Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ke svému životu potřebuje krev nemluvněte. Její duše i celé žití se skrývá v obrovském stromu, který pohltí každou její dětskou oběť a tím jí dodá energii. Maskuje se jako zkušená chůva, která pod falešným jménem získá důvěru rodičů, kteří hledají hlídání pro svého drobečka. A takhle to stále pokračuje od rodiny k rodině... I v rodině úspěšného podnikatele Jacka se z počátku zdá, že oba manželé a čerství rodiče jí také skočili na její léčku. Po určité době Jackovi však začíná být něco podezřelé. Přijde včas na to, co se ve skutečnosti skrývá pod milým úsměvem nové chůvy? Nebude již příliž pozdě? (matestlust)

(více)

Recenze (64)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Friedkin musel rátať s tým, že hocčo ním vytvorené, sa bude aspoň za oponou analyzovať. Keď nie už v hlavnom prúde, do ktorého jeho diela viacmenej v tom čase už nepatrili, tak aspoň v určitom nezávislom, autorskom ponímaní. Človek chce, človek cíti, že je v jeho snahe, dovtípiť sa ku koncepčne vlastnému Shiningu, že spomína na Exorcist, ale béčkovými skratkami rovnako ako ututlanými televíznymi nápadmi iba fúka do vetra. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bylo by asi celkem naivitou věřit, že Friedkin by s tímhle námětem natočil další kultovní horor. Podobné žánrové úspěchy se u tvůrců nacházejí maximálně dvakrát za jejich filmografii. The Guardian se tak řadí spíš do kategorie "poctivé řemeslo", avšak s výbornou vizuální stránkou a místy slušnou atmosférou. Herecky spíše průměrné (samozřejmě kromě Camilly, to je totiž skvělá mrcha a vůbec výborná postava), ale je tu jiný silný atribut, který stojí za pozornost. Mám na mysli gore, protože to, co se děje v lesích u toho zvláštního stromu, to je prostě masakr. Skalní fandové by neměli minout. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Friedkin v osviežujúcom guilty pleasure móde. Supr atmosféra, svižné tempo, John Alonzo za kamerou v slušnej forme a nahoty je taky dosť. Herci sú neokoukané ksichty, čo je vždy fajn. Ak môžete polo-zabudnuté horory, kde je najväčšou celebritou klon Woodyho Harrelsona vo vedľajšej roli, check this out. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je třeba si říci, že William Friedkin má na mnohem víc, což dokázal mnohokrát, nejvíce samozřejmě v Exorcistovi. Když ale upustíme od přehnaných očekávání, spojených s osobou režiséra, dostaneme příjemný a svižný horror o chůvě, která s oblibou zabíjela svěřená děcka. Námět s druidy, stromem, ve kterém se rýsují tváře zavražděných dětí a jeho strážkyní je poměrně atraktivní a triková stránka věci taky není bez zajímavosti.Herci jsou trochu ploší, ale Jenny Seagrove v titulní roli Camilly je vynikající. Na jedno zhlédnutí rozhodně doporučuju. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pomerne milé prekvapenie s miestami solídnou atmosférou ale aj gore (keď sa teda nejaké objaví). Ja osobne som nečakal, že to bude tak sledovateľné, myslel som si, že to zjebem po matičku zem, lenže tu skutočne niet dôvod mimoriadne negatívne haniť. Lepší priemer filmu o žene, ktorá je kurevsky sexi a ešte k tomu z “iného sveta” 🙃❤️ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie ve městě Valencia. (Terva)
  • Allan (Gary Swanson) si na začátku příběhu balí věci do kufru. Jako poslední do něj přidá knihu Stephena Kinga "It" (To). (Terva)

Reklama

Reklama