Reklama

Reklama

Recenze (13)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Překvapivé, jak v pouze půlhodinových epizodách může být natolik řídký děj, až je to otrava. Dost často se tam postavy zbytečně procházejí po pláži či zírají kamsi do prázdna. Popravdě, dokázala jsem se podívat v kuse jen na první a poslední díl - kvůli D. Tennantovi a D. Morrisseymu, ostatní jsem po několika pokusech vzdala a přeskakovala jsem. /29. 4. 13./ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V BBC se rozhodli podívat na vztahy realistickým náhledem, ale uspěli jen napůl. Zatímco herecky se jedná o extratřídu, scénáristickým pokusům toho chybí docela dost. Improvizované dialogy mi vůbec nevadí, ale nejednou se stane, že celému vyprávění schází pointa a zůstal jsem jen rozpačitě sedět u závěrečných titulků s pocitem, že jsem viděl jen polovinu toho, co mi premisa slíbila. K čemu je uvěřitelný David Morrissey, když má na story o vztazích na dálku a stalkingu jen něco málo přes rozvláčných dvacet minut? Stejně tak Jane Horrocks jako Sandra rozehraje sympatickou etudu o dlouhodobě vadnoucím manželství, ale celý díl působí dojmem vytrhnutí posledních dvou stran scénáře. Proto září prostřední epizoda "Holly" jako zjevení. Billie Piper a Kaya Scodelario rozehrávají s tóny Time After Time od Evy Cassidy dokonale intimní dialog, který v dojemné náladě dokráčí k úžasnému konci a mezi ostatními příběhy tak funguje zdaleka nejlépe. Souhrnně: epizody Nick a Sandra lepší průměr, Adrian nedotažený pokus, Paul nicneříkající propadák a Holly zářivá perla. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

True love je o takových jemných a citlivých dotecích na naše někdy rozbolavělé city. Možná, že mnozí se v nějaké té epizodě najdou, je to tak jak to píše i uživatel amfetamin. A moc dík Moravanům za překlad, protože to jejich "chcu" a "nechcu" je fakt moc roztomilý. 75% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jen díl s Kayou Scodelario a o kvalitě rozhodně nelze pochybovat, i když dobrý dojem dosti kazí písničky typu Rosemunde Pilcher :)) A největším negativem je rozhodně délka jedné epizody, do třiceti minut prostě nemůžou ani omylem vtěsnat všechno. Zrovna na téma učitelka + zamilovaná studentka bych brala klidně i dvouhodinový film. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Britská minisérie, jíž lze brát i jako dvouhodinový film složený z pětice příběhů o tom, že nejen člověk, který je beze vztahu, může postrádat lásku. Příjemné obsazení, typický britský styl a úžasná Kaya Scodelario hned ve dvou epizodách. Jen škoda, že mi tři příběhy z pěti přišly na jedno brdo, jako by se několikrát točilo podle téhož scénáře. 60% ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Takové letmé nahlédnutí do cizích životů. Mnozí si stěžují na příliš krátkou stopáž. Podlě mě je 30 minut akorát. Pořádný děj to v podstatě postrádá, ale nemůžu říct, že by se mi ty citově zabarvené momentky nelíbily. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jen epizodu s Billie Piper a Kayou Scodelario, takže hodnocení odpovídá jen z jedné pětiny. Ale zato je to moc pěkná pětina... ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozporuplná minisérie, v níž se tvůrci opět pouští do zkoumání různých stránek lásky, která dokáže být nekonečně rozmanitá, krásná a zároveň zničující. Bohužel mě výrazněji zaujaly pouze epizody Holly a Adrian, přičemž největší problém celé série tkví ve značné nedějovitosti a nezáživnosti, které často činí i z půl hodiny nekonečné vyhlížení zvratu, či většinou konce. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Melancholická britská produkce nám pro jednou zase přináší příběhy ze života. Mě osobně se to líbilo a minimálně v jednom příběhu se dokáže vidět každý, jakéhokoliv věku, i když příběh vypráví starší či mladší člověk. Lehce propojené některými postavami, jedním nádražím a jedním velkým něčím, čemu lidstvo říká láska, ta, která dokáže dělat divy a hory přenášet... Pravá láska... ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

" I think that the whole point of being with someone is so you can talk to them and let go of everything, and even when you’re at your worst they still… like you, they still want to speak to you, and care about you and stuff." U BBC dostali pěkný nápad, ale nevyužili ho tak, jak by zasloužil. Improvizace musela být pro herce dozajista výzvou a všichni se jí zhostili výborně. Jen ve většině případů nedokázali zvládnout tak zoufale krátkou stopáž. Máme tu několik příběhů zahrávajících si melancholicky s city a v neposlední řadě také s divákovou trpělivostí, zda dokáže unést množství odporně sladkých lovesongů, v nichž si však každý určitě najde to své. Na druhou stranu ne vždy to končí nějakou pointou, což celkový dojem značně kazí. Tak se jedinými, kterým se daří zvládnout nabídnutý prostor na výbornou, stávají Kaya Scolendario s Billie Piper, jejichž třicetiminutovka je dojemným a intimním dialogem dotaženým do konce. Jestli si ty dvě celý scénář vymýšlely skutečně přímo na place, tak smekám klobouk. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Stejně jako HELLSTRUCK jsem viděla díl s Kayou a mám i podobný názor na délku jednoho dílu, emoce byly popsány, intimní povaha citu mezi hrdinkami, rozhodnutí a city - vše podáno tak ladně a empaticky, ale nebylo dost místa na to, aby vykvetly - v tom délka jednoho dílu omezuje. Jinak se ale o kvalitě herectví, ani nápadu na seriál nedá pochybovat. Jako experiment dobré! (tím myslím - já jsem experimentovala :)) ()

kikin01 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s uživatelkou hellstruck, bylo to hezké, ale na můj vkus o pravé lásce dosti krátké. O Kayi ještě toho hodně uslyšíme, a byť by zrovna tenhle díl učitelka a studentka byl rozvinut do delší stopáže, tak absolutně neváhám jit ani na plný počet. ()

polono 

všechny recenze uživatele

Mozaika 5 příběhů o lásce . Herci byli perfektní, akorát mě mrzí, že některé epizody nebyly delší . Musím uznat, že mě tento seriál mile překvapil. 1. epizoda - Nick 4/5, 2. epizoda - Paul 4/5, 3. epizoda - Holly 4/5, 4. epizoda - Sandra 3/5 a 5. epizoda - Adrian 4/5. ()

Reklama

Reklama