Reklama

Reklama

E zhan

  • Hongkong 惡戰 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ma Yongzhen (Philip Ng) přijíždí z venkova za svými příbuznými do Šanghaje, aby zde hledal příležitost pro lepší život. Díky své síle a bojovým uměním se mu podaří dostat práci, která se zde jinak získává velmi těžko. A díky tomu se také spřátelí s Long Qi (Andy On), gangsterem s pověstí neporazitelného bojovníka, který ovládá polovinu Šanghaje a snaží se z města vymýtit veškerý japonský vliv. Ma pro Long Qiho začne pracovat a brzy se z nich stane nerozlučná dvojice. Tím se ovšem i Ma stane nepřítelem triád spolupracujících s Japonci a bude se s nimi muset vypořádat. (Tamten)

(více)

Recenze (42)

verbal 

všechny recenze uživatele

Létající Chest – Mir Li v dalším ťamanském dnu aviatiky ukazuje, že byla v Šanghaji třicátých let buď pěkně dojebaná gravitace, nebo si je tam tenkrát Budha solidně vodil na špagátech. A tak mimořádně nesympatický rákos s Bruslího kastrolem na palici a čtyřiceti kily i s botama rachitickou pěstičkou vpoho zabije krávu, protože pohrdá zákonem o zachování energie, jeho Cchi je mimořádně cchinorodé a předcchi Cchi pomalu celé japonské invazní armády, kterou ten cchipera za věčného poletování zpomaleně vymlátí holýma rucchičkama skoro až do posledního šikmookého picchifuka. To vše v patosu hustém jako poševní šlem cchinské pouliční prostitutky, za neustálého opicchiho čurákování a v trapných studiových kulisách s pozadím načmáraným tlustým prstem na tabletu Sencor. Ale ani výše uvedený objektivní popis evidentně nezabránil některým zdejším estétům, expertům v gaykidu a specialistům na boj z dálky označit tento laciný papundeklový balet s vrtulí v prdeli za nejlepší a nejvýpravnější kungfení evrmejd. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKTEŘÍ LIDÉ PROSTĚ POTŘEBUJÍ ZMLÁTIT...“ /// Ma je borec, co se nejen úderům umí vyhejbat, ale když udeří, frajer letí a letí… Dobrej úvod. Kluk z vesnice s kurevsky dobrou pravačkou (hovno fotbalista! Furt melu vo tom borečkovi!), co si to přišukal do Šanghaje, aby začal pořádnej život – nebo tak něco…to je fuk. Jenže v Šanghaji roku 1930 není místo pro naivní dělníky. Jak dlouho dokáže chlapec přežít? Boj ve stylu B.Lee (Philip Ng je podobnej vopičák. A když říkám podobnej, tak myslím podobnej!) je super! Ani ten děj není úpně blbej. Prostě Číňani, mafie, Japonci…navíc dokážou nakumulovat vztek nejen do postav, ale i do mě! Když to srovnám s opěvovaným meganámrdem, mám vítěze. I po filmový stránce! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Všechno co mám, jsem získal bojem! 2.) Miluju, když je japonskej zmrd (či dva) sundanej jako kráva. 3.) Thx za titule ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebýt nedávného Berandalu,což se ani nedá počítat,jelikož ten film je revoluce filmů obecně, tak tenhle film je bezkonkurenční martial arts jedničkou tohoto roku. Nejen že příběh zasazen do 30. let za použití šedého filtru mě pohltil emociálně, jak už dlouho žádný film, tak hlavně z akce jsem šel do kolen. Neskutečně dynamicky nasnímané fighty, úžasně sestříhané, skvělá choreografie, slow motion, nádherný vizuál, spousta nepřátel VS 1 a né pouze s pěstmi, ale s katanami,hvězdicemi a dýkami! Nářez, slintám ještě teď. Doporučuji! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak právě jsem viděl nejlepší "post-Bruceovské kung fu" v životě !!! Ten film je šílenej masakr a hodně připomíná postavou hlavního hrdiny a celou atmosférou Bruceho filmy ... Zejména např.Big Bosse (1971), hlavní hrdina většinu soubojů nevyužívá svoji sílu pravé ruky naplno, protože to slíbil umírající matce. Divák se však samozřejmě nemůže dočkat momentu, kdy tento slib poruší ... Výstup a likvidace japonských elitních zabijáků připomíná opět mírně Game of Death (1978), atd. Choreografie soubojů je na nejvyšším zatím viděném čínském levlu, film se žene kupředu jak uragán, žádný humor, dráty jen 2 x sem si všiml, šílená řežba ... Použití nejrůznějších technik, ovšem stále se jedná o klasické kung fu. Velmi koukatelné jsou souboje s obrovským množstvím zbraní a vším, co je po ruce. Z filmu vyloženě sálá tvrdost úderů a kopů, dynamika plus šílená rychlost. Tohle je Asie v plné kráce a dokonalosti a pro tohle, co zde tvůrci předvedli ji prostě zbožňuju !! Film mne několikrát vrazil slzy do očí a já kvůli tomu pořádně neviděl na fighty... I když děj je naprosto tuctový - zlí Japonci vyjebávají s čínskou komunitou a mladík s nadáním pro kung fu je vymlátí až na oběžnou dráhu, stejně v ní je dostatek emocí, které upgradují souboje na mnohem více, než tisíc zajímavých technik boje, ale nasranost a vztek na nepřátele a zrádce, a ve finále absolutní inferno vzteku mladíčka, který si po vzoru Bruce shodí košili, olízne vlastní krev a roztříská japonský palác se všemi zabijáky na totální lidskou kaši ... Adrenalin mi valil v těle a končetiny cukaly, jako bych tam byl. Kamera, sestřih, zpomalené záběry a detaily, všechno, co v dnešní době tolik v těchto filmech frčí je zde dovedeno k dokonalosti. Ve filmu není žádná chyba. Tohle se nesmírně povedlo a u mne překonává i Ip Manovskou sérii a moji osobní srdcovku The Wrath of Vajra ... Samozřejmě nemohu nezmínit skutečnost, že na světě existuje Berandal 2, který je ovšem z úplně jiné planety a ligy a bude dlouho trvat, než se k němu nějaký bratříček přidá ... Proto hodnotím tak,jako by zde tento král "martial arts filmů" nebyl. Od filmu jsem fakt moc nečekal, ale po 10ti minutá mi spadla klapačka a už jsem ji nezvedl do samotného konce ,... Bravo!!! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná historická dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, skvelom bojovníkovi, ktorý so svojimi priateľmi prichádza do Šanghaja, aby tu začali lepší život, ale uvedomujú si, že to predsa len nie je až tak úžasné mesto, ako si mysleli a vládnu tu gangy, na ktoré nemá ani polícia. Ale mladík sa len tak nevzdá a dokonca sa spriateľuje s najvplyvnejším gangsterom, ale problémy sú všade a môžu za ne nielen konkurenčné gangy, ale aj Japonci, ktorí už začali s inváziou do Číny. Spracovanie sa mi páči, jedine ešte spočiatku som z toho nemal najlepšie pocity a navyše ani hlavný hrdina si ma moc nezískal, ale po tej úvodnej dvadsaťminútovke ma to už našťastie začalo baviť. Síce hlavný hrdina mi stále väčšinu času príde taký nevýrazný a pre dej málo aktívny, ale aspoň už postupne začínajú pribúdať viaceré zaujímavé prvky, hlavne priateľstvo s gangsterom, ktoré je tu výborne zvládnuté, nájde sa tu plno vydarených scén, napríklad to podpálenie tovaru a navyše úroveň filmu ide neustále len vyššie, takže časom pribudne aj nejaký silnejší motív a tak sa na to pozerá skutočne dobre až do konca. Len ten potenciálny vzťah s hrdou ženou mohol mať viac priestoru, pri tomto ma aj mrzí, že to má len minimálny priestor, ale dá sa nad to povzniesť. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná, ale nie som s ňou zase až tak veľmi spokojný. Tvoria ju výhradne súboje, ktoré sú pomerne rozmanité, nechýbajú súboje proti jednému protivníkovi, presile, či už v obkľúčení alebo v úzkych priestoroch a používajú sa aj rôzne rezné zbrane, ktoré to osviežia. Určite musím pochváliť, že na bojovníkoch vidno ich skutočné schopnosti a že až na nejaký ten občasný nereálny skok pôsobia súboje v rámci možností celkom realisticky, ale choreografia mi príde až moc obyčajná, chýbajú nejaké lepšie nápady, vizuálna stránka je síce pomerne rozmanitá, ale príde mi až moc moderná, pričom mi tie uhly kamery často nesedeli a tiež spomaľovačky a navyše nepôsobia ani tak drsne a surovo, ako by som chcel. Určite z nich nie som sklamaný, pozerá sa na ne dobre, ale tiež tu nie je ani jeden súboj, ktorý by vynikal a chcel som ho vidieť znovu. Herecké obsadenie je celkom slušné, hlavný hrdina Philip Ng je na tom fyzicky veľmi dobre a síce mi rozhodne nevadil, ale na postavu prakticky až národného hrdinu sa mi moc nehodí, ale vynahradzuje to Andy On ako vplyvný gangster, Sammo Hung v menšej úlohe, ale má tu aj jednu akčnú scénu a príjemná postava mladej hrdej ženy, ktorá ale ako som spomínal nemá moc priestoru. A chcelo by to aj lepších záporákov. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, film má kvalitnú výpravu a dobrú dobovú atmosféru, tu nemám väčší problém. Takže po akčnej stránke som čakal rozhodne viac, ale inak som spokojný, tento typ filmov s národnými hrdinami mám veľmi rád a aj Once upon a time in Shanghai ma až na ten úvod dosť bavil. 72% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kto má rad čistokrvné, špičkové kung-fu tak ten si tu príde na svoje. Extra prehliadka tradičných chladných čínskych zbraní (ale našiel by sa tu aj samurajský meč) a ich používanie, ktoré v niektorých momentoch vyrazí divákovi dych. Veľmi sa mi páčila aj bojová choreografia spolu s pekne emotívne ladeným príbehom, ktorý diváka zavedie do sveta súperenia kriminálnych gangov v Šanghaji a následnej osobnej nekompromisnej vendety. Navyše všetko je tu zabalené do temnejšej, mne pripomínajúcej neo-noir atmosféry. Veľká spokojnosť. 80/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasika, která se mi asi nikdy neomrzí. Stále stejné otřepané téma hrdiny z lidu stojícího proti uzurpátorům jak jinak než z Japonska, snesitelná špetka čínského hihi herectví, slušná porce patosu a hlavně dokonalé ( skoro bezdrátové) souboje. A splněný předpoklad se nedá ocenit méně než 4 hvězdami. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokus o výpravný akční snímek, který se po pravdě vůbec nepovedl. Ničím výrazný a souboji nezajímavý a zbytečně předimenzovaný snímek. Po Raid 2, už hold na filmy o soubojích tělo na tělo koukám jinak. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Někteří lidé prostě potřebují zmlátit". Ta vizuální stylizace byla občas prostě až nesnesitelná. Souboje fajn, ale tu a tam mi přišli dost podivně sestříhané. Abych řekl pravdu, cítím něco jako zklamání. Příběh nebyl zrovna špatný, sice jednoduchý a lehce tuctový, ale pořád zajímavý, i přesto, že se ho neustále snažila přebít vizuální forma. Jiang Luxia se za pět let dopracovala k sotva minutovému štěku v němž nepředvedla prakticky nic? To je velmi smutné. Ještě že ten Sammo Hung se trošku hýbal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem samozřejmě naivní pohádku, ale ne hloupou, sentimentální a zideologizovanou pohádku. Nacionálně socialistický blábol made in China s ohavně polopatickou a infantilní snahou o výchovně vlastenecké působení na čínskou mládež. A ani kung-fu si v něm divák mnoho neužije. Ve srovnání se Zradou a pomstou z roku 1986 totální propadák a velké zklamání, třetí hvězda je jen a pouze za pěknou vizuální stránku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filmy odohravajuce sa v Sanghaji to maju u mna tazke a nejak mi nesedia, hehe. Ani pribeh tohto filmu ma prilis nestrhol a postavy nezaujali. Je to take priamociare bitkarske becko. No a bitky su sice choreograficky precizne prevedene a je ich tu dost, ale chybali mi pri subojoch reakcie akterov na jednotlive udery. Prejavenie bolesti, unavy, snaha prist s nejakou vychytavkou ako premôct supera. Proste sa x minut od druhej do predposlednej sekundy chlapi mlatia bez nejakej gradacie a nahle jeden z nich zrazu odkvecne. Aaa, som mrtvy dostal si ma. Takisto mi vadili CGI predmety, ktore pri bitkach rozbijaju pripadne umele zbrane ktorymi sa prebodavaju. Ale komu ide cisto len o prevedene techniky a na ostatne kasle, tak bude nadseny. Ja som sa po chvili zacal pri bitkach nudit. Chybala mi nielen gradacia, ale bolo mi aj jedno kto vyhra. Ale aspon dvoch hlavnych borcov Andy Ona a Philipa Nga musim pochvalit za to co predviedli. Evidentne sa bit vedia paradne. Mna najviac potesila stara garda vo vedlajsich ulohach a to hlavne predstavitelia bossov Fung Hak On a Yuen Cheung Yan, ktori sa vo svojom veku trochu predviedli aj v bitkach. To som uz necakal. Sammo tu vela priestoru nema a iba kvôli nemu sa film neoplati vidiet. Vysledkom je priamociare bitkarske becko. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Šanghaj 1930 - Město snů pro všechny Číňany - pokud jsou ochotni tvrdě pracovat - pokud ne, ta musí být na straně zločinu. Víte. hlavní hrdina se mi zpočátku vůbec nelíbil. Chová se jak idiot a jí jako prase. Tak takhle jsem si ho nepředstavoval. Je to prostě syčák. Toliko k postavě hlavního aktéra. Ale ostatní je perfektní. Příběh samotná (scénář) je prostě paráda. Hudba povedená. Střih soubojů nemá tu Hollywoodskou epileptickou smršť a je toho hodně vidět. Film je točen černobíle, což mu dodává nádhernou atmosféru. Zvláštní je, že když má být upřednostněna nějaká osoba je prostě víc černá nebo víc bílá. Například Qi Long je víc černej a Ma Yongzhen je v některých záběrech prostě víc bílej než okolí. Jediné dvě barvy které můžeme ve filmu vidět jsou zelený náramek Ma Yongzhena (Philip Ng) a červená skvrna na košili Qia Longa (Andy On). Je to zvláštní vizuální pastva pro divákovo oko. CITÁT - Zatracená spodina........ Ma mi tak trochu připomíná hloupého Honzu. Silný, to on je, ale v hlavě má hůlky (piliny). CITÁT - Bratře Ma, vím, že jsi dobrý člověk........ Choreografie soubojů tělo na tělo je nádherná a divák si užije své. Krásné jsou také písně, které ve filmu zazní, jednu dokonce zazpívá Ma, ale to se nasmějete. Scéna je asi okolo 56 minuty. Tak si ji vychutnejte. Ostatní zpěv má na starosti Sheng Xiangjun (Junjie Mao). Musím poděkovat osobě, která dělala k filmu titulky, jmenuje se Johnny.ka. Přeložil totiž i ty písně a to dodává filmu krásnou pocitovou podívanou. I zde je klasická ulička, kterou musí hlavní hrdina projít, aby splnil své poslání. Narozdíl třeba od Oldboye, je tady ulička plná seker. Úžasný je souboj okolo 85 minuty, je to pastva pro fandy tohoto žánru. A ikdyž já to moc nemusím, tohle se mi hodně líbilo. CITÁT - NĚKTEŘÍ LIDÉ PROSTĚ POTŘEBUJÍ ZMLÁTIT.......... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku mi akci kazil občas špatný úhel kamery a některé pády jsou unreal. Ale pořád se jedná o našlapanou mlátičku s pěkným příběhem, slušnou muzikou a skvělými hereckými výkony. Zejména přátelství hl. postavy a toho mafiána, neviděl jsem v životě lepší chemii. Líbila se mi atmosféra, aj moderní vizuální stránka + šedobílé provedení. Akce tu je skutečně požehnaně, mohla být aj nápaditější, ale pořád to je vysoký nadprůměr, zejména když se hrdina nasere a na konci vytříská celou Japonskou mafii. Jo a nechám vás se utápět v tvrzení, že Tony Jaa je budoucí Bruce Lee. Omyl! Philip Ng, představitel hlavního hrdiny jim je, ty gesta, pohyby, zejména když si sundal triko a ukázal svoje svalové rysy. Těším se na další film s ním. Pro příště si palcem utři nos, jako to dělával Lee.:-) 10/10 ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě asi překvapení roku co se týče Martial Art filmu. Nejen že má film parádní vizuální šedý filtr, který umožňuje scítit se dobou, ale má i skvělý příběh o přátelství dvou lidí kteří nalezli jeden druhého. Fighty jsou zde skchěle natočené bez zbytečných rychlých střihů se skvěle sednoucími pomalými záběry, ale hlavně precizně zvládnuté choreograficky. Jsou zde souboje jeden na jednoho, ale i jeden proti desítkám protivníků se spoustou různých zbraní. Filmek je i emotivní a má skvělou hudební kulisu. Za mě jasných 100% ;-) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, jen naprosto standardní. Čínská mlátička, rozhodně ne špatná, ála Yip Man, akorát v hlavní roli tady byl jiný hop-skok-kop artista. Jasně, tyhle filmy nemají co mít společného s nějakým příběhem, jde tu o tu kopanou až na prvním místě. Jenže to tu už bylo a ne jednou, tak proč to dělat furt dokola. Možná je to jiný bojový styl, to nepoznám a je mi to putna :) Není to špatné, vypadá to dobře, zní to dobře a artisti hopsají taky skvěle - je to prostě jen dobré. A dobré je za 3*. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Chvílema sice kazí výhled přestylizované záběry, které ale úplně nesklouznou do béčkovosti, jako mnoho jiných rádoby komiksovo-popkulturně-moderních bíjáků (suck it Sucker punch), nezkazí jinak slušnou mlátičku. Příběh je klasika, ale hl. hrdina, kterého hraje Philip Ng je tak krásně Bruce Leeovskej a umí stejně tak dobře zarejvat pěsti do těl, že nějaké drobnosti filmu odpustíte. Spíše mne překvapily podivné prostřihy zpočátku filmu, kde jakoby chyběla půlka scény, možná skončily na podlaze střihače. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Divný,po hodině zralý maximálně na dvě,konec jednu hvězdu filmu vybojoval,ale natočený vcelku nezáživně,prostě mě to vůbec nestrhlo.50%. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Šanghai, kung-fu, gangy, čínske podnikanie, začiatok japonskej invázie. Klasika s kvalitnými bojovými sekvenciami. ***/**** ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Ten čínský název vypadá velmi esteticky, ale za chvíli nebudu mít ani šajnu o co že to jde!?. A nějak podobně to bude i s filmem...Protože nejsem zrovna fanynka bojových scén, budu si pamatovat hlavně to hezké retro a tu správnou chlapskou solidaritu. Viděno během Season Challenge tour 2015. ()

Reklama

Reklama