Reklama

Reklama

Before Sunrise

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy
Irsko, 2005, 6 min

Obsahy(1)

Temný príbeh tieňových stvorení, ktoré trávia noci hrami v rozprávkovej dedinke. Avšak práve v túto noc jeden z tieňov, unavený svojím záhaľčivým životom, objaví čosi omnoho magickejšie. (Palisander)

Recenze (7)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Až někdy spáchám stať na téma "10 důvodů, proč je 3D animace vážně na hovno" tenhle film bude dokonalým příkladem, jak se dá neskutečně zprznit zajímavý, poetický příběh zcela nevhodným vizuálem, který je s postupem čase stále hnusnější a hnusnější, asi jako na sálavém slunci zanechaný obstarožní sleď stále víc zapáchá. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Málokdy dávám kraťasům pět hvězd, ale tenhle je moc milý, příjemný, poutavý. Hezká animace doplněná moc pěknou hudbou. Podmanivé. I want a shadow friend too. /watch?v=Uuq8GunJjos ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Príbeh by som povedala, že pekný a pútavý no na 5* to nie je, ale keď vezmem do úvahy tú úžasne dokonalú hudbu, tak už len tá si zaslúži tých 5*. Kealan O'Rourke proste vie ako robiť slušnú animáciu a zaláskované/ pekné príbehy s krásnou hudbou. A nemôžem si pomôcť ale ten krpatý upišťaný tieň sa mi strašne páčil. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Co se týče animace, nic extra, ale příběh to byl kouzelný. Ty postavičky mi kapánek připomínaly Burtonovy animáky jako The nightmare before Xmas a tak. Ale jinak zajímavý příběh lásky mezi takovými podivnými stvořeními. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

O´Rourke točí nejspíš samé romance, ale ty nejvíc bodují, tak proč ne. Tentokrát stínové strašidlo a svíčka. No nevím - asi to nemá u mě ani na 2 hvězdičky. Výtvarná stránka dobrá, animace jako u počítačových her. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Animovaný kraťas vymykající se lyrickými smyčci coby hudební doprovod a především nápadem, kdy se setkají stín a plamen. ()

7ynek 

všechny recenze uživatele

Není lehké hodnotit krátké filmy. Stanovil jsem si kritéria, podle kterých by se mi mohlo rozhodování usnadnit. 1. Zpracování 2. Dějová linka/zápletka/pointa 3. Hudba 4. Celkový dojem 5. Jak by to asi vypadalo v celovečerním délce? I když tady právě vyvstává otázka, jestli se může porovnávat krátký film a film "klasické" celovečerní délky. Nebo mi taky vrtá hlavou, jestli je krátký film i dílko, které nevypráví příběh ale působí spíše jako nahlédnutí do nějakého děje bez konečného vyústění? (Není tenhle případ ale výbornou ukázkou mi přijde - BE - 42) Často mi připadá, že hodně krátkých filmů slouží spíše k účelu předvedení technických dovedností a děj je až v druhé řadě. Asi si budu muset ještě přesněji urovnat, jak vlastně na krátký film nahlížet. "Before sunrise" 70% ()

Reklama

Reklama