Reklama

Reklama

Tenkrát v Midlands

  • Velká Británie Once Upon a Time in the Midlands (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spagetti western ochucený britským černým humorem jehož děj se odehrává v současné střední Anglii - ne, to není show Bennyho Hilla, to jistý Shane Meadows složil hold svému oblíbenci Sergio Leonemu v černé grotesce s Robertem Carlylem (Donaha, Trainspotting) v hlavní roli. Když delikvent Jimmy (R.Carlyle) uvidí v jistém stupidním televizním pořadu, jak jistý Dek žádá za euforického jásotu lidiček v komparsu o ruku jeho ženy, nemůže tomu chvíli uvěřit. Není se ale čemu divit - Jimmy před 12 lety svou rodinu opustil - být desperátem a otcem zároveň prostě nejde. Přesto je to pro Jimmyho takový šok, že se rozhodne vrátit do rodného městečka a získat zpět svou ženu a dítě. Bude to mít sakra těžké - postaví se mu všichni místní balíci, kteří na Deka, místního Bosse, nedají dopustit a navíc se jim příčí lidé, co neposlouchaj country, nenosí šusťáky a vůbec se nějak odlišují. Typická situace pro napínavý western, ve kterém dosáhnou svého jen ti nejlepšíJimmy na všechny místní kovboje kašle - přišel si jen pro to, co mu patří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

DDT 

všechny recenze uživatele

Film je to jenom průměrný, ale všichni herci skvělí a kvůli nim to stojí i za vidění. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to presvedčivý a ambiciózny nápad, ktorý však zlyháva kvôli jeho nerozvinutým postavám a slabému rozprávaniu. 5/10 ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Autor distribučního textu lže jak když tiskne a Shane (!) Meadows bere jméno Boží nadarmo. Tenkrát v Midlands je snad možno chápat jako hold westernu, ale jmenovat Sergia Leoneho je docela drzost – o nějaké inspiraci mistrovými postupy nemůže být ani řeč a celý film je žánrovými odkazy jen tak halabala naočkovaný. V názvu nenápaditě, v jinak skvělém hudebním doprovodu nedůsledně a v ději téměř nezpozorovatelně – stejnou paralelu by šlo najít v každém druhém filmu, ve kterém se vyskytují alespoň dvě mužské postavy. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama