Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (910)

Origono 

všechny recenze uživatele

Jedna dlouhá katastrofa, ta jedna hvězda za Dwayna, a bude se líbit asi hlavně a především všem co čekaj na konec světa....Jinak škoda slov.... ()

Vinohradnik 

všechny recenze uživatele

Dwayne „The Rock" Johnson je právě tím chlápkem kterým chcete být, až se naše planeta země rozhodne, že už má plný zuby to jak s ní zacházíme a neuvědomujeme si, jak málo stačí k tomu, aby vznikla katastrofa obřích rozměrů. The Rock je chlap jak hora, svojí rodinu miluje nadevše a i když nevydělává miliony jako uhlazený manažer, který sbalil jeho exmanželku, je přesně tím správným chlapem který na roli záchranáře přesně sedí. Zatím jeho dle mého názoru nejlepší role, která mu opravdu sedne a myslím, že jako záchranář by se od něj nechala zachraňovat nejedna žena v nesnázích. Vynikající kamera a brilantní efekty, u kterých Vás zamrazí. Pohroma neuvěřitelných rozměrů, kterou nechcete na vlastní kůži zažít. O to víc Vás film dostane, že zlom litosférických desek San Andreas opravdu existuje. Je to nevyzpytatelná tikající časovaná bomba, která o sobě může dát vědět kdykoliv. Nehledě na počet stoupajících zemětřesení. Co tím asi pánové Jeremy Passmore, Carlton Cuse, Andre Fabrizio chtěli říct? Američani jsou zkrátka na katastrofy opravdový profíci. V kině krásná podívaná, na malé TV či notebooku je už zážitek o něco slabší. I tak ale palec nahoru za herecký výkon The Rocka. ()

Zrzavakocka 

všechny recenze uživatele

San Andreas je název pro tektonický zlom, konkrétně transformní zlom, který se nachází v Kalifornii v USA a odděluje tak západní část Kalifornie od zbytku kontinentálního USA. Jde přímo o učebnicový příklad transformního zlomu, který se vyznačuje pohybem dvou litosférických desek vedle sebe, v tomto případě se o sebe třou desky pacifická a severoamerická. V důsledku tohoto tření dochází ke vzniku zemětřesení. Jedná se o poruchu zemské kůry, která je dlouhá přibližně 1 200 km a v šířce asi 200 m je doprovázena soustavou souběžných i napříč probíhajících kratších trhlin. Zlom pokračuje do Pacifického oceánu. Zlom San Andreas je snad nejlépe pozorovaným zlomem na světě a podle přesných měření se dá předpokládat, že do 20 let postihne oblast ničivé zemětřesení, proti kterému není možné s dnešní technikou včas varovat obyvatelstvo.[zdroj?] Zlom protíná San Francisco a táhne se severně od Los Angeles ve vzdálenosti 65 km. Desky jsou 50-250 kilometrů silné. Litosférické desky sahají až do hloubky 16 kilometrů. Zlom San Andreas na sebe obrátil pozornost až po ničivém zemětřesení roku 1906. Epicentrum bylo přímo v San Francisku a škody byly zaznamenány na sever i jih do města do vzdálenosti 640 kilometrů. Během několika minut se země v místech zlomu posunula až o šest metrů – padaly ploty a stromy, popraskaly silnice a potrubí (v důsledku toho nefungoval vodovod a požáry vyvolané zemětřesením mohly proto v San Francisku zuřit ještě dlouho). Matka příroda je všemocná a dokáže jak dávat tak i brát a my jsme tu jen jak se říká na skok a měli bychom se podle toho chovat tedy jako na návštěvě leč tomu tak není a jak to tak vypadá už nikdy nebude, Američan vždy přijde s filmem který ve své podstatě ukazuje možnou reálnou blízkou budoucnost tak proč z tohoto "neštěstí" nevytřískat nějaký ten dolar do státního rozpočtu a jen pro zajímavost i u nás v republice se nachází také pár mini zlomů......................... ()

Houston1 

všechny recenze uživatele

Pani moji kolko tu je nekonecne vela skvelych scenaristov,reziserov a skvelych filmarov.co ste cakali barani???je to katastroficke?Je.je to prehnane?Je.je to nadupane efektami ?Je.Kto chcel vidiel katastroficky San Andreas nemoze byt nespokojny!!!Oscarovy recenzenti na CSFD sa samozrejme nedorezali krvi!!! ()

kecal 

všechny recenze uživatele

I když mě jméno pana režiséra nic neříká, tak to celkem zvládl. Ono taky ukočírovat tak velkej film není žádná prdel. Když k tomu přičtu, jak špatný scénář byl k dispozici, tak by z toho mohlo udělat dobrej film jen opravdu málo lidí. Herecké výkony dle očekávání. Od Johnsna a Daddario snad nikdo žádný herecký koncert nečeká. Čekala se hora svalů a kočička k nakousnutí a to se taky dostalo. Když k tomu přičtu celkem šikovný kluky u počítačů, tak by to vypadalo na dost solidní tři. Jenže tento film na v rukávu kurevsky VELKÝ eso v podobě nádherně tvarovaných a pohupujících se koziček, které při běhu slečny Alexandry rozehrávají něco neuvěřitelného. I když se okolo bortily domy, z nebe padaly parníky, křižníky a letadla, tak sem stejně zíral jen a pouze na ně, takže za mě jasný čtyřky, teda čtyři a jdu si tyhle scény pustit ještě jednou. ()

MartyZcz 

všechny recenze uživatele

Jak už to už to tak bývá tak u podobních filmů jsou ty nejlepší efekty v trailerech... No nic trailer se ni dost líbil ale film už byl takový nudnější... Ale jako fanda do filmovych efektů jsme byl rád 😃 ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Na katastrofickej filmek to mělo všechno. Mělo to teorii, mělo to nápad, mělo to hlavního hrdinu, mělo to skvělou hudbu, mělo to skvělý scény a mělo to skvělý drama. Dwayne mě bavil. Takže jo - tohle vyšlo. ()

Konev 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem napsat komentář, ale to bych jen kopíroval to, co napsal POMO. Slušné napětí, děj, super efekty, dobrý konec ... ()

tomuleee 

všechny recenze uživatele

Osobně se považuji za fanouška katastrofických filmů ale San Andreas i když sem od něj nic neočekával tak mě zklamal. Kde jsou ty zlaté časy Skleněných pekel, Letišť. Kdyby tehdejší tvůrci měli možnosti těch dnešních to by nám padali čelisti. Ale dnes je vše jen o tricích ale San Andreas má triky fakt směšné. Jediné na co se dá koukat je Carla Gugino a Alexandra Daddario ( ty její kukadla) silně nezasloužených 40% ()

Miriablo 

všechny recenze uživatele

Průmerný katastrofický film kterýho na třech hvězdách drží neskutečně sympatický výběr a projev herců. Nakonec celkem pěkná podívaná. ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za efekty. Příběh je totální pitomost. Hlavně úžasná hlavní hrdinská rodinka leze slušně na nervy. A navíc opět přehnané scény. Stačil mi už jen úvod, kdy s vrtulníkem letí do tak těsné skladní štěrbiny, že by i profík vrtuli o tu skálu rozmlátil - ale zdejší nadpozemský super hrdina nikoliv. San Andres se dá krásně srovnat se zoufalým "2012". ()

Oakie 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná slátanina a kardinální blbost. Jediné co film dělá alespoň trochu koukatelným jsou krásné představitelky ženských hlavních rolí Alexndra Daddario (opravdu velká kočka) a její matka Carla Cugino. ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že sa budú kradnúť autá, vykrádať banky, vojna gangov a tak. A ono to je len svalnatý John Cusack v novej verzii mayského kalendára. Začína to rovnako absurdne ako Cliffhangár a potom to už len prebieha.. Paul Giamatti dáva rozumy, budovy padajú, tsunami tsunia, kozy skáču a The Rock zachraňuje. Dovolím si vypichnúť hlavne tie kozy, keď už to chcete vypnúť a nenávratne deletnúť, kozy sú zrazu pod tričkom bez akejkoľvek podpory a sú nútené skákavými pohybmi presunúť sa z dosahu padajúcich mrakodrapov do bezpečia kameramanovho detailného záberu. Za každú jedna hviezda. Ak má niekto neukojiteľnú túžbu si to pozrieť, tak smelo dotoho, tento film nakojí každého. ()

rosswell1987 

všechny recenze uživatele

Film se mi moc líbil.Nevím co všichni od toho čekali ale já jsem se u filmu pěkně odreagoval,nekončící demolice a destrukce města mě bavila.Ani chviličku jsem se u filmu nenudil.Navíc jako fanoušek Dwayna to byla pro mne povinnost!Dávám filmu 90%.Doporučuji ()

whatever.i.a 

všechny recenze uživatele

Za mě takových 75%. Ačkoli člověk narazí na nějaké to klišé, předvídatelný vývoj, stále je to hodně koukatelné a dost potentní (nejen díky Daddario). Osobně se mi to více zamlouvalo než třeba 2012. ()

miskahryzka 

všechny recenze uživatele

pri sledovaní tohto filmu som mala pocit, ako keby som videla 7 ďalších v 1. Predovšetkým to bola Sopka, potom trošku aj z 2012. Ale efekty boli na jednotku. ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli dát 3 nebo 4 hvězdy . Prvně jsem si myslela ,že film je odkazem na hru GTA ( Grand Theft Auto ) , ale bohužel to je katastrofický film , který je celkem dobře natočiný i přes všechny klišé které film obsahuje . Ke konci se mi zdálo , že se snaží napodobit Titanic . Pozitivní věcí na filmu je spousta akce a skvělé efekty . Ps . Dwayne je frajer . ()

s0re 

všechny recenze uživatele

posobive no ničim vynimočne, viac ako jedenkrat by som si to asi nepozrel. 3 hviezdy len kvoli prenadhernej Alexandre Daddario ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama