Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Jigy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Batmana je ještě temnější a brutálnější než jednička. Scény s Jokerem jsou až ultimátní a forma s jakou vystihli jeho šílenství a brutalitu pomalu přesahují jeho hereckou podobu. Stejně tak postava supermana, které je zde popsána jen jako loutka v rukou americké vlády, která s jeho pomocí řeší krize, které sama vyvolá. Jediným rušivým bodem je postava Robina, která jakoby do celého tohoto světa nepatří. Ale možná to byl cíl autorů. Za mě vyjímečný komiks, který si jistě znovu vychutnám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ještě vydařenější než první část. Je lepší film vnímat odděleně od comicsové předlohy. Ačkoliv papír snese více než film (jedno zda hraný či kreslený), syrovost a brutalita snímku rozhodně nechybí. Mrtvoly se vesele kupí (ano, mnohé se při tom usmívají) a pro krev se nechodí daleko. Dospělácký comics byl zručně převeden do dospěláckého animáku. Psychologie ustoupila akci, ale co si budeme povídat, to už bývá osud papírových předloh. Nakonec se největším protivníkem ze všech stává Superman a jejich souboj je zdrcující. Superman je zde jen nástrojem jakési spravedlnosti, Batman si uvědomuje dosah svého konání, má svědomí. Jistě, autoři Batmanovi nepokrytě nadržují, jenže souboj nakonec není černobílý, jak by se zpočátku zdálo. A ještě jeden moment - co je horšího než nukleární válka? Ambiciózní ženská, která nezná kompromis. Jenže války vyhrávají odjakživa muži... ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ano, pořád je to jedna z nejlepších adaptací komiksu na filmové plátno, nicméně po závěrečném proslovu jsem měl nutkavý pocit, že tomu jednoduše něco chybělo. Proto za mě bohužel jen za čtyři. Možná jsem jen ale byl nalákán první částí na ultimátní komiksový zážitek, který nakonec působí možná až příliš uspěchaně a místy až moc zahnaný do kraje (ano, uhýbání kulkám nyní myslím). Spolu s první částí je to ale surová adaptace jak má být, která dokládá Batmanova dobrodružství v poctivě emocionálním, brutálním a společensko kritickém balení, s těžce padnoucí hereckou sestavou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ještě lepší než předchozí díl. Naprostá pecka! Tohle jsem fakt nečekal. Batman se opravdu ukázal. Hlavně mě potěšila přítomnost dalších hrdinů a to: Supermana, Catwoman a Green Arrowa. I když už teda nejsou nejmladší. Nejdřív měl, co dělat s Jokerem a nakonec pěkně naložil Supermanovi. Vůbec jsem nevěděl, čeho všeho je schopný. A na koni jsem ho taky ještě jet neviděl. :D Opět mu pomohla jeho Robin. Ale konec mě docela překvapil. ;) ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Už první díl Návratu Temného rytíře byl dobrý, ale druhá část je úplně někde jinde. Tolik skvělých scén, vybroušených dialogů a situací, o kterých jsem ani nesnil, to se opravdu jen tak nevidí. Druhý díl je nejenom mnohem temnější, drsnější a brutálnější, ale hlavně je emocionálně neskutečně našlapaný a celá stopáž je intenzivní a zběsilá tak moc, že jeden skvělý souboj střídá druhý. Celá část s Jokerem je něco naprosto neuvěřitelného a jeho souboj s Batmanem mě přesvědčil, že si celý komiks prostě musím přečíst. A závěrečný souboj se Supermanem? Bomba! Už se těším, jak ho Znyder převede na velké plátno. It's finally here, isn't it? The moment we've both dreamed about. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama