Reklama

Reklama

Mizející vlny

  • Česko Aurora (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dostat se do mozku někoho druhého. Vidět, co cítí, najít odpovědi na otázky, odhalit tajemství. Od filmu Věčný svit neposkvrněné mysli přes Počátek se největším dobrodružstvím stala cesta do lidské mysli. Sci-fi romance Mizející vlny vypráví příběh mladého informatika Lukase, který se zúčastní kontroverzního mezinárodního experimentu – vstupuje do mysli mladé ženy Aurory v komatu, aby ji pomohl navrátit vědomí. Jenže místo toho se zaplete do osidel ženiných vášní a fantazií, což zcela naruší jeho reálný život. Fantastické melodrama o lásce a touze po spojení je metaforou dnešního prorůstání technologií a mysli, a zároveň tělesným dobrodružstvím, kde ohledávání vlastního těla nemá žádné limity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Chvílema hodně líbívý (třeba začátek hostiny - barvy moc pěkné), ale taky nechutný (vzájmené zvracení na sebe). Naštěstí těch nechutností tam moc nebylo. Samotný příběh je docela slušný. Lehce mi to připomíná Fontánu, taky takové romantické scifi. 60% ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

No, to byla zase jednou úchylárna. Paní režisérka je asi nemocná na hlavu, jinak by se jí tohle nepodařilo natočit. ()

billyador 

všechny recenze uživatele

kviff-19 film- pro mne zatim nejvetsi pecka z letosnich varu. Pribeh brnka na podobne kontroverzni pocity jako Almodovar,herecke vykony excelentni a to i v hambatych scenach. celym snimkem prostupuje ocekavani, co se stane dal a ja tleskam, jak moc se to pani reziserce podarilo ukocirovat.. 90% ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa vážne celkom tešila, hoci slovné spojenie litovské sci-fi znie určite divne. Ale to mi chcú vážne tvrdiť, že žena v kóme, ktorá má jedinú možnosť byť v kontakte s ostatným svetom cez hlavu toho chlápka, vlastne v hlave nemá nič okrem chtíča a sexu? Veď to mohla byť taká krásna existenciálna dráma! Dostať sa do mysle inej osoby a vidieť, čo si myslí a cíti. A namiesto toho všade naháči- no vážne artový film. Mám pocit, že Kristina Buozyte hrala až príliš na túto strunu. Nebudem sa tváriť ako intelektuál, podľa mňa to bolo slabé. Škoda nevyužitého potenciálu deja. ()

Jereme 

všechny recenze uživatele

Upřímně tak 3,5 ... Film je velice zajímavě natočen a některé scény jsou úchvatné. Filmu však škodí jakási nekonzistentnost děje... ()

ambrio 

všechny recenze uživatele

Ide o znázornenie sveta „v mysli“ ženy v kóme, na ktorej by chceli vedci bližšie pochopiť systém fungovania ľudského mozgu. Cez mentálnu bariéru sa k nej snaží dostať jeden z výskumníkov a „odsledovať dianie.“ Muž sa okamžite stane súčasťou ženinej myšlienkovej abstrakcie a spúšťa u nej nové prežitky. Surrealisticky spracované scény brnkajú po správnych strunách a otvárajú mozaiku pocitov, chcení a trápení. Absencia konverzácií len vyzdvihuje hereckú precíznosť pričom núti diváka sledovať pozorne. Nesúrodé, letmo sa otierajúce miznúce vlny zvetrávajú ľudskosť až na dreň inštinktov a pudu sebazáchovy. Dobrá práca ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Psycho-lyrický otras. Sci-fi je tam jedine stroj na spojenie dvoch myslí, inak je to samá úchyláčina, humusné tekutiny a ich mixy. Herci maximálne nesympatickí, herečky špatné ako bradavica na ri.. Hviezdu dávam za silu, aj keď hnusnej, atmosféry a za hlbokú myšlienku, ku ktorej som sa však ešte nedopracoval. Možno pred smrťou... Dosť by ma zaujímal mind-fuck komentár takého Verbala, ale ak by to pozeral kvôli mne, asi by mi to dal riadne vyžrať. A ozaj, 5 min.čumieť na bežiacu bielu prdel... Zážitok, ktorý už nechcem zažiť. ()

Vořežprut 

všechny recenze uživatele

No tak nebylo to úplně špatné, ale asi jsem čekal něco jiného. Něco dobrého jako Počátek, ale zase to byl jeden z těch filmů v KV co si pamatuji, i když za to může teda ta zadková scéna, ale tak aspoň něco :-) ()

Reklama

Reklama