Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (910)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tento katastrofický snímek o ohromném zničujícím zemětřesení slibuje podívanou jaká tu ještě nebyla a kterou lze v plné síle vychutnat jen ve 3D provedení. Ano, na to je kladen veškerý důraz všech vizuálních efektů a je nutno uznat, že jejich tvůrci udělali opravdu kus poctivé práce. Z toho vyplývá, že děj se tím pádem značně vyznačuje svou jednoduchostí, což v tomto případě vůbec není na škodu. Tempo vyprávění je rychlé a tak se neustále něco děje. Akce střídá akci a nenechají vydechnout. To, že fyzikální zákony mají na takový film přirozeně opět velmi často volno mi v tomto případě tentokrát nijak nevadilo. Dostalo to alespoň svěží komiksový punc sebezáchovy a atraktivnosti. A tak je tu opět efektivní popkornová podívaná bez bázně a hany, která opravdu stojí za to. ()

Kcko 

všechny recenze uživatele

V polovině filmu jsem usnul a dokoukávat nehodlám. Megasračka, nikdo tam neuměl hrát a kdyby tam nehrál Rock tak to dostane odpad (i tak jsem dlouho váhal) ... Nevím co se to děje, ale akční filmy z Holywoodu se mi poslední dobu (= rok) vůbec nelíbí, stejné pocity jsem měl např u FF7 (taky jsem nedokoukal). ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Přírodo, tos nemusela. Není to až tak špatnej film, jenom prostě nemá co víc nabídnout, než kus adrenalinový jízdy. A navíc Dwayne Johnson nebyl moc drsnej. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, kde nemohl Dwayne nikomu nasadit Rock Bottom, jelikož by to musel praktikovat na vrtulníku. Já už jen očekávám, kdy to The Rock dotáhne tak daleko, že už mu bude i plátno malý. Na druhou stranu svou pílí a dřinou dosáhl pozice, kdy je jedním z nejvyhledávanějších akčních hrdinů a já mu to i přeju. Kdo má totiž bělejší zuby? If ya smell what The Rock is cookin´. Tentokrát nám uvařil pěknou dávku zemětřasů, nedá se říct, že by to byla bomba, ale rozhodně to neurazí, ani nezklame. Ale uplně mi poskočilo srdíčko, když nás ubezpečil, že lid americký, ti pakoši pomatení, znovu povstanou a budou lepší, než kdy před tím. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

To je ale škodolibý film :-) Hezky se kouká na to, jak to všechno padá. Ale je tam tolik nepravděpodobných šťastných náhod, a tolik "emerického" optimismu, až je z toho na blinkání. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

jednou si nepřečtu o co jde a hned dostanu přes prsty :) čekal jsem tupou akci, u které nebudu muset přemýšlet... vědět, že je to další kousek z dlouhé řady katastrofických filmů, ani to nezkusím... efekty dobrý, ale to už má dnes kde co, nebýt krásné Sašenky nejspíš bych u toho usnul... 50% ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá katastrofa.San Franciska i toho "příběhu"okolo.Dvojka by mohl být soudní případ,kde se řeší zneužití služebního vrtulníku a krádež letadla.Jo...když nefungujou během 9 stupňů Richterovy stupnice mobily,rychle najděte pevnou linku,ta jde jako hodinky! ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Dwayne by si mal pozornejšie vyberať svoje filmy. Samozrejme, že opäť nesklamal, zarobil producentom balík peňazí, ale o pár rokov si na takýto tuctový katastrofický výplach plný kliše nikto nespomenie. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Trikově na nejvyšší možné úrovni natočené digitální zemětřesení z Hollywoodu. Milovnící vysokorozpočtových katastrofických filmů si přijdou na svoje. Stojí za pozornost multikanálový zvukový mix? "ANO" Prostorový multikanál je plně využit. ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Průměrný katastrofák, na který se však dá koukat a i celkem pobaví. Hlavně "The Rock" táhne SA dosti nahoru, bez něho by to ztrácelo šťávu. All the leaves are brown, and the sky is gray... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vo svojom žánru slušný snímok, ale na niektorých snímkach je veľmi viditeľná „digitálna stopa“. To už ale môže vyvolať kontraproduktívny efekt a občas veľmi ruší (prípadne znižuje „obrazovú“ kvalitu). Solídne herecké výkony. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak od Titanicu konecne nejaky perfektny katastroficky film,ktory stoji za to si ho pozriet,bol som na nom v kine a bol som ocareny,uchvatne sceny,triky bolo perfektne,realne a herecke obsadenie bolo skvele,Dwayne Johnson si ma coraz viac a viac ziskava a Alexandra Daddario spolu s Carlou Guginon su neskutocne krasne,mnaaaaaamka,odporucam tento film kazdemu...:-) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Už jsem si ke konci filmu říkal, že jsem za celý film neviděl žádnou plápolající americkou vlajku, samozřejmě v závěru tvůrci nezklamali. San Andreas je typ katastrofického filmu, na který se hezky dívá hlavně kvůli kvalitním trikům, i když mu nelze odepřít žánrovou šablonovitost. The Rock tenhle film potahal k vysokým tržbám. Když porovnám s katastrofickým filmem z roku 2014 Into the Storm, tak San Andreas je kvalitou a dynamičností úplně jinde. Závěrem bych rád vyzdvihl scénu, kdy se Johnson snaží podjet vlnu tsunami. 3* ()

Folky 

všechny recenze uživatele

U podobných filmů už počítám, že přinese po sté to samý a scénář bude hloupý, takže to dokážu odpustit. Ale že je to nezáživná nuda, bez jediné zapamatovatelné scény už tak snadno neodpustím. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Devadesátkovej biják remastred. Včetně hlášek, výrazů, logiky, hereckých výkonů, příběhu, postav, kozatých holek atd... Ale co se tomuhle dílu musí nechat, je napětí. Od začátku do konce se akce nezastaví. Vědecká linka tam prostě být musí, ať je jakkoli hloupá. Ale jako příběh o zlomeným hasičovi, kterej přišel o jednu dceru a chce zachránit druhou, to funguje. Efekty nakonec taky tak zlý nejsou. Bezestřihová scéna na střeše je super. Připomněla mi Proyasovo Proroctví. Což je taky blbost, ale má svoje světlé stránky, jako je právě scéna s pádem letadla. A myslím, že inspiraci vzali v GTA. V San Andreas bylo taky potřeba použít všechny dopravní prostředky. Chyběl jen raketoplán. A měli by říct Amíkům, že baráky mají postavený dost na chuja. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Frázi "miluju tě" ve filmu uslyšíte tolikrát, že to působí až nepřirozeně. Film jsem si musel pustit na několikrát, protože si prostě nedokázal udržet mou pozornost. Nebylo tam nic, co by mě mělo nadchnout. Snad jen, že se sem tam zhouply kozy Blake. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Je to strašně hloupý, ale má to dobrý tempo a člověk se ani chvíli nenudí. No a navíc těch skutečně velkých katastrofických filmů je jako šafránu a skoro nikdo už je netočí. Takže člověk musí být rád aspoň za něco a tu jednu hvězdu navíc s přimhouřeným okem přidá. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Musíš to vydržet, dopadne to dobře, slibuju!" O tom nepochybuji a předem upozorňuji, že, jak se jedná o katastrofárnu, tak má úroveň kritičnosti silně klesá :-) Takže promíjím tu americkou vlajku na závěr, s tím si oni prostě nedají pokoj... Jinak v co jsem doufal, to jsem i dostal. Silné napětí a perfektní vizuální, tedy i efektová, stránka. Takže z kina jsem odcházel naprosto spokojený! ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama