Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (910)

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Perfektní destrukce podpořená kvalitním obsazením (spec. Johnson a Daddario) a samozřejmě nějaký to klišé, bez kterýho by to nejspíš nešlo. Kdo čekal něco víc, je naivní blázen, kterej nemá v kině co dělat! 2012 překonáno... ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi katastrofické filmy, tak ano. Běžte ale určitě do kina. Jinak se vám možná stane to co mě, budete si všímat rodinně - melodramatické linie, kterou tvůrci vyvedli podle hodně ojeté, od sraček zašpiněné šablony. Jediné o co tady jde, je bát se když barák padá. A to se bez velkého plátna asi nepovede. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Nič nás nerozdelí" najlepšie katastrofické filmy za posledných pár rokov. Monumentálne a deštruktívne vyobrazenie obrovskej skazy San Francisca. Chválim réžiu a výkon Johnsona, ktorý sa do role skvelo hodil a ukázal nám, že nejaký ten sval navyše sa môže v podobných situáciách veľmi hodiť. Pohľad na mladú Alexandru Daddario bol skvostný, rovnako ako v True Detective. Záver predvídateľný, no scenáristi diváka nechávali v napätí až do poslednej minúty, takže sa to dalo prehliadnuť. Dej odsypá pomerne rýchlo, akcia strieda akciu a tie dve hodinky zbehnú naozaj veľmi rýchlo. Lepšie 4* ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Primát Johnson a jeho obdařenä rodina + dobre triky, již viděné především 2012, tady však lepší!! + Oldschool prizoomy. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Klasický katastrofický snímek s občas dost otřesným CGI (na holywoodské poměry) a hodně ohraným příběhem. Vše ostatní ale funguje jak má, včetně chemie mezi postavami, pokud se tedy v tom tempu dá něčemu takovému říkat. Místy je to i celkem napínavé i přesto, že víte jak to dopadne nebo co se bude dít dál. Dle hodnocení jsem čekal něco horšího. Solidní 3*. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Předigitalizovaná snůška toho největšího scénáristického patosu a ukázka do stoky odpadních vod vylitých milionů dolarů. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Hneď ako ma prestali baviť padajúce mrakodrapy, tak som sa aspoň mohol sústrediť na (až neskutočný) dekolt Alexandri Daddario, ktorý je asi najväčším plus tohoto inak prevelice priemerného filmu. The Rock tu moc nezažiari a tak ostávajú efekty a Alex... Čo z veľkej časti stačí... Chlapovi... ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Mám dilema s hodnocením. Vy už čtete komentář, nad kterým už je počet hvězdiček ale věřte u psaní těchto slov to ještě tak jednoznačné nebylo. Katastrofické filmy mám hodně rád a Emmericha jsem si u těchto filmů tak nějak, když to řeknu na rovinu zamiloval. Ty filmy nejsou bůhví čím, ale na druhou stranu si na nic nehrajou. To platí i v případě San Andreas. The Rock je prostě sympaťák, a když je dobrá role tak dokáže film táhnout. Tohle je přesně ten případ kdy to prostě zvládl. Vizuál taky OK a napětí tu taky bylo. Mě tu v podstatě nic nechybělo. Ani Emmerich ve svých filmech nemá o tolik sofistikovanější příběh než tady Peyton. U těchto filmů je to prostě koncept, na kterém se staví, ale prostě to funguje. San Andreas neurazí ani nenadchne a zapadne do davu těchto filmů, kdy to splyne v jedno. Ale Rock je fajn a zvládá jak pilotovat vrtulník, tak letadlo, seskočit v tandemu s padákem, přejet na nafukovacím člunu tsunami a to z něj dělá něco víc než Cusaka v konkurenčním 2012 a proto jsem se nakonec přiklonil hodnocení čtyř hvězd pač tohle mě bavilo… ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Solidní katastrofické drama se skvělým The Rockem !! Některé digitální efekty docela hrozné a některé dialogy také, ale jinak se jedná o velmi luxusní film ... A těším se na další s The Rockem :)) 80% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Velkej rozpočet zajistil slušný vizuální efekty a casting, kterej nepřipomíná ochotnickej divadelní spolek (Carla Gugino a Alexandra Daddario navíc při svejch proporcích ani moc hrát nemusej, aby bylo pánský publikum nadšený z jejich přítomnosti před kamerou). Jenže s totálně klišoidnim příběhem už nedokáže bojovat ani neuvěřitelně nařachlej The Rock. Kdyby byli páni scénářisti odvážný zaskočit diváka nějakym nečekanym úmrtim hlavní postavy, nenechali dcerku najít lásku svýho života, nedávali do pořádku zkrachovalý manželství hlavního hrdiny a odpustili si závěr se záběrem Americký vlajky doprovozenej Rockovou údernou hláškou "Teď to znovu vybudujeme", hned bysme byli trošku jinde. Lehčí žánrovej nadprůměr, ale celkově jen průměrná jednohubka s nepříliš přesvědčivym poměrem "cena / výkon". ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy této kategorie mají scénáře, jako přes kopírák. A tak katastrofa stmeluje manžele, kteří jsou těsně před rozvodem, ale vzájemné zachraňování životů je dají zase dohromady. Pomůže tomu i to, že mamčin přítel se opět ukáže jako hajzl, když se ocitne v kritické situaci. No a když zachráníte "kočku" ze závalu sutin po zemětřesení (a ona vám taky), pak ta nemá žádné "morální" právo pak se zachráncem nechodit. Je to kravinka, ale díky stále se zdokonalujícím trikům je se pořád na co dívat, kroutit hlavou a říkat si: " Jak to dělají, že to vypadá tak realisticky"? Dějově nenáročné, ale zábavné. Třetí hvězda za Alexandru, na kterou se dobře dívalo. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Aj napriek strašne neautentickému dojmu z filmu (nech mi nikto nehovorí, že naňho pôsobil tento film uveriteľne a že sa jeho postavy chovali ako normálny ľudia) celkom zábavná jednohubka. O hrdinov sa nedá strachovať, podobne ako oni majú na háku osudy všetkých okolo seba mimo svojich najbližších (u záchranára Rocka je to veľmi absurdné), ale stále sa čosi rúca k zemi a robí bum. Ako sa robia skutočné katastrofické filmy a nie len prehliadky efektov sa má Peyton od Emmericha ešte veľa čo učiť. 5+/10 ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Nikdo to tam herecky moc neumí, ale nějakým zázrakem ta kompozice docela funguje... efekty jsou hezké, na drolící se a padající budovy do strachem vykvičeného davu se hezky kouká, a i když jsem se párkrát zašklebil nad nějakým tím neodmyslitelným béčkovým klišé, výsledek je furt solidních ||65%|| ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Jakákoliv možná nápaditost a originalita filmu padá na tom, že to je katastrofický film a pro celou rodinu. Tam, kde ostatní filmy dokázaly těžit z napětí a zdánlivého klidu před samotnou katastrofou (viz Sopka) se tady nasazuje hned ze začátku jedna z nejpůsobivějších scén (Hoover Dam) a poté se už jen třepe s Kalifornií až do konce, a to tak, že nebýt otravné rodinné linie, jeden by nevěděl, v jaké fázi se film nachází. Nicméně pohledy na padající města jsou spektakulární a scéna lodě vs. tsunami alespoň částečně vynahrazuje ty hromady klišé, která se v tomto filmu přetřásají. ()

chernobyl 

všechny recenze uživatele

San Francisco a okolí asi nedělali dobrotu, takže přišel škaredý výprask, který hrdina samozřejmě čekal a v nestřežené chvíli zachránil svou rodinu na úkor nespočet chudáků, kterým zdatně vzal či poničil případné prostředky k úniku a záchraně. Hrdina konečně nemusí mlčet, ale může jednat. A problémy, proč tak dlouho držel hubu, si hrdě nese do druhého dílu. Snad se příště zemětřesení zakousne do východního pobřeží, třeba takový New York by to vyloženě potřeboval. Uvidíme, kam se náš hrdina vypraví na dovolenou... ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama