Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (910)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prevratný neklišoidný príspevok do žánru snád nikto nečakal ani od Warnerov. A emmerichovský vtip a nadhľad taktiež, tam je kráľom Roland. Postavy fajn, na rozdiel od minuloročného V oku tornáda. A aj lepšie než v Poseidonovi. Takže v pohode, slušné remeslo bez chýb a prekvapení. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Na katastrofické filmy holt mají v Holém údu neprůstřelnou, klišovitou matrici a záleží už jen na tom, jak vás vizuálně ukojí. Tento citlivě kombinuje dva, v současné době asi nejzábavnější americké tektonické zlomy, a pokud člověka jeden otráví, vždy má k dispozici ještě další, takže z kina odchází uspokojen jak seizmolog, tak estét. Ten první zlom se táhne od Losích andělic až po Mekku všech buzerantů, anál Svatého Františka, kurevsky se otřásá, když se tektonické desky rozhodnou trochu se potrkat, a tak má chudák hrdinný záchranář Dvejn „Superanabolon“ Džonsn plné enormní bicáky práce a musí lítat jak piča, až se mu z toho ještě více krabatí jeho ovarový zátylek, aby pateticky pozachraňoval všechna svá, do zemětřesení dysfunkční rodinná aktiva. Je to sice místy xblití, ale jinak spektakulární jaxviňa. Druhý, také stále přírodní zlom se rozkládá mezi pátým a dvanáctým žebrem slečny Dadariové, kurevsky se pohupuje, když se Saša rozhodne běžet, a tak má chudák divák plné ruce práce s nespornými „hereckými kvalitami“ této jinak kožené pipky. Je to téměř na výron a místy neméně spektakulární, až chvílemi řešíte dilema, jestli čumět na skákající kozy nebo hroutící se mrakodrap. Připočteme-li k tomu ještě již sice kapku okoralou, nicméně stále neméně výživnou náplň do sendviče, katalogovou MILFku Karlu Gugíno, nezbyde sebeserióznějšímu kritikovi nic jiného, než na konci jen přemýšlet nad hodně luxusní trojkou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rock je sympaťák, o tom žádná. Ale jinak je tohle jenom snůška příšerného, nudného klišé, nablblých dialogů, ochotnického herectví a přepláceného digifestu, prostě všechno, co tak z hloubi srdce nesnáším na současné pásové výrobě „továrny na sny“. A scenář k tomuhle psali tři lidé? Z toho je vidět, že některé profese v Hollywoodu jsou ještě větší lážo plážo, než pobírat sociální dávky. Nikdy bych nepomyslel, že to řeknu, ale „zlatý Emmerich“! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Rock, milfka Carla a nejaké dievča s najúžasnejšími... očami sa dve hodiny snažia pred zeleným plátnom tváriť, že unikajú pred padajúcimi mrakodrapmi. Neveril som im to ohrozenie ani sekundu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Velký špatný. Už úvodní scéna stačila k tomu, aby mi došlo, že tohle nebude klasicky zábavná blbina (zdravím podobně laděné Den Poté, Drtivý dopad či Sopku!), ale hnusně digitální lobotomie pro nenáročné. Jeden z těch slabších filmů pana Skály... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amíci mají tendenci jednou za čas natočit nějakej ten katastrofák, poplakat si a ukázat amerikanismus v té nejdrsnější podobě. A k tomu u toho většinou sejmou Los Angeles nebo San Francisco. Leží na dvou tektonických deskách a tak se to k podobnému filmu vysloveně vybízí. Už celou řadu desítek let. San Andreas nicméně naštěstí z ničeho nevybočuje a předvádí solidní popcornovou zábavu, která je podpořena hromotlukem Dwaynem a solidními digitálními efekty. Skoro je to až překvapení, že podobně laděný film nenatočil Emmerich, ale talentovaný Peyton. Okolí totiž zmasakroval hodně vydatně. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ona je to vlastně hrozná hovadina, ale Johnson je sympaťák, na Carlu a Alexandru se moc dobře kouká a pořád se tam něco děje. Někdy mi přesně tohle stačí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $154,259,016Tržby Celosvetovo $469,559,016Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ režisér Brad Peyton zatienil aj Emmericha a jeho krkolomnú povrchnú 2012 a dosť slušne konkuroval Dni po tom, trikovo nie je ani čo vytknúť, má to dobrý adrenalín a doslova stále sa čosi deje a keď niekedy to troška v rámci deju postráda zmyselnosť aby záchranár bezhlavo išiel z trosiek mesta zachrániť len svoju rodinu a ostatných len príležitostne ale zas to nie je až taká strašná bublina ktorá by to pokazila ako adrenalínová jazda dosť dobré, herci fajn na okato vábivú Alexandra Daddario sa dobre pozerá a celkom si svoju úlohu aj zastala v podstate asi aj bola zo všetkých najsympatickejšia /75%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Odhadem 6x přepsaný scénář, který následkem toho není schopný udržet ani náznak konzistence / gradace v obou liniích (rodina / seismolog). Otřesné dialogy, herecké výkony z Gumáren Púchov, triková stránka přesně taková, jaká se dá za 100 milionů dnes pořídit, režie lunaparková. Pro 4DX kino to jako tech demo může fungovat, jako film hodnotím jednou hvězdou jen za náznak zajímavé ideologické linie, v níž hraje roli takřka šokující sobecké soustředění muže, zodpovědného za záchranu druhých, na svou rodinu. Už dlouho tu nebyl tak striktně individualistický katastrofický film, který by obnovu Ameriky kladl čistě na bedra schopných jedinců, kteří bojují jen svoje soukromé války. Bohužel i tahle zajímavost slouží čistě pro zasmání. Tenhle film je rozbitý jako svět, který zobrazuje. Zemětřesení přichází jako boží trest, když už si postavy nemají co říct. A to je v případě San Andreas podstatě furt. Na mé Richterově škále blbosti čistá desítka. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

A tak jsem po delší době svlékl svůj kostým nadčlověka a jako běžný smrtelník zamířil do běžného kina, kde jsem byl ku své nelibosti donucen podstoupit všechny ty běžné náležitosti, jako je mluvení s pokladní nebo placení lístku. S příslibem táhlých vizuálních orgasmů jsem nakonec zvolil San Andreas a byl jsem skálopevně přesvědčen, že mě navzdory předpokládanému klišovitému balastu pobaví. Že žijeme v revoluční technologické době mi totiž došlo už tehdy, kdy jsem si mohl do telefonu nainstalovat šikovnou aplikaci s nastavitelnými grafickými filtry, které mi v sekundě zvládly překopat fasádu tak radikálně, že jsem na fotce nevypadal jako nakažené prase ve fázi tepelného zpracování, ale jako úplně normální nechutný špekoun. Ovšem to, čeho jsem byl v kině následně svědkem, se dá slovy opsat jen stěží, na to by nestačily ani hadrové panenky a piksla Xanaxu. Pokud se chcete v televizi prosadit i vy, tak buďto začněte v ateliérech Novy zapékat kuřecí předkožky, nebo sepište scénář a držte se těchto klíčových bodů - rodina, disharmonie, rozvod; pravý táta neumí naslouchat pocitům, nový táta je bohatý podnikatel; pravý táta se s novým moc nemusí; přírodní katastrofa, zbořené domy, zničené silnice; pravý táta se ukáže jako hrdina, nový táta jako sráč; do děje zakomponujte typického blbečka kravaťáčka v kvádru, jenž si umí sám maximálně vyčistit zuby a nakoupit akcie, ovšem po vypuknutí apokalypsy se mění na záchranáře, hasiče, horníka, technika, elektroinženýra a Supermana; bla bla bla musíme držet pohromadě; bla bla bla rodina především; záchrana, procitnutí, láska; bla bla bla hodnoty; slzy, pláč, smutek, vzkříšení, radost, štěstí, západ slunce, americká vlajka, happy end - vážně, toto si někam zapište, naučte se to a skočte ze skály, jinak naše životy ztrácí smysl. Vlastně jediný moment, který nevypadal jako rozbředlá, smysl nedávající a vesmír popírající sračka, byl před filmem ten reklamní spot na ženský magazín Bydlení hrou a já naprosto vážně přemýšlím, že ho předobjednám celé rodině na nejmíň deset let, abych v sobě alespoň částečně zadusal ten provinilý pocit, že jsem dvoukilem podpořil takovou regulérní zmrdovinu. Chvílemi to působilo i fyzicky, až mě z toho průzračného výtoku esenciální trapnosti chytaly křeče v pátém podbradku. Ještě je důležité zmínit, že buď mám šedý zákal, nebo je 3D verze zkurveně tmavá, rozplizlá a nepřehledná, takže pokud váháte, jestli do tohoto filmu jít, tak běžte raději do plynové komory. A teď mě laskavě omluvte, jdu si zabodat hřebíky do očí, zabořit hlavu do hajzlu a slavnostně v obýváku zahájit premiérový TroškaFest 2015, abych si náležitě spravil chuť. Jo a děkuji uklízečkám z Cinema City Flora, že jsem si směl sednout na žvýkačku, kundy! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

nenudite sa ani chvilu, ale je to strasna kravina. su katastroficke filmy, ktorym to uverite, a potom su tie, na ktorych sa smejete a tukate si na celo. toto je ten pripad. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Měl jsem na to zrovna náladu. Rock lítá vrtulníkem, překonává tsunami na motorovym člunu a zachraňuje rodinu na pozadí fakt úctyhodné destrukce. Pobavilo mě, jak ten amant jeho ženy byl vykreslenej jako megačůrák. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVÍM, JESTLI TO ŘÍKÁM LIDEM SAN FRANCISCA DOST DŮRAZNĚ, ALE MUSÍTE ODEJÍT, A TO HNED TEĎ. A JESTLI NEMŮŽETE, MUSÍTE SE JAKÝMKOLI ZPŮSOBEM UKRÝT, SCHOVAT A DRŽET SE, PROTOŽE NA TOM BUDE ZÁVISET VÁŠ ŽIVOT. BŮH S VÁMI…“ /// Úvodní crashtest je dobrej. Navíc v těhle filmech, kde katastrofa hraje hlavní roli (ne Rock, ale zemětřesení…), to vždycky dlouho trvá, než vlezou – takříkajíc, holce do trenýrek… Tady se země zachvěje poměrně brzo. Hoří les a hoří (někoho) rodnej dům, hoří všechno, (takže i velkostatek sousedům). To je smůla, drahá podívej, řekl by taťka Rock, ale nemá čas. Hasiči si moc dobře nevedou, takže mu nezbývá, než si zachránit rodinu sám. Proto se v týhle digitální orgii vobčas dějou věci… Taťka lítá nesmrtelnou helikoptérou, plave a nevím co všechno, taktéž pár spoluobčanů vobčas trumfne toho Číňana, co mě učil běhat minovým polem. Rodinnej katastrofickej film – jak ti to zní? (ale no tak! Sprostě si mluv někde jinde, nebo mi smáznou komentář!) Takový divný. Ne provedením, ani pojetím. Tím vyzněním, který je nakonec stejný, jako u toho Číňana, takže když taťka všechny zachrání, zívám nudou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se chovat při zemětřesu. 2.) Zjistím, že k záchraně manželství potřebuju helikoptéru. A zemětřesení… 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jsem milovníkem katastrofických filmu, takže si asi umíte představit, jak jsem se bavil. Nejdříve auto v propasti, pak protrhnutá přehrada, padající mrakodrapy, tsunami, trhající se mosty, špouchající bazény na střechách mrakodrapů, trhliny v zemi.... prostě parádní hollywoodské efekty. Bohužel, ve 3D byly pouze titulky a občas lítající popílek. Ty citové scény máma, táta a dcera mohli vynechat, ale my jsme se tomu smáli, takže i pobavili. Kdo ale nemá rád katastrofické filmy, ať do kina ani nechodí, kolegyně vedle mne se totiž nudila a víc ji bavily smsky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,777 // Otvárací Víkend v USA: $53,215,000 // Každý nadšenec katastrofických filmov bude veľmi spokojný, pretože akcia a deštrukcia vo filme rozhodne nechýba a audio-vizuálne efekty makajú na plné gule. V konečnom dôsledku som veľmi nadšený, pretože San Andreas je vo všetkých smeroch kvalitne spracovaný blockbaster..... 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapení se objevilo tam, kde jsem jej absolutně nečekal. San Andreas sice obsahuje pár nesmyslů i klišé, ale to se dá odpustit, protože co se týká efektů a atmosféry se jedná o velmi povedený katastrofický blockbuster a z hlavy si neumím vybavit lepší. Film má neuvěřitelné tempo, při akčních scénách nedýcháte a pouze se kocháte, dokonce je zde i slušná panika, chaos, anarchie, na PG 13 je film i poměrně drsný ( Střep zapíchlý ve stehně, tyčka propíchlá chodidlem durch), triumfem je také Alexandra Daddario se svými božími ňadry( Kéž by za ně dostala Academy Awards), potěší i občasný odlehčený humor a úplně největším překvapením ze všeho je závěrečný doják, kde si kapesníky v kině tahal snad každý. Super doporučuji. PS: Reklama na Apple nepřehlédnutelná :D 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

20%??? Áno, 20%!!! A nemienim o tom diskutovať. Ok, možno 30%, ale taká možnosť na čsfd nie je a až na 40% v žiadnom prípade nepôjdem. Nebyť Paula Giamattiho, The Rocka (pôsobiaceho dojmom, že by dokázal vlastnoručne zastaviť tsunami) a jeho filmovej dcéry (o ktorej som si 4 dni myslel, že je to Maggie Grace z 98 hodín), nedalo by sa na San Andreas pozerať. Preukrutná prehliadka najotravnejších katastrofických klišé. Najneuveriteľnejšie dopadol Ioan Gruffudd, ktorému týmto gratulujem k pravdepodobne definitívnemu zabitiu kariéry. Čo budete čakať, to príde. Veľmi, veľmi, veľmi pochybujem, že sa objaví čosi, čo vás aspoň jemne prekvapí. Dojal ma trojsekundový pohľad na starých manželov, ktorí keď uvidia, že neprežijú, dajú si pusu. Na dvojhodinový film za 110 miliónov bieda. Ale čo čakať od chlapa, ktorý písal Nasha Bridgesa? A trikové orgie? Tie sa nekonajú; v roku 2015 predsa nikoho nešokuje počítačová tsunami, počítačové pády mrakodrapov, ani počítačové neviem čo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rád bych řekl, že se teď McQueen s Newmanem obracejí v hrobě ale oni jsou víceméně těmi, kteří tenhle katastrofický kurz nastavili. Oba ty filmy jsou bídné, v obou se ale najdou určité momenty, které se povedly natočit celkem zajímavým způsobem, který většinou zapříčiní, že těch dvou hodin nakonec nelituji. Zde viz. scéna s tsunami nebo kurzem potápění s Alexandrou Daddario, která byla jedním velkým pátráním po nové tapetě na mobil. Zkrátka, ušlo to. Znova bych to ale nedal a v kině bych pravděpodobně usnul nudou. 40% a teď šup s Rockem do nějakého komiksu. (po pár dnech zvedám hodnocení, ten film naneštěstí utkví v hlavě a to se rozhodně nestává často) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Uspokojivý katastrofický dobrodružňák, kde mizí Hooverova přehrada, vzápětí se Kalifornie otřásá v základech, mrakodrapy trhají vejpůl, tsunami devastuje Golden Gate, spanilá Daddario očarovává, Giamatti se snaží varovat... a můj nadčlověčí oblíbenec Dwayne odhodlaně zachraňuje rodinu a smrtelníky po cestě. Sice ohraný, ale funguje jak má a nenapadá mě, co víc od podobný srandy čekat. ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama