Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

corpsy 

všechny recenze uživatele

A deti spať! Nie každý kreslený animák na základe komiksov má tu disneyovskú atmosféru, čo je pre dospelákov iba prívetivé. Ostatne už samotná predloha nieje nič barvičkové a DC prišli na to, že ak im to ,,warneráci,, nedovolia rozbaliť v plnej poľnej na plátne v live action, aspoň to skúsia na nosičoch a animovane. No a práve formálne, som ale čakal trochu viac tej reálnosti, už keď ide o dospelú ponuku a menej tej uhladenosti ( aj keď krvou sa nešetrí ). Proste Warner Animation klasa. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Nebýt laciné animace ve velkých celcích (Ghibli jsem nečekal, ale i tak), tak mohlo jít o skutečnou pecku. Scénář je vynikající, napsané postavy taktéž a některé scény jsou perfektní až dechberoucí. Dávám plný počet (9/10). Tenhle díl se mi líbil více než druhý a ten na míň jak čtyři ve svým žánru není. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zdařilá dynamická adaptace významné komiksové předlohy. Pro fanoušky dospělých Nolanových filmů (u kterých teď obzvlášť doceňuji, jakým způsobem se na pojetí legendy vrhnul a vyšlo mu to skoro pokaždé na jedničku) to možná bude stále lehce nedospělé kvůli "komiksové realitě", ale příběh Batmana v penzi zůstává dobrý i po letech. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"Tobe to jeste nedoslo hochu. Tohle neni nejaka zablacena dira. Tohle je operacni sal. A ja jsem chirurg!" Vsechny DC animaky smerovaly k tomuto bodu, k dvoufilmu po kterem uz je latka tak vysoko, ze bude tezke ji udrzet. I kdyz Red Hood, nebo Year One byly stylove a kombinace Superman/Batman zabavne, az DKR dal ten spravnej pravej hak primo do divakovy lebky. Je to drsny az brutalni komiks, ale presne tak na hranici, akorat. A i kdyz je v nem Batman uz deset let na odpocinku kvuli smrti partaka Robina alias Jasona Todda, defacto si "uziva" duchodu, zjistime, ze toho ma jeste hodne pred sebou, a ze pred tim, kym je, se schovat neda. V prvni casti je jeho ukolem zastavit "napraveneho" Harveyho Denta alias Two-Face a predevsim rozmahajici se anarchistickou hrozbu armady zlocincu. To, co se podarilo Nolanovi v hrane trilogii Temneho rytire, to zachoval Jay Oliva v animovane podobe, a z predlohy Franka Millera udelal poradne cool zalezitost. A rek bych, ze pulka uspechu patri C. Drakeovi, ktery tu skladal opet hudebni doprovod, a je misty tak famozni, ze z nej mrazi. Hudba i cely pribeh delaji z Batmana presne to, v cem je nejlepsim komiksovym hrdinou. Nema zadne superschopnosti, dokonce je tu uz stary a unaveny, ale to co dela "hero" feeling v tomhle filmu tak skvely, je prave odhodlani a sila ducha, ktere jsou Batmanovou podstatou, jeho schopnost byt prizrakem a symbolem...boje proti zlocinu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda? HAHAHAH. Primitivní rubanice která je od akčních animáků co běží v sobotu v osm ráno v televizi jen o hodně malý stupínek dál. Předloha se kastruje o sto šest, hlavně že akčních mlátiček je hromada. A Samozřejmě, ve srovnání s libovolným anime je akce zoufale nudně natočená a hlavně to celé má naprosto ohavnou animaci - nicméně pokud to má být jen snaha přiblížit se vizuálu desítky let starému komiksu, pak se podařilo. 3/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Postava doktora Bartholomewa Wolpera má na sebe tričko s logom Supermana, ďalšieho superhrdinu zo stajne DC Comics. (BlackTom)
  • Ve filmu je možné spatřit obálky skutečných DC komiksů "Swamp Thing" a "V for Vendetta". Studio si tak udělalo malou reklamu. (Lorge)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama