Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janet ide aj s tromi dcérami na letisko privítať manžela, ktorý sa vracia z cudziny, a to napriek varovaniam o blížiacom sa tornáde. Živel ich prekvapí na ceste a im nezostane iná možnosť, ako sa ukryť v pivnici neznámeho domu. Dom má však svoje tajomstvo, ktoré rodinu donúti bojovať o holý život. A tromfy sú v rukách protivníka. (petrik11)

(více)

Recenze (38)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Matka s troma dcérami utekajú pred tornádom, narazia na domček a zalezú do krytu, no len keby vedeli, na čo sa môžu tešiť, asi by si zvolili radšej to tornádo. V každom prípade tam ostanú uväznené a niekto (alebo niečo) tam vonku na nich číha. Moja zvedavosť síce spočiatku narastala každou minútou, ale nemohla trvať večne, takže miestami nuda. Po takmer hodine čakania sa odkryli karty a začalo to byť dosť vtipné, ale aspoň sa konečne niečo začalo diať. Masky fajn, nakrútené je to slušne, a vlastne je to po dlhšej dobe konečne horor, ktorý by sa dal nazvať aspoň trochu originálnym. Lenže celý tento námet bol podľa môjho názoru dosť nezaujímavo odbitý, pretože tam sa dalo naozaj výborne rozparádiť. Chýbalo tomu poriadne GORE. Ináč vcelku OK, ale škoda, mohla to byť krvavá lahôdka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŽDYŤ VÍŠ JAKÝ JSOU TYHLE BOUŘKY A MNOZÍ NEVÍ, JAK SE PROTI NIM CHRÁNIT....“ /// Zvedá se vítr. Lidi se vopevňujou jak za války, ale mamča bere děcka do auta a hurá za taťkou (ne náhodou jsou ty děti 3 holky rozdílných povah…). Rádio hlásí ,,BACHA NA TORNÁDA“ a v autě panuje veselá nálada (bodejď, vždyť jsou tam rozdílný povahy…). ,,Nebojte děti, na nás holky se to nevztahuje“ – sice nikdo neřekl, ale všichni si to myslej (teda nejsu si tak jistej – páč jsou tam ty rozdílný povahy…). Jenže tornádo nedbalo mamčiných myšlenek a zahnalo holky do sklepa. Cizího. ,,TADY BUDEME V BEZPEČÍ!“ (tak tohle teda určitě z nich jedna řekla! Jestli myslíte že kecala – tak čtěte dál! Pro vás je tenhle film!). Přiznám se, že mám vo ty slepice kapku strach (páč s nima nesdílím jejich víru v dobrý konce). Jen tak na okraj: Amíci by měli kurva přestat točit filmy vo těch svejch vesnicích plnejch magorů, jinak jim zkolabuje turistickej ruch (na druhou stranu díky nim šetřej na přídavcích pro děcka…tož začarovanej kruh…Obamo raď!). Ale zpět k filmu – uvidíte všechno, co dovolil rozpočet. Podivný herecký výkony, efekty žádný, nebo celkem na hovno. Scénář ze mě naštěstí nedělá idiota, jen recykluje a recykluje. Pravda - pivnice (čiže sklep) je to pěkná a holky naštěstí moc nepitvaj to dění vokolo. Nemaj totiž čas. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám ve zvyku – hlavně za bouřky – lozit po cizích sklepech. 2.) K výročí svatby jsem dostal(a) vejlet po americkým venkově. 3.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcom, a tým pádom aj divákom, ku šťastiu chýbalo pár stotisíc dolárov na lepšie efekty + prepracovanejší scenár, ktorý by neobsahoval toľko vyložených logických lapsusov. Ak si ale odmyslíme efekty a masky, ktoré nie sú zlé, ale mohli byť lepšie, a scenár, ktorý obsahuje asi milión spôsobov, ako sa z pivnice dostať a trilión, ako účinne bojovať proti „nim“, dočkali sme sa prekvapivo vydareného komorného hororu. Najviac ma prekvapilo zloženie matka a tri dospievajúce dcéry; myslel som si, že žiadny americký filmár si netrúfne likvidovať takéto osadenstvo. Mýlil som sa. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Špetka katastrofického žánru, něco z vlkodlačích horrorů, trocha ze Sleepwalkers a buranských horrorů... Velmi příjemné překvapení. Atmosferický sklepní psychothriller o rodince, která má vyhlídky na smrt. Jedna věc je ukrýt se cestou na letiště na neznámé farmě před tornádem, druhá - jestli by nebylo tornádo lepší volbou. Fanoušci žánru budou zřejmě tesknit po šťavnatém gore, které se hojně nabízelo. Mně kupodivu jeho absence tentokrát vůbec nevadila, ba jsem ji uvítal. Samozřejmě se nejedná o nic bombastického, příběh se originalitou neblýská. Mně se ale líbil napětím a nekompromisním zúčtováním s postavami. Ano, chyby dělaly, a proto za ně zaplatily. Závěr vypadal na hodně otevřená zadní vrátka, ale nejspíš by došlo jen na tuctovou vyvražďovačku...,,Mám strach, mami.",,Slibuji, že se ti nic nestane, zlato." Jojo, sliby chyby jako ve většině podobných snímků... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Matka a tři dcery se ukryjí ve sklepě domu, ve kterém, jak se během chvilky ukáže, není vše v pořádku. Zápletka triviální, takže jsem příliš nečekal a to i vzhledem k hodnocení, které, nevím proč, stále občas považuji za bernou minci. Ale i přes kýčovitý scénář mě sklepní prostory svou nepříjemnou atmosférou upoutaly a díky neokoukaným tvářím i solidním výkonům neznámých hereček film získal mou intenzivní pozornost. A hlavně - zbytečně se tu neřve, nepanikaří se a vůbec se nekonají další neduhy, které k podobně zaměřeným hororům patří. Jistě, v některých momentech byl nedostatek financí víc než znatelný a podle mě se tomu dalo snadno zabránit, ale to vem čert. Víc podobných malých záležitostí. Trošku nadhodnotím, ať to má nějaká ta procenta na víc, protože 42 je číslo, které si Nailbiter rozhodně nezaslouží. Takže 70%, ale pět hvězd. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama