Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o adaptaci románu George Eliota, s Emily Watsonovou v roli Maggie Tulliver. Maggie a její bratr Tom (Ifan Meredith) vyrůstají v mlýně na řece Floss pod rukama tvrdohlavého a agresivního otce (Bernard Hill). Otec si vytvoří nepřátelský vztah s právníkem Wakem (Nicholas Gecks) kvůli sporu ohledně stavby přehradní hráze. Maggie s Tomem prožívají dětství každý podle odlišných pravidel, typických pro chlapce a dívky viktoriánské doby. Tomovi se později dostává dobrého vzdělání, zatímco Maggie je i přes svou inteligenci nucena zůstat doma a starat se o domácnost. Obě děti pojí na sourozence až nezvykle silné pouto, ale do Maggie se zamiluje syn právníka Wakea Phillip (James Frain). Ten je ovšem tělesně postižený a Maggie k němu váže spíše soucit. Vztahy se komplikují poté, co Tulliverův mlýn právě Wake převezme... (Radyo)

(více)

Recenze (7)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Příběh, naplněný emocemi, ať už kladnými či zápornými, je remakem staršího filmu (mj. s Jamesem Masonem). Přestože může snímek působit na někoho laciným zpracováním, jde o poutavý příběh, v němž vyniká spousta prakticky neznámých herců. Ze známých tváří zde zahlédnete jen Emily Watson a Bernarda Hilla. Především Watsonová pak má i dostatečný prostor pro předvedení svého herectví a díky jí a mladíkům, hrajícím jejího bratra Toma a přítele Philippa stojí film za zhlédnutí, neboť charaktery jejich postav jsou opravdu vykresleny precizně. Děj samotný je poutavý již sám o sobě, zejména finální scéna (evokující přímo scénu úvodní) přivede asi měkčí povahy k slzám. Nádherná je i hudba, která sice z děje příliš nevystupuje na povrch, ale navádí divákovy pocity přesně tam, kde je tvůrci v danou chvíli chtějí mít. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava, kostýmy, exteriéry, opravdu je na co koukat. Škoda zřejmě trošku ledabyle napsaného scénáře, v němž postavy občas ztrácejí logickoou motivaci pro svoje jednání. Dějové zvraty pak působí chvilkami nepříjemně nepřirozeně. Literární předlohu neznám, ale skoro bych si byl jistý, že Eliot byl ve svém vyprávění pečlivější. Možná stačilo jen se ho více držet. Ovšem 80% tomu dám bez uzardění. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní adaptace románu, která ale nepřináší nic navíc. Mimochodem, George Eliotová byla žena. /26. 3. 2011/ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Námět - George Eliot. Scénář - Hugh Stoddart. Hudba - John Scott. Kamera - David Johnson. Pěkný kostými, povedená hudba a zdařilá kamera, ale někdy se postavy ztrácí v ději a divák v logice. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Film plný tragických událostí a pohnutých lidských osudů, přesto mi to bylo všechno úplně ukradené a jen jsem koukala na hodinky, kdy už bude konec. To znamená, že za mě se film nepovedl a znovu ho vidět nepotřebuji. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Historický romantický film, ktorý je tak fádny, až ho to robí nepozeratelným. Nudné scény pri ktorých si len želáte nech je už o 10 minút viac a vy sa nemusíte pozerať na prázdne výlevy nepresvedčivých hercom. (v prvom rade s emily watson) - ktorá je pre mna jednou z najnepríjemnejšich herečier vôbec. Jednu hviezdu ale musím dať za charizmatického Jamesa Fraina, ktorý síce hrá hrbáča, ale jeho modré oči vás uvádzajú do rozpakov, rovnako ako by hral najväčšieho don chuana. ()

Reklama

Reklama