Reklama

Reklama

Kdo přežije - Amazonie

(série)
  • USA The Amazon
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2003

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Jenna Morasca

Obsahy(1)

V pořadí již šestá série, tentokrát z Jižní Ameriky. Natáčelo se v severozápadním brazilském státě Amazonas v okolí řeky Río Negro, která se vlévá do Amazonky. Pro natáčení byla využita soukromá přírodní rezervace Floresta da Vida a zázemí hotelu The Ariau Amazon Towers. (obivan568)

Recenze (76)

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. V každé sérii jsou sexy holky a namakaní chlapi. Otázkou tedy zůstává, proč je pouze tato série od začátku plná erotického dusna a neustále se řeší, kdo by na koho skočil, když v těch ostatních jsme se dočkali maximálně pár cudných objetí. Komu by to však vadilo, když se vše nese v duchu legendárních Amazonek, které skvěle zastupuje úderné dívčí trio Heidi, Jenna a Shawna. Rozdělení na může a ženy vždy rád přivítám, protože je mi jasné, že budou padat stereotypy a mača budou dostávat na prdel. Bylo tomu tak i tady a já se zase mohl potrhat smíchy. Zatímco jsem si užíval sledování dívčího tria, tak u mužů se pomalu začal probouzet velký stratég a bavič Rob. Jeho hlášky mě ničily s nebývalou pravidelností a to kouzelné lhaní mě bavilo víc a víc. Amazon je v mém žebříčku Survivoru hodně vysoko a může za to i vítězka, která byla mým favoritem od samého začátku. Favorit: Jenna, Oblíbenci: Rob, Heidi, Shawna, Butch, Dave. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY Z oldschoolových řad Survivoru má nejoblíbenější. V souboji pohlaví příznačném pro Amazonku kombinuje drsnou přírodu, nápadité soutěže, nenáviděníhodné charaktery (sexistický homofob Roger, pánbíčkářka Joanna), výborné stratégy, komické magory (Heidi, Matthew), pořádného underdoga a hlavně dramatické a uspokojivé finále. Při dnešních řadách je mi až smutno, že kvalitám Amazonu se ani nepřiblíží. Vítěz: 5* - první vítězství opravdového underdoga, slušná strategie, zajímavá osobnost, ale hlavně... dodneška jeden z nejlepších výkonů na závěrečné kmenové radě (aneb když dostanu hlas i od člověka, co se zapřísáhnul, že udělá všechno pro to, abych nevyhrál, musel jsem sakra udělat něco dobře). Top 20: Rob Cesternino. Oblíbenci: Jenna Morasca, Deena Bennett ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazonie je originální především díky rozdělení na kluky a holky. Jeden by nevěřil co taková "maličkost" může udělat. Obě pohlaví se začala chovat úplně jinak. Soutěžící se kvůli tomu zpočátku moc nesoustředili na hru a vypadalo to spíš jako nějaká dohazovací show. Ale časem atmosféra zhoustla a jelo se pěkně naplno. Další série, ve které mi nikdo nevadil. Oblíbený kmen: ani jeden. Oblíbení: Deena, Jenna. Neoblíbení: nikdo. 4* ()

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

testosteronová demence vs. dream team s věčící, postiženou a nejhloupější blondýnou na světě, problém musli tyčinka, vševědoucí eight ball, jedna strategie nošení dřeva (kterou později aplikuje podobně nesnesitelná Susie v Gabonu), druhá postavená na souloži, Rob je Bůh ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery!!! Výborná série, o tom není pochyb. Velké množství zajímavých situací (od rozdělení kmenů přes požár kempu až po klacek na závěrečné kmenovce) a zvratů (vyloučení hned několika soutěžících, kteří to vůbec ,ale vůbec nečekali). A i několik velmi zajímavých soutěžících se zde najde. Jeden ovšem stojí nad ostatními - Rob - rozhodně jeden z největších stratégů a komiků (kdybych tuhle sérii viděl jako první, tak by mě asi sral, takhle jsem si jeho účinkování užíval). A vítěz? Are you fucking kidding me? Fůůůj... ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery! To byla řada! Dlouho mi trvalo, než jsem si našel člověka, kterému bych nejvíce fandil, ale na druhou stranu je tohle řada, kde jsou hodně příjemní soutěžící a tak sem tady fandil téměř každému. První řada, kde se kmeny rozdělily podle pohlaví a já, jako zástupce mužského pohlaví jsem od začátku fandil chlapům. Na začátku mě to hrozně štvalo, protože soutěže jak o odměnu, tak o imunitu byly celkem nenáročné a spíše dělané pro ženy. Pak tu byl příjemný zvrat, celkem brzo. Ke konci tu byli pěkné a složité soutěže, některé samozřejmě oddychové, ale jako jedna z mála sérií nabídla opravdu povedené a jedny z nejlepších soutěží celého Survivora. Postupně jsem si oblíbil Mattyho a tohle není řada, kde bych vyloženě nesnášel některého hráče. Na některé jsem si neudělal názor, jako třeba na Butche, pak tu byli hráči, kteří byli něčím otravní, jako Joanna svým zpěvem, Roger, který neuznával ženy jako rovnocenné soupeře nebo Rob neustálím žvatláním o ženském těle a o lhaní jiným hráčům, ale zas díky němu se tahle řada povedla. Dále tu byl třeba Alex, kterému jsem taky hodně fandil, ale pak na konci byl trošku namyšlený. Potom tu byla Christy, která se i přes svou vadu sluchu dostala dál, než jsem myslel a taky jsem jí fandil. Matthew byl označován jako blázen, ale pro mě to byl pohodový hráč, který se snažil nikoho nepodrážet a který se pustil do všech soutěží jako dravec a snažil se vyhrát každou z nich. Podobnou snahu jsem u ostatních neviděl. Ten by si podle mě zasloužil titul poslední Trosečník a navíc mi trochu připomínal mého nejlepšího kámoše :D ... Byla to jedna z nejlepších sestav, kterou jsem zatím viděl. Nejoblíbenější hráč: Matthew. S vítězem jsem spokojený, druhému jsem to ale přál víc :-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR SPOILERY***Celkem 86%***TV/// Soutěžící 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// PLUS: zdařilé rozdělení na mužský a ženský kmen, hodně jsem si oblíbil neslyšící Christy a velice se mi líbila strategická hra Roba MINUS: snad si jen drobně rejpnu do castingu, koho to napadlo aby 4 ženský z 8 měli jméno začínající na jedno stejné písmeno, kdo se v tom potom má vyznat./// Shrnutí: Snad poučení z minulého dílu a kritika na nepovedený casting dala vzniknout jedné z těch hodně povedených řad, kterou jsem si užil od začátku do konce. Víc jsem fandil holkám, ale to asi nebudu jediný. Navíc příznačné prostředí Amazonky je skvělé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale ano, tahle série měla docela šťávu. Soutěžící byli dostatečně agresivní a jeden byl master podvodník. Mírně mě zklamal/a vítěz/ka soutěže, protože jsem to přál spíše tomu druhému člověku z poslední dvojky. Ale co se dá dělat. Život jde dál. Slabší 3*. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z těch starých poctivých sérií, kde nejvíce vyčnívají vztahy mezi dívkami a chlapci a především velmi dobrá strategická hra Roba. Jen škoda, že Američani jsou takoví puritáni... (kdo viděl, chápe) :-D ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá řada, na které mi vadily dvě holky - Jenna a Heidi. Obzvláště v jedné ze soutěží, kde se naprosto zbytečně vysvlékly do naha a ukázaly, jaké jsou s prominutím coury (pokud si snad myslely, že kvůli nim někdo spadne, šeredně se mýlily). ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do finálních epizod výborná řada s úžasným Robem C. a magorem Mathewem, který by beztak s mačetou povraždil celý kmen. A pak se najednou začne dařit v individuálních soutěžích nulové hráčce a dotáhne to až do finále. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostředí Amazonie, kde všude lezou obří pavouci a ve vodě plavou piraně, rozhodně nepatří k těm přívětivým. I když si někteří účastníci této 6. série mysleli, že postupují dál díky svojí strategii, jediný kdo skutečně ovládal celou hru, byl Rob. Ten po většinu hry rozhoduje kdo skončí a kdo ještě zůstane. V té době byl považovaný za nejchytřejšího hráče ze všech sérií. Většinou se ani nepotřeboval prosazovat na soubojích o imunitu, protože mu stačila silná sociální hra. Mnohokrát se už ukázalo, že nakonec vyhraje někdo nevýrazný, kdo vystupoval neutrálně a pro nikoho nepředstavoval hrozbu, tak můžete hádat, jak to asi dopadlo tady. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je taková štětka ta Jenna!! Nechápu, že jí na ten její pláč a kukuč všichni skočili. Já mám Kdo přežije ráda, ale už mi bylo proti srsti, jak si podkopávali židle. Normálně mi to ve hře nijak zvlášť nevadí, je to celkem pochopitelný, ale v některých momentech mi bylo Butche a Matta trochu líto. Oni snad před začátkem soutěže musí každému spočítat obratle, protože není možný, kolik bezpáteřních parchantů se v té hře najde. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to bylo něco skoro až nesnesitelného: Banda namachrovaných "chlapáků" myslící jen na cecky svých protivnic a banda kvokajících slepic s ALELÚJA pizdou v čele..Po sloučení to zase chvilku vypadalo na nějáký nesmyslný Amazon Hotel Paradise..no brrrr-málem jsem to vypnul...Brzo ale byla většina nesnesitelných osob "odejita" a začala se z toho klubat docela slušná hra v nádherné přírodě-až nakonec málem zvítězil můj favorit(to se mi u survivoru často nestává)-Takže vlastně spokojenost. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když nehodnotím zrovna vysoko, uznávám, že Amazonie své kouzlo měla. Především nápadem rozdělit hráče na mužský a ženský kmen, což učinilo soupeření kmenů už od samého začátku mnohem zajímavějším. Divák se lépe orientoval a zároveň i bavil, trochu jinak, než je zvyklý. Osobnosti velmi výrazné, odlišné, zajímavé, i když ne zrovna úplně inteligentní. Mým oblíbencem se stal na plné čáře Rob, protože mě opravdu hodně bavil svými hláškami a poznatky o hře (dokonale ovládal psychologii hry) a zároveň měl jako jediný výborné vyjadřovací schopnosti. Neoblíbenými se stala náboženská fanatička a pak ta tupá bloncka Heidi, která postupem hry vypadala jako zubící se kostra, na kterou někdo omylem nalepil silikonová prsa - opravdu to nebyl hezký pohled. Vítěz/vítězka byl/a pro mě zklamáním. ()

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jedna z nejlepších řad survivora vůbec. I v očích zarytých fanoušků Survivora po celém světě se tato série řadí do top 10, a tak koho tato show alespoň trochu baví, určitě by si měl udělat čas i na tuhle třešničku na dortu. Vynikající rozdělení týmů ukáže hodně věcí a hlavně šíleně dobře pobaví. Mladé osazenstvo je v mnoha ohledech komické až jsem se kolikrát chytal za hlavu. Jeff Probst si tuto sérii vyloženě užil a kolikrát nevěřil svým očím! ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: Po trošku nudnějším Thajsku naprosto dokonalá řada..Kráásné prostředí, spousta zajímavých a napínavých okamžiků, krásná řada. Opět úžasná hudba, Jeff Probst, a pár skvělých komických okamžiků..Skvělé rozdělení kmenů, samozřejmě jsem fandila holkám..Byla tam spousta lidí kteří mě nezajímali a nevšimala jsem si jich , vyjádřím se jen k těm "nejdůležitějším"..Mezi mé oblíbence patřila Christy, která i přes její vadu sluchu dostala tak daleko a vyletěla neférově, Deena (to byl asi stejný případ., taky vypadla neférově) ale kmen vedla skvěle..Jennu už jsem znala z All stars takže jsem jí fandila, a jsem ráda, že se stala vítězkou..Mladá, namyšlená modelka ale vcelku vychytralá a vyhrála pár zasloužilých imunit..Poslední můj oblíbenec byl Matthew, který byl neuvěřitelně šikovej, silnej a pěknej :)), žádnej podrazák ani namyšlenec, ale upřímnost sama..Mezi mé neoblíbence patřil Rob, který byl sice vychytralej, ale jinak naprosto ... To je k téhle řadě asi vše..Jeden z nejlepších okamžiků bylo vyhoření tábora, Mattheweovo broušení zbraní a střílení lukem atd.. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazonie byla zábavná. Rozdělení na muže a ženy ukázalo, že samotné ženy toho nezvládnou tolik jako muži, i když co se týče výzev, to bylo naopak. Soutěž v hádání kosmetických propriet + trhání/přenášení masa byly jedny z nejvtipnějších v Survivoru. Dlouho jsem nevěděla komu fandit, sympatický se mi zdál Dave, i když ke konci to bylo spíš naopak. Matt většinu času působil, jako by byl z jiného vesmíru - tím mi byl asi blízký a proto jsem mu začala fandit. Jeffova závěrečná jizda s urnou mě fakt bavila. :) Každopádně poměr finálových hlasů byl velmi překvapující, myslela jsem, že to dopadne opačně. ()

Reklama

Reklama