Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akýsi tretí diel voľnej prenasledovateľskej trilógie s Tommym Lee Jonesom. Bohužial je asi najslabší. Sám o sebe je to ale zaujímavý film, ktorý prekvapí svojou brutalitou pri scénach súbojov s nožmi. úvod filmu je trošku prepálený, snaží sa ozrejmiť psychopatizmus Del Torovej postavy, príliš to nefunguje. Ak ste neprávom obvinený, Váš útek pôsobí vierohodnejšie. Každopádne komerčný prepad si tento film nezaslúžil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $34,244,097Tržby Celosvetovo $45,496,534║ Vojnové konflikty a hlavne život po nich, či vypäté situácie späté s vojnou, asi už nejaký ten čas mátajú Williama Friedkina a preto natáča takéto filmy. Možno príbeh vyznie ušitý podobnosťou ako u Ramba(85%), aj s ním z časti je, ale príbeh nám skôr poukazuje na konflikt záujmov armáda/občania vs roboticky sfanatizovaní vojak. Film má čo ponúknuť, či aj akciu a naháňačky ako poznáme z Utečenca (100%), ale aj gradujúci dej plný zaujímavých scén. /70%/ film som videl už niekoľko krát a aj keď je len priemerný a dohromady nič nové neponúka je zručne natočený a vždy ma vtiahne do deja natoľko, že ma nemá šancu ani po x-krát nudiť, tak aj preto dávam trošku vyššie hodnotenie než by si zaslúžil ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Perfektní ruční práce, z níž je doslova cítit živočišnost, čerstvá krev a chlapskej pot. Štvanec je surová a odosobněná akce, která naturalistickým způsobem vykresluje starý přírodní zákon o silných jedincích, kteří si museli vždycky bolestně krvavým způsobem vymezit pole působnosti. Vydeptaný zabiják Del Toro, zahnaný děsivými myšlenkami do kouta, se stáva touhle kousavou šelmou. Vysvětlovací dialogy zde nemají místo. Ale když se zpětně podívám na příběh, vidím jen jeden mistrně zpracovaný citát. Nic víc, bohužel - ale ani nic míň. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než pravíte "Benicio", otevře si drobnou kovářskou dílnu, vám otevře stehenní tepnu, propíchne plíci a zmizí jako prd ve větru. Ten člověk má trauma a dostat z něj ho může jen jeho osobní "Trautman" T.L.Jones.. Friedkin tradičně syrový, naturalistický, ničím se nezdržující a nabízející jeden z nejlepších filmových soubojů na nůž (a pazourek) v historii. Řeknu vám, vydat se do oregonských lesů na houby musí být pěkně o hubu.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš oldschoolová rambovská variace o dvou zásadových skautech, vyvedených z míry světem, který žádných zásad nedbá. Učitel a žák, jasná páka, jenže kdo je kořist a kdo lovec? Tyhle dvě role jsou střídány výrazně častěji než výrazy na tváři Benicia Del Tora (oproti Slyovi je ale stále žabař). V tomhle přímočaře nalajnovaném střetnutí dvou mužů není místo pro nýmandské poldy z města, kteří jsou jenom palivem pro Del Torovu kudlu. Ten zjišťuje, že vám sebedokonalejší zvládnutí pravidel bude houby platné, nebudou-li pravidla dodržována. Mít více scén grády té závěrečné, kdy se chlapci celkem věrohodně řežou, a méně onen punc posttraumatické retardovanosti („jsem zlej magor, protože válka“), s chutí jednu hvězdičku přisadím. 65% Zajímavé komentáře: POMO, tron, Eddard, Jordan, cheyene, JohnFarst ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama