Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o skupině britských atletek, o jejich tréninku, nevraživosti, osobních životech, zklamáních i úspěších. (sitans)

Recenze (32)

emma53 

všechny recenze uživatele

Po několika filmech, kde figurovalo hlavně pánské osazenstvo jsem se tentokrát rozhodla pro změnu a pustila si Fast Girls. A tak jako v podobných filmech, jsem i tady očekávala, že dámy zcela zákonitě do sebe zatnou své drápky a to je vždy velmi zajímavá podívaná:-) Mé očekávání se částečně splnilo, ale jinak je to trochu šablonovitý příběh s předvídatelným koncem. Přesto ho řadím mezi ty příjemné a oddechové filmy, na které je fajn se občas podívat. A prima soundtrack k tomu. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úsměvné (myšleno stejně vtipné jako hloupé) kočkování dvou sprinterských rivalek z jednoho týmu – poměrně nekontrolovatelné holky, co vyrostla v 1+1, ale chce doběhnout někam, kde je líp, a princezny, kterou taťka úspěšně tlačil nahoru, až jí z toho začalo být ouvej. Výsledkem je sportovně-sociální drama z prášku, které je šablonovité hadr, předvídatelné snad ještě víc. Samozřejmě trénink a zákulisí špičkových britských sprinterek vypadá kapku jinak. A štafety (technika štafetové předávky a souhra mezi jednotlivými sprintery není jen tak) se musejí trénovat, ne neustále odcházet z týmu. Přesto je jasné, že jde o odpočinkový film, který cílové publikum neurazí. Herecky fajn. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Svieža oddychovka z prostredia bežeckej trate, obsahujúca asi všetko športové klišé, aké existuje. Prisahám ale, že zajtra ten bežiaci pás v posilňovni rozdriapem. Ženské osadenstvo bolo príjemným osviežením, no a poriadne fyzio tiež treba. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek sportovních filmů a atletiky, běhu zejména. Proto přidávám ještě jednu hvězdu, jinak by mi vadilo příliš mnoho věcí. Rivalita soupeřek byla trošku hozená do příběhu o popelce. Chudá černoška ze slumu z problematické rodiny, která trénuje v omšelých podmínkách s amatérským fanda koučem, kontra uhlazená blondýnka s bohatým papá obklopená všemi vymoženostmi vrcholového sportu (mimochodem ta jediná nevypadala jako skutečná sprinterka, její obsazení jsem nepochopila). Snaha o zatraktivnění příběhu berličkami jako jsou večírky, cool hudba pro mládež a tlačení na city mi taky moc neimponovala, ale pro někoho, kdo se bude na film dívat nikoli kvůli atletice, ale spíš pro zábavu, to bude naopak stěžejní. Nemůžu filmu upřít jistý pozitivní náboj, ale zacílení na spíš pubertální skupinu diváků je příliš zjevné a u sportovních filmů mi to přijde trochu unfair. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sportovní kýč se vším všudy, tentokráte z altetického prostředí. Ale i tak se na to koukalo dobře. Sprinterky se zase tak často po plátenech a obrazovkách neprohánějí, takže film zase nevypadá tak okoukaně. Sociální rozdíl mezi oběhma holkama nepostrádá tradiční ostrovní rukopis, takže i tady jsem spokojen. A nakonec se povedlo i obsazení a výborně zahrála především mě neznámá Lenora Crichlow. Bonusem jsou vydařené závody a nikdy by mě nenapadlo, jaká je předávka kolíku při štafetě věda. Slušná práce. 75% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do zákulisí vrcholových atletek. Nenudila jsem se ani vteřinu. Herecký obsazení se mi líbilo, hudba taky. Mráz po zádech nechyběl. Film měl pár much, ale dalo se to přehlídnout. A vzhledem k tomu, že atletiku už pár let sleduju a dokážu se do toho zažrat, tak mi tohle téma hodně sedlo. 80%. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nevšední téma. Příjemně podané - i když se režiséři opět nevyvarovali klasických klišé. Veliké plus za soundtrack! ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film z prostředí vrcholové atletiky, respektive štafety britských sprintérských reprezentantek. Velmi dobře se na film kouká i když v něm člověk nemůže hledat žádný velký děj, ten je spíše jasně předvídatelný. Ale co je opravdu fajn, tak to je hudba! Moderní, perfektně posazená do děje, čímž se film stává lahůdkou nejenom pro sportovní nadšence. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Film si své tři hvězdičky určitě zaslouží, protože podobné tématice se moc pozornosti na filmovém plátně nedostává .. sport v podání něžného pohlaví, i když tady to ´něžné´ pro mě zastupuje vlastně jen na začátku trošinku nesympatická Lisa Temple v podání přitažlivé Lily James, by si zasloužil určitě mnohem víc a raději zdařilejších, lépe propracovanějších filmů, především ve střihu samotných sportovních záběrů, které zde zrovna moc neoslňují, což sportovní fanoušky samozřejmě nepotěší ... a jak je mým zvykem, budoucí Popelka - Lily, si zasloužila bonusovou hvězdičku navíc ... (zde vychvalovaný soundtrack byl pro mě spíše utrpením, ale to je pochopitelné - tyhle hudební pokusy jsou úplně mimo můj zájem a interes, takže muzika mě nechala zcela chladným .. jo, to Lisa a jejích cca 35 min) ... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už podle popisku se nedal čekat kdovíjaký festival invence, ale ten scénář byl tak příšerně předvídatelný od prvního do posledního okamžiku, že jsem se jenom divil, jak na tohle mohl někdo dát peníze. Na druhou stranu to docela uteklo a odehrávalo se to v zajímavém prostředí, takže čistý průměr. 50% ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to připomínalo Blafuj jako Beckham, ale jinak to byl zajímavě pojatý film, který se dotýkal spousty témat. Spoustu nadějných herců doteď známých především seriálovým fanouškům mělo šanci, ukázat své kvality, protože tenhle film na hvězdných jménech rozhodně nestavěl. Příběh byl velmi poutavý a napínavý, vztahy mezi děvčaty i rozdíly v sociálním prostředí byly krásné vykreslené. Lisina tatínka v podobě Ruperta Gravese bych nejradši nakopla do svalu hýžďového. Ač je to sportovní drama, rozhodně tomu nechyběl ani humor. Mně tam tedy chybělo trochu víc Bradleyho Jamese a toho, co se stalo s Carlem a Shaniaou na konci, ale jinak skvělý film. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příjemná sportovní šablonka, která na dlouhé odpoledne dobře zabaví. Jasně, že profi-sport se dělá trochu jinak než jak je tady ukázáno, ale jako odpočinkový film to funguje. Navíc je to vlastně start kariéry pro Lily James a ta se od té doby slušně posunula. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Natočit sportovní film není sranda. Hlavní hrdina musí mít nějaký příběh, táhnout nějakého kostlivce v ruksaku, musíme si ho nějak oblíbit, přirůst k němu. Pak je to trápení završeno sladkou odměnou ve formě vítězství na konci. S tím souvisí i finální závod podepřený kvalitní muzikou a divák tiskne pěsti na gauči až do cílové pásky. Fast girls tyto předpoklady splňují jen z části. Všecko výše uvedené je tu naznačeno, ale nedotaženo, takže se pocit vždycky rozplyne těsně předtím, než ho divák prožije. Navíc se naše hrdinka chová jako trucovitá puberťačka a zavírá dveře i lidem, kteří to s ní myslí dobře. Divákovy sympatie tudíž nemá ani náhodou. Bohužel je stihne získat až úplně na konci snímku a to už je pozdě. Finále je docela dobře natočené, ale na konci filmu převažuje pocit, že většina věcí prostě nebyla dotažena, chybí přesvědčivost. Všecky ty holky ve vedlejších rolích jsou navíc o třídu lepší než Lenora Crichlow. To je další průšvih. Takže zbývá říci, že jde o průměrný televizní film. 55% ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Díky výkonům obou hlavních představitelek, nadupanému soundtracku a skvělé, dynamické režii, která ani na moment nenudí, jsou Fast Girls příjemným pokoukáním. 80% ()

lofa 

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád filmy se sportovní tematikou a tento kousek mi opravdu udělal radost. Nějak si nemohu vybavit film, kde by byl hlavním tématem sprint. Sice se dá předpovědět, jak asi dopadne, ale i tak neztrácí nic na napětí. Kontrast hlavních hrdinek byl také působivý. V roli sportovních komentátorů se mihnou 2 britské ikony, Colin Jackson a Jonathan Edwards. Music: Richard Canavan Soundtrack: 1.Emeli Sandé - Heaven, 2.Gemma Sampson, Marina Berry, Nicola Ward & Charlie (MK1) - Go Hard Go Home, 3.Tor Cesay featuring Seanie T - Strivin', 4.Sabrina Jones - Hold Me Close, 5.Example - Stay Awake, 6.Sabrina Jones & Robert Greenfield - Just A Kid, 7.Kitty, Daisy & Lewis - Don't Make A Fool Out of Me, 8.Camo & Krooked featuring Shaz Sparks - All Fall Down, 9.Sub Focus - Splash, 10.Avicii - Levels, 11.EJ - Supersize, 12.Dionne Bromfield & Tinchy Stryder - Spinnin' For 2012, 13.Madeon - Icarus, 14.BZerQ - Style, 15.Arkell & Hargreaves - Special K, 16.Labrinth featuring Tinie Tempah - Earthquake, 17.Labrinth - Express Yourself, 18.Matt Cardle - Starlight, 19.Lashana Lynch - Jackie Hodnocení: 78% ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film o britských sprinterkách. Všechny závody, tréningy prostě co to se týkalo vyloženě běhu by si ode mě zasloužilo bezesporu plný počet ale bohužel to trošku kazí ty další scény. Problémy v rodině, rivalita atd. bez toho bych se určitě obešel a byl by to fantastický film. Přesto jsem se ale moc bavil a dávám tak čtyři hvězdičky, pro fanoušky běhu je tohle určitě povinná záležitost. Pochválil bych ještě určitě hudbu, zejména v závěrečné scéně byla vybraná výborně. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Ultimátně neoriginální a naprosto předvídatelný film, kterých tady už byly desítky. Přesto se na to dobře dívá a hraje tam Lily James, takže za mě palec nahoru. ()

Mythoss 

všechny recenze uživatele

Přes očekávaný a lehce předvídatelný děj je film příjemný, nenudí a lehce plyne. Hlavní postavy jsou příjemné a nedá Vám to jim nefandit. Co je ale zarážející jsou závody, má to být hlavní a nejdůležitější věcí filmu, přesto film neuvěřitelně sráží. Tak špatně nepřehledné, natočené, sestříháné záběry nohou, kdy nemáte ponětí, jak si kdo vede sráží film bohužel dolů. Jinak příjemné překvapení. ()

Reklama

Reklama