Reklama

Reklama

Krycí jméno Melville

(festivalový název) (TV film)
  • Francie Sous le nom de Melville (více)

Obsahy(1)

Komplexní portrét jednoho z klíčových tvůrců francouzské kinematografie druhé poloviny minulého století rekonstruuje Melvillovy zkušenosti z fronty i odboje za druhé světové války a rozebírá jejich vliv na filmařovu kariéru. Vzácné archivní záběry a filmové ukázky doplňují interview mimo jiné s režiséry ovlivněnými Melvillovým dílem. Vedle Bertranda Taverniera, Johnnieho Toa, Masahira Kobajašiho nebo Volkera Schlöndorffa na tvůrce Samuraje či Armády stínů vzpomínají kritik, filmař a herec André S. Labarthe, synovec portrétovaného Rémy Grumbach nebo Rui Nogueira. Portugalský publicista a kritik, autor knižního rozhovoru Le cinéma selon Melville (Film podle Melvilla) bude na letošním karlovarském festivalu devítku filmů v melvillovském programu osobně uvádět. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - TRIBUTE TO JEAN-PIERRE MELVILLE - Pocta Jeanu-Pierru Melvillovi (Sous le nom de Melville / CODE NAME MELVILLE / Krycí jméno Melville) ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Pro začátek musím říct, že ano, dokument se občas zdá být trochu zmatečný. Nicméně jinak je to úžasná mozaika zajímavostí, které nás informují o inspiracích a životních postojích tohoto génia, zfilmovaná brilantním způsobem. Viděl jsem zatím jen dva jeho filmy, proto se těším, až si někdy dokument pustím znova, již znalý dalších filmů a informací o něm, to totiž teprve bude podívaná. A zjevně oproti ostatním ve mě vzbudil chuť podívat se i na jeho další díla. ()

Reklama

Reklama