Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se začne odvíjet v roce 2011 v Lahore. V zahradní kavárně Pakistánec jménem Chnagez vypráví Bobbymu, americkému novináři, o své zkušenosti v USA. O deset let dříve nacházíme mladšího Changeze jako čerstvého absolventa Princetonu, jak se snaží uchytit na Wall Street. Splnění amerického snu se zdá být téměř na dosah, má chytrou a pohlednou přítelkyni Ericcu, která je umělkyní. Ale po útoku na Dvojčata mezi Changezem a Erikou začíná pomalu vznikat kulturní rozkol. Changezův sen se postupně začíná přeměňovat v noční můru: podezříván, omylem zatčen, prošacován a vyslýchán. Přeměňuje se z dobře vzdělaného, úspěšného obchodníka v oběť a nepřítele. Časem vyslyší volání jeho skutečné vlasti. Podíváme se do okouzlujících měst New Yorku, Lahore a Istanbulu, která jsou bohatá na kulturu. Film je příběhem o střetu ideologií, kde vnímání a podezření mají moc rozhodnout o životě a smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Mallinali

Mallinali (hodnocení, recenze)

Já myslel, že v Americe platí základní idea, že každý svého štěstí strůjcem. Takže žvásty o tom, jak buzerace státu podporuje terorismus je jenom slabošská a nebezpečná omluva neomluvitelného.

Arcadan

Arcadan (hodnocení, recenze)

Tohle vypadá sakra zajímavě. Hodnocení na IMDb sice není úplně nejlepší, ale ani v Americe to ještě nebylo v kinech, takže se dá předpokládat, že se ještě změní. Teď ale hlavně doufám, že se to u nás dostane do kin. :)

Reklama

Reklama