Reklama

Reklama

E zhan

  • Hongkong 惡戰 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ma Yongzhen (Philip Ng) přijíždí z venkova za svými příbuznými do Šanghaje, aby zde hledal příležitost pro lepší život. Díky své síle a bojovým uměním se mu podaří dostat práci, která se zde jinak získává velmi těžko. A díky tomu se také spřátelí s Long Qi (Andy On), gangsterem s pověstí neporazitelného bojovníka, který ovládá polovinu Šanghaje a snaží se z města vymýtit veškerý japonský vliv. Ma pro Long Qiho začne pracovat a brzy se z nich stane nerozlučná dvojice. Tím se ovšem i Ma stane nepřítelem triád spolupracujících s Japonci a bude se s nimi muset vypořádat. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasika, která se mi asi nikdy neomrzí. Stále stejné otřepané téma hrdiny z lidu stojícího proti uzurpátorům jak jinak než z Japonska, snesitelná špetka čínského hihi herectví, slušná porce patosu a hlavně dokonalé ( skoro bezdrátové) souboje. A splněný předpoklad se nedá ocenit méně než 4 hvězdami. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKTEŘÍ LIDÉ PROSTĚ POTŘEBUJÍ ZMLÁTIT...“ /// Ma je borec, co se nejen úderům umí vyhejbat, ale když udeří, frajer letí a letí… Dobrej úvod. Kluk z vesnice s kurevsky dobrou pravačkou (hovno fotbalista! Furt melu vo tom borečkovi!), co si to přišukal do Šanghaje, aby začal pořádnej život – nebo tak něco…to je fuk. Jenže v Šanghaji roku 1930 není místo pro naivní dělníky. Jak dlouho dokáže chlapec přežít? Boj ve stylu B.Lee (Philip Ng je podobnej vopičák. A když říkám podobnej, tak myslím podobnej!) je super! Ani ten děj není úpně blbej. Prostě Číňani, mafie, Japonci…navíc dokážou nakumulovat vztek nejen do postav, ale i do mě! Když to srovnám s opěvovaným meganámrdem, mám vítěze. I po filmový stránce! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Všechno co mám, jsem získal bojem! 2.) Miluju, když je japonskej zmrd (či dva) sundanej jako kráva. 3.) Thx za titule ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku mi akci kazil občas špatný úhel kamery a některé pády jsou unreal. Ale pořád se jedná o našlapanou mlátičku s pěkným příběhem, slušnou muzikou a skvělými hereckými výkony. Zejména přátelství hl. postavy a toho mafiána, neviděl jsem v životě lepší chemii. Líbila se mi atmosféra, aj moderní vizuální stránka + šedobílé provedení. Akce tu je skutečně požehnaně, mohla být aj nápaditější, ale pořád to je vysoký nadprůměr, zejména když se hrdina nasere a na konci vytříská celou Japonskou mafii. Jo a nechám vás se utápět v tvrzení, že Tony Jaa je budoucí Bruce Lee. Omyl! Philip Ng, představitel hlavního hrdiny jim je, ty gesta, pohyby, zejména když si sundal triko a ukázal svoje svalové rysy. Těším se na další film s ním. Pro příště si palcem utři nos, jako to dělával Lee.:-) 10/10 ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě asi překvapení roku co se týče Martial Art filmu. Nejen že má film parádní vizuální šedý filtr, který umožňuje scítit se dobou, ale má i skvělý příběh o přátelství dvou lidí kteří nalezli jeden druhého. Fighty jsou zde skchěle natočené bez zbytečných rychlých střihů se skvěle sednoucími pomalými záběry, ale hlavně precizně zvládnuté choreograficky. Jsou zde souboje jeden na jednoho, ale i jeden proti desítkám protivníků se spoustou různých zbraní. Filmek je i emotivní a má skvělou hudební kulisu. Za mě jasných 100% ;-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Šanghaj 1930 - Město snů pro všechny Číňany - pokud jsou ochotni tvrdě pracovat - pokud ne, ta musí být na straně zločinu. Víte. hlavní hrdina se mi zpočátku vůbec nelíbil. Chová se jak idiot a jí jako prase. Tak takhle jsem si ho nepředstavoval. Je to prostě syčák. Toliko k postavě hlavního aktéra. Ale ostatní je perfektní. Příběh samotná (scénář) je prostě paráda. Hudba povedená. Střih soubojů nemá tu Hollywoodskou epileptickou smršť a je toho hodně vidět. Film je točen černobíle, což mu dodává nádhernou atmosféru. Zvláštní je, že když má být upřednostněna nějaká osoba je prostě víc černá nebo víc bílá. Například Qi Long je víc černej a Ma Yongzhen je v některých záběrech prostě víc bílej než okolí. Jediné dvě barvy které můžeme ve filmu vidět jsou zelený náramek Ma Yongzhena (Philip Ng) a červená skvrna na košili Qia Longa (Andy On). Je to zvláštní vizuální pastva pro divákovo oko. CITÁT - Zatracená spodina........ Ma mi tak trochu připomíná hloupého Honzu. Silný, to on je, ale v hlavě má hůlky (piliny). CITÁT - Bratře Ma, vím, že jsi dobrý člověk........ Choreografie soubojů tělo na tělo je nádherná a divák si užije své. Krásné jsou také písně, které ve filmu zazní, jednu dokonce zazpívá Ma, ale to se nasmějete. Scéna je asi okolo 56 minuty. Tak si ji vychutnejte. Ostatní zpěv má na starosti Sheng Xiangjun (Junjie Mao). Musím poděkovat osobě, která dělala k filmu titulky, jmenuje se Johnny.ka. Přeložil totiž i ty písně a to dodává filmu krásnou pocitovou podívanou. I zde je klasická ulička, kterou musí hlavní hrdina projít, aby splnil své poslání. Narozdíl třeba od Oldboye, je tady ulička plná seker. Úžasný je souboj okolo 85 minuty, je to pastva pro fandy tohoto žánru. A ikdyž já to moc nemusím, tohle se mi hodně líbilo. CITÁT - NĚKTEŘÍ LIDÉ PROSTĚ POTŘEBUJÍ ZMLÁTIT.......... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Jediné dvě barvy, které můžeme ve filmu vidět, jsou zelená u náramku Ma Yongzhena (Philip Ng) a červená skvrna na košili Qia Longa (Andy On). (Terva)

Reklama

Reklama