Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (910)

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele

Teda na katastrofickej film bych řekl, že to je překvapivě kvalitní. Nejspíš za to vděčíme Rockovi a Alex, který jsou fakt supr. Nevím co víc říkat, když je to všechno jasný, takže snad jen, že to stojí za to a oproti ostatním filmům tohohle žánru je to fakt dost dobrý a hezky se na to kouká. Dokonce se i zasmějete. ()

Sefik 

všechny recenze uživatele

Vizuální bomba, katastrofa jako v přímém přenosu. Nádhera! Bohužel celý film kazí jeho vlastní cíl, což je nesporně pokus o slepení rozbité rodiny. Navíc hlavní hrdina je ještě odolnější Terminátor a zrovna tak většina jeho strojů, které samozřejmě perfektně ovládá... ()

Dukekuky 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hodně těšil, bohužel zklamání hned na začátku jsem si říkal co to sakra je ? A akční scény příliš nereálné prostě jak nemá vypadat katastrofický film. 3/10 ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Súhlasím do bodky s Lucasionom: " Plný Hollywoodu, klišé a předvídatelných scén. A to bud milujete a nebo odvrhnete " Prečo tieto neduhy milujem? Páchnu, ale okrem iného aj človečinou. Vždy porovnávam podobné filmy so socialistickým realizmom. Základný rozdiel tentokrát: Amíkom je jasné že si prírodu nepodrobia, ale aj prírode dávajú jasne najavo, že si ani ona nepodrobí ich. Pre mňa opäť dôležitejší príbeh a jeho rôzne odkazy ako čokoľvek iné. Dialógy strohé, intelektuálne rozpravy patria inam. Efekty? Chýbala mi tam žeravá láva, ktorá by vyrazila z hlbín zeme. Happyend? Verí mi niekto, že som fakt chvíľu jasal, že tá krásavica sa nepreberie?:) ()

Laci 

všechny recenze uživatele

Keď opomeniem zo stavebného hľadiska nezmyselne padajúce budovy, tak môžem film zhodnotiť ako 100 minút peknej predvídateľnej prehliadky digitálnych trikov bez akéhokoľvek napätia. Obstojné herecké obsadenie je permanentne kompenzované nezmyselnými dialógmi, "zvratmi" a scénami, pri ktorých bolo aj z ľudoprázdneho kina počuť smiech na míle ďaleko. Dorážkou pre mňa bola americká vlajka zavesená na Golden Gate nad zdevastovaným San Franciscom. Zatiaľ hodnotím ako najväčšie tohtoročné sklamanie. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Další americká sentimentální sračka, které do nás Nova hustí každý víkend v sobotu jakožto MEGAFILM. Slovy Margaret Thatcher - Ne, ne, ne! ()

Drakersss 

všechny recenze uživatele

Příběh který tu byl už několikrát ALE málo kdy se ho podařilo zpracovat v tak nádherné podobě jako nám předvedlo San Andreas, od příběhu jsem nečekal nic moc nového proto nemohu být zklamaný. Vizuální efekty jsem sledoval s otevřenou pusou takže jedním slovem Bomba ! Dwayne zazářil a já mu přeji další výborné role. ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Americky kinofilm se vsema pro a proti. Trikova stranka veci az na par scen na clunu nema chybu a Peyton potvrzuje, ze jako realizator je sikovny a ja bych se mu nebal sverit nejakou komiksovku. V tomhle popcornaku ma navic k ruce dve strasne krasne zenske a na platne je proto prakticky nepretrzite na co koukat. Proc teda jenom tri hvezdy? Logiku nechme stranou, na vine je hlavne nesnesitelne se stupnujici davkovani zaoceanskeho patosu a kino se ke konci nepokryte smalo. KDO BY SE NA TO NEMEL DIVAT? Lide s alergii na americno, kavarensti mudrlanti a vsichni, pod jejichz uroven je chodit si do kina odpocinout. ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Neskutecna picovina srovnatelna s katastrofami z TV produkce. Vsecko pekne uz bylo v trailerech. Cely velky mohutny zemetreseni vmestnaj do 5 minut behem kterych zachrani matku a dceru. Tot vse. Zadne dalsi kvalitni zabery necekejte. To i 2012 bylo epictejsi. O dost. Proc kurva do kazdyho kataku musej rvat romantickej epos o dojebany rodine a nashlednem shledani? ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddychová popcornovka, která se nezařadí mezi špičku katastrofického žánru, ale slušně se u ní divák pobaví. Scénář je plný kliše a nedočkáme se ničeho, co bychom už neviděli jinde. Vše ale zachraňují scény destrukce, které si nic nezadají s Emmerichovým 2012 a jsou natočené opravdu špičkově (dobře, že se nešetřilo na rozpočtu) a jejich ve filmu hodně. Charismatický Rock se definitivně přerodil do ultimátního filmového hrdiny a Alexandra Daddario je splněným snem většiny heterosexuálních mužů. Milé překvapení letošního léta (7/10) ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Vizuálne katastrofické orgie a Rock,ktorý to zvládne ľavou zadnou.Pamätám si z Los Angeles zemetrasenie z roku 1994,ktoré som zažil na vlastnej koži.Domáci už vedia,že ak sa začne triasť barák treba okamžite utekať na ulicu.Na diaľniciach popadalo pár viaduktov,ale za 2 mesiace to mali všetko opravené.Ale je faktom,že tá hrozba tu je a je len otázkou času ked to môže dopadnúť ako v tomto filme. ()

LacoDeLoco 

všechny recenze uživatele

Dobre remeslo, trosku okoukana zapletka Ale chybi vtip, nadhled, vsechno je moc vazne (no jasne, je to zemetreseni.....ale mi vime, ze to je jenom film co ma bavit) ()

Tomy_Reardon 

všechny recenze uživatele

Typicky katastrofickej film, neco jako den pote, jen s vazbicem Rockem.. Trochu drsnejsi nez jsem ocekaval, zarvalo spousta lidi.. Zniceny mesta.. Klasicka americka vec, ale zemetreseni, co cekat.. Ale divat se na to dalo, nenudil sem se, furt akce.. U me dobry ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Pred niekoľkými rokmi by som bol celkom uchvátený, dnes je to pre mňa len replika bez pridanej hodnoty, mám pocit , že sme už všetko videli, no napriek tomu sa to dá odpozerať, samozrejme len kvôli efektom, ostatné nestojí za zmienku, takže 55%. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Po vizuelní stránce špičková podívaná. Vlivem zemětřesení se L.A. bortí jako domeček z karet a veškeré katastrofické i akční scény jsou špičkově nasnímané, byť odporují většině fyzikálních zákonů. Děj je však slabinou, příběh záchranáře snažícího se zachránit nejdřív manželku a pak i dceru, aby si všichni mohli na závěr padnout kolem krku a zapomenout na rodinné trable, vyvolává jen trpký úsměv - to vážně Hollywood nedokáže vymyslet nic nového? ()

wick 

všechny recenze uživatele

Tento film bude milovat...pokud vám nevadí (ne)herectví a la Arnold, a tupý provařený scénář, díky kterému se záchranář vykašle na tisíce obětí a letí zachránit svou milovanou téměř ex a dceru. Zbytečný film. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč cpou do katastrofických filmů nějaký příběh, romantiku a podobné věci ... mě by bohatě stačil pohled na hroutící se mrakodrapy, vzdouvající se moře, soptící supervulkány, tornáda, padající asteroidy a na konci by se mohlo roztrhnout zemské jádro, popř. by nás i s celým vesmírem mohl pohltit nějaký ten strangelet vzniknuvší v tom slavném LHC, takový film by ode mě dostal plných pět hvězd a já bych hýkal nadšením ... ale budiž, i tady byly mé zvrácené choutky alespoň částečně ukojeny ... hodnotit herecké výkony nebudu, protože u tohoto žánru mi jde hlavně o kameru, efekty a triky, jak jsem naznačil výše, příběh je mi vuřt, pokud budu chtít vidět příběh, kouknu se na nějaké psychologické drama nebo Indiana Jonese, od katastrofického filmu očekávám pořádnou devastaci o rozměrech alespoň jednoho většího města. Ale ano, chápu, nějaká vata tam být musí, taky trocha napětí, dojímavá scéna pro ženy a děti a nakonec nechyběla ani americká vlajka, která zde zavlála jen krátce, jakoby mimoděk a stydlivě, závěrečný patos je tedy celkem únosný, což s povděkem hodnotím třemi body. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevidel toľko napätia a akcie pohromade. Síce predvídateľné, ale načo vyvolávať ešte depresie po tom, čo sa raz možno udeje. Bez happyendu by to nebolo ono... ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně, ale hodně milý překvápko. Čekal jsem ohranou slátaninu, ale dostalo se mi parádního, trikama přímo prošpikovanýho filmu, co má v sobě akci od začátku a drží se to celou dobu a dokonce se to stupňuje. Člověk si myslí, že už ho nemůže nic překvapit a ono ejhle, vždycky se najde něco, co dokáže ten zážitek zlepšit. Za mě skálopevný 4*(možná zvýším, po druhým shlédnutí) a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Já mám katastrofáky hrozně ráda. Teda měla bych, kdyby je lidi jako Emmerich ve 2012 neprasili. Ale Peyton mi udělal velkou radost. Trailer ukázal v tomto případě jen zlomek a spousta dalších scén mě čekala. Mé srdénko plesalo od začátku do konce, pestrost destrukčních záběrů nemá obdoby. A navíc - D Skála je mi většinou k smíchu a tady ty záchranářské svaly nebyly trapné, matka mi nevadila, slečna co vypadá jak Čunderlíková rozhodně nebyla za Inu, inžinýrek byl nečekaně realisticky a mile ztvárněn jako mimoň neschopný života na Zemi a kopie Osmenta naštěstí dostala prostoru tak akorát. A Giamatti jako třešnička na dortu. Kdyby nebylo té trapné rozvodové šablony + poslední scény s vlajkou a proslovem, u které jsem si ublinkla, dala bych i za pět. Ale to só muchy. ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama