Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lei, potomek nezaměstnaného horníka, je bezcílný padesátník, který žije z ruky do úst. Když jeho syn Jeffrey zjistí, že je Lei dlouhodobě zadlužený u charismatického šéfa zločineckého podsvětí, udělá to, co by udělal každý milující syn - přijme otcův dluh za vlastní. Film Zdař Bůh! je poutavé sociální drama o tíživém vztahu mezi otcem a synem, kteří coby moderní psanci bojují o přežití v zanedbané jihonizozemské provincii Limburg. Jedná se o první umělecký celovečerní film režiséra Remyho van Heugtena. Příběh je inspirovaný osobními zkušenostmi Remyho, který vyrůstal v této malebné, ale velice chudé oblasti jinak převážně bohatého Nizozemí. V místech, kde jsou sociální a ekonomické důsledky uzavření uhelných dolů, k němuž došlo před mnoha lety, stále hodně patrné. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Depresia a zmar v holandskej Ostrave. Zlodejíček & syn by si radi konečne zarobili riadne prachy, tóž sa obrátia na miestneho Dona Corleoneho, s prosbou o poriadnu prácičku... Oni mali adrenalínu dosť, zato ja som zaspával. Keď prišlo na ťuťu-muťu, vravím si, teraz sa to pohne, ale kdeže! Ak by sa zostavoval rebríček najdepresívnejších TV, Cinemax má medailu istú. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ponurost a zmar v holandské maloměstě není v tomto případě úplně od věci. Vlastně díky tomu jsem film dokoukal, což u mě není obvyklé. Obvykle se totiž u podobných evropských dramat s podobnou atmosférou zmáhám film vůbec dokoukat. Jenže problém jsem měl jak se synem, tak hlavně s otcem. Otec, ať jednal jakkoliv, pořád jednal jak kdyby zrovna vypil flašku kyanidu. Nesmyslnost a nereálnost naštěstí vynahradilo zajímavé prostředí. Koho by kdy napadlo, že v Nizozemsku bude i nějaká oblast, kde lidi nejsou tak bohatý, jako průměrný západní Evropan. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten civilní look se mi docela líbil, Bart Slegers zahrál otce na výbornou a něco do sebe měl i ten emotivní konec, i když působil poněkud účelově. Jenže povětšinu stopáže se toho moc nedělo, chemie mezi otcem a jeho potomkem příliš nefungovala a upřímně řečeno nesedl mi ani floutkovský představitel syna. Zkrátka se to příliš nepovedlo. 30% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama