Reklama

Reklama

Pátrání po Sugar Manovi

  • Švédsko Searching for Sugar Man (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání po Sugar Manovi vypráví neuvěřitelný, ale pravdivý příběh Rodrigueze: největší rockové hvězdy 70. let, která nebyla. Dva producenti objevili Rodrigueze na konci 60. let v kouřové mlze zapadlého detroitského baru. Byli ohromeni a přesvědčeni, že mu písně plné silných melodií a prorockých textů zajistí pověst největšího hudebníka své generace. Dvě alba, která nahrál, však naprosto propadla, zpěvák se vytratil ze scény a zbyly jen historky o sebevraždě na pódiu. Pirátská kopie jedné z nahrávek se mezitím náhodou dostala do Jižní Afriky, kterou apartheid odřízl od zbytku světa. V následujících dvou desetiletích se Rodriguez v JAR stal fenoménem, jehož sláva předčila Rolling Stones. Film sleduje snahu dvou Rodriguezových fanoušků, kteří touží zjistit, co se opravdu stalo s jejich hrdinou. A tomu, co objeví, se sami nestačí divit. Film byl oceněn Oscarem v kategorii Nejlepší dokumentární film roku 2013. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (342)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ideální pohádka na nedělní (či jiné ráno). Pohádka bez těžkých zápletech, zlých čarodějů a záporných postav. Příběh s milým začátkem, obrovským nadšením, přejemnými songy onoho hledaného Rodrgueze a očekávaným happy endem. Zároveň ale příběh, jehož tempo se ani na minutu nezmění, film, který postrádá hlubší myšlenku a snímek, jemuž by neuškodila kratší stopáž... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENHLE CHLAP SI ZASLOUŽÍ UZNÁNÍ A NIKDO V AMERICE O NĚM ANI NESLYŠEL. NIKDO... NIKDO SI HO NECHTĚL ANI POSLECHNOUT. JAK SE TO MOHLO STÁT? JAK? U CHLAPA, KTEREJ PÍŠE TAKHLE“...... /// Rozjezd není nijak závratnej. Takový ty klasický plky manažera, producentů, jak tenkrát…a jak byl výjimečnej, jak se poznali, a jakou spáchal krásnou bizarní sebevraždu. Naštěstí v JAR, kde byl tenhle BÁSNÍK Z ULICE symbolem boje proti Apartheidu … aha, takže politika, do který tenhle hipík s kytarou zapadá. Všechno se zlomí detektivní pátračkou, kdy se z hudebního dokumentu se stává…kriminálka (?), se sledem událostí, který se běžně nestávaj. Snad jen v pohádce, kterou chceme prožít všichni (drž hubu, ty taky!). Plno optimismu (no jo, med kolem vočí, proto tolik chvály) a příběh, kterej se už nikdy (nikdy neříkej nikdy…) nestane. A ke svýmu překvapení – dávám 4*! Ne kvůli 60tejm létům, ty jdou hudebně mimo mě, ale asi proto, že se nebojím přiznat, že sním o svý vyšší formě a o tom, že jednoho dne mě budou lidi poznávat, uvidí můj talent a všechno se najednou stane pro svět …. aha, no to já jen tak…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Suger Mana nehledám, znám ho. 2.) To album fakt žije?. 3.) Chcu stylově ukončit kariéru (zedníka? Klidně, chlapi na stavbě budou čumět!). 4.) Thx za titule ,,Jona F.“ alias (?) ,,homoalians“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Lidé nevěřili, že je to on. Koupili si lístky, stáli tam, dívali se, jak nastupuje na pódium, ale stále nevěřili." ■ Toto není čistý dokument. Toto je v dokumentárním stylu zpětně převyprávěný neuvěřitelný životní příběh. ■ "Nebudete tomu věřit, ale Rodriguez žije a bude mít u nás koncert. Chcete být jeho předkapela?" "Samozřejmě!" "A ještě to vypadá, že nemá žádnou kapelu. Chcete být jeho podpůrná skupina?" ■ I Wonder: http://www.youtube.com/watch?v=t6bjqdll7DI ■ Dnes jsem v jednom anglicky hovořícím rakouském rádiu slyšel "Sugar Man" a informaci, že Sixto Rodriguez bude mít koncert ve Vídni. A koupil si DVD :). ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tomto dokumente nevidím nič zvláštne, okrem toho, že je zaujímavý svojou témou o hľadaní neznámeho hudobníka, ktorého hudba sa stala fenoménom svojej doby na určitých miestach sveta. Má celkom fajn postupnosť, no je to niečo ako dokumenty z tejto oblasti, ktoré sa týkali hudobného štúdia, či hudobnej skupiny, proste dokumenty, ktoré o hudbe vznikli v USA v posledných rokoch a sú považované za veľmi dobé, majú proste približne rovnaký štýl. Zrejme realita tomu vyhrala Oscara, no čo viac k tomuto dokumentu plnému rozhovorov o vnímaní toho mám dodať, ak to mne nie je blízke okrem sympatií, ktoré som k nemu nadobudol? Neviem, pre mňa dobré, ale na zadok z toho obrazne nepadám. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem byl přesvědčený, že jde o mystifikaci a i teď, poté, co jsem projel wikipedii a proklepl net mi přijde, že to prostě musí být nějaká, extrémně vychytrale vypečená kachna. A zároveň vím, že se to stalo. Holt taková příjemná schizofrenie. Tohle je opravdu příběh, jemuž podobný jste skoro zaručeně ještě neslyšeli a neuslyšíte. Proto jsem ochoten vám tenhle film doporučit stejně naléhavě jako dejme tomu některý z filmů z mé TOP 10, i když rozhodně není bezchybný. You shall wonder... 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl zahajovacím filmem na filmovém festivalu Sundance v lednu 2012, kde získal Zvláštní cenu poroty a Cenu diváků za nejlepší mezinárodní dokument. (Dragoni)
  • Několik posledních záběrů bylo natočeno pomocí telefonu iPhone s aplikací 8mm Vintage Camera, protože na dokončení filmu režisérovi došly peníze . (Dragoni)

Související novinky

Tvůrci Trainspotting a fotbalová legenda

Tvůrci Trainspotting a fotbalová legenda

29.08.2018

Společnosti DNA Films a Passion Pictures, zodpovědné například za snímky Trainspotting, Pátrání po Sugar Manovi nebo Ex Machina, pracují na novém projektu o legendárním fotbalovém trenérovi Siru… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama