sice zabíjí zajímavým nástrojem, ale úplně bez energie, kde se více hledělo na hezké lokace a hezké holky, ale je to na prd, když ty hezké postavy v hezkých interiérech baví o ničem. A poslendí ranou do zátylku je skutečnost, že český herec hraje v cizím filmu a pak ho dabuje někdo jiný. Kdyby to bylo u všech, asi by to člověk atak moc netrklo, ale někteří se mluví sami, to to nešlo u všech? Viděl jsem Geislerovou ve dvou zahraničních filmech a v obou jí namluvila jiná herečka. No prostě hnus. Že jsem to nedokoukal (vypnul jsem to asi 15 minut před koncem, protože mi spánek připadal v danou chvíli záživnější), snad ani nikoho nepřekvapí. Kdo vraždil si myslím, že vím, to mi stačí. Potvrdit to suchou scénou se suchými herci pronášejícími suché dialogy nepotřebuji. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Upřímě jsem se toho spíše bál, ale dostalo se mě docela slušné krimi. nepopírám, že nebýt našinců tak na to možná nekouknu a nebo to ohodnotím mnohem hůř. Přece jenom tolik našich herců se v podobných filmech prostě nevidí, k tomu naše prostředí. Velký mínus určtitě zpracování, zdálo se mě to jak televizní. U mě to zachránil ten konec, nebot jsem na to nepřišel kdo , že měl tak rád zahradní nůžky. ps- Krejčíř byl příšerný. ()

Přemek odpad!

všechny recenze uživatele

Natáčeno v Brně - lokace: Janáčkova akademie múzických umění na Beethovenově ulici, Pedagogická fakulta na Poříčí, tzv. vládní vila Stiassny a brněnské Výstaviště. ()

Prubner odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně amatérský počin. Scénář působí, jako by ho psalo šestileté dítě, a hercí jsou banda mizerných ochotníků (včetně našeho T.Krejčíře a V.Čecha). Slušní herci jako V.Marek nebo Aňa to už nevytrhnou. Pan režisér a scenárista v jedné osobě se zhlédl v amerických thrillerech o masových vrazích, ale zplodil jen přihlouplou napodobeninu, kterou by měli pouštět jen za trest. ()

mikessc 

všechny recenze uživatele

Giallo horory nemusím ,ale dopozeral som to dokonca. Slabšie výkony hercov a dost lacno nakrutene vraždy, vraždilo sa velkými nožnicami mna by potešila odstrihnuta hlava :-D Inak na odpad to aspoň ja nevidím, ale druhykrat to už pozriet nemienim. ()

Reklama

Reklama