Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal docela náhodou,a to když jsem se koukal na profil Franka Millera,který je známým tvůrcem ne/marvelovských komiksů.Film mě hodnoceními i komentáři docela navnadil,a proto jsem si ho nemohl nechat ujít.Musím se tedy přiznat,že se mi tyto typy animovaných filmů velmi líbí,i když někomu mohou připadat dětinské až komické.Mně určitě ne.Batman je zde zpočátku vyobrazen jako pesimista,neboť po 10 letech své batmanské nečinnosti se vrací a v průběhu filmu se z něj opět stává ten správný Batman.Musím též pochválit český dabing Batmana,kterého skvěle nadaboval Pavel Soukup.Těším se na dvojku.Hodnocení:80% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Není to tak nadupaný jako 2.pokračování z několika důvodů - obsazení postav. Je tady pouze jeden hlavní padouch, kterej se ale nemůže srovnávat s Jokerem a Supermanem. Ale i tak se jedná o parádní komixový výlet za Batmanem. Stejně je zajímavý kolik různých zpracování má na svým kontě tenhle supr hero :o). Vypadá to, že se pustím do Ligy spravedlivých a uvidíme. Tohle beru jako takovýho předjezdce výbornýho pokračování. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Přesná adaptace geniální komiksové předlohy! Malý mínus či plus - nemá to animaci z komiksu. Naopak je animace výborná. První část v komiksu není nejsilnější, ale materiál dusí atmosférou. Takto vypadají animované filmy pro dospělé bez sexu! Těšte se na druhý díl, protože to bude ještě hutnější polévka! ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zajímavá sonda do duše stárnoucího bojovníka proti zločinu, na druhý pohled (alespoň pro mě) poměrně pomalu plynoucí animák, který se snaží nabídnout hlavní postavu s propracovanou psychologií, ale ne vždy se mu to úplně daří. Obecně snaha o filozofování a sociální podtext zůstává na půl cesty. Pokud jde o akční složku, ta je spíše průměrná než a bez ohledu na to, že se ve filmu objevují Two-Face a Joker, chybí výraznější záporák. Ve srovnání s jinými animáky věnovanými hrdinům od DC, jsem se u tohoto docela nudil. 5/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Frank Miller si to vymyslel hezky, škoda, že mu to zprznili standardní rychlokvašenou animací. Ale kostra zůstává a lehký vizuální nádech á la Miller to má, takže dost brblání - jeden z nejlepších batmanovských scénářů konečně ožívá i ve filmu a sluší mu to. Kdyby došlo na film hraný, nejspíš byste mě teď resuscitovali. První část je ještě taková seznamovačka a šolíchání s Dentem. To pravé TEMNO přijde v části druhé. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je možné spatřit obálky skutečných DC komiksů "Swamp Thing" a "V for Vendetta". Studio si tak udělalo malou reklamu. (Lorge)
  • Rozpočet studia na jeden animovaný film umožňoval stopáž o délce 70 až 75 minut. Komiksová předloha Franka Millera „Návrat temného rytíře“ byla ale tak obsáhlá, že nebylo možné adaptovat ji jako jeden jediný film bez zásadních změn a škrtů v původním ději. Proto byl film rozdělen do dvou částí, aby tak tvůrci potěšili fanoušky více věrnou adaptací. (ČSFD)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama