Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dielo, ktoré svojim spracovaním predčí dokonca aj hranú filmovú podobu. Niečo absolútne dokonalé od technického spracovania, cez hudobný podmaz, po myšlienku a to nespomínam pamätné hlášky a vety s jednou na čele, ktorú nebudem citovať doslova, len spamäti "Mýliš sa mladý, toto nie je bitka v jame plnej blata. Toto je operačný stôl... A JA SOM TU CHIRURG." WTF to bola pecka, aká nemá obdoby na poli animákov, jediný, ktorý sa tomuto aspoň trochu priblížil a aj to len svojou kontroverznosťou bol Flashpoint Paradox. Toto je vrcholné DC animované dielo, ktoré podľa mňa už len tak niečo nedobehne a nieto ešte prekoná. Tak úderná hudba (viď. úvodná scéna na stavenisku), tak úderné hlášky, viď. nepriamy citát, tak úderný motív (WTF, môže byť ešte niečo epickejšie ako stret dvoch najväčších hrdinov DC sveta proti sebe?). Niečo neskutočné. A keďže je to dvojčasť, tak tu máme naozaj krásny celovečný drsný animák, rozhodne nie pre deti. Jay Oliva s Millerom dosiahli svoj vrchol. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, tento starý hranatý Batman ma nejak neberie... Všetci tu vďaka otrasnej animácii majú ramená ako Dwayne Johnson, ešte aj Joker, ktorý bol jediným dôvodom, prečo som chcel vidieť aj druhú časť, zápletka je na zaplakanie prekombinovaná a postavy toporné. Bruno bola vyslovene hnusná. Superman ma irituje, tak ako je tomu vždy, ale už len preto, že mu Batman občas nakope riť som ochotný zhliadnuť tohtoročný crossover. Potešili Green Arrow a staručký Alfred, samozrejme akčný záver, inak by som známkoval rovnako ako u prvého dielu. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě opravdu pobavilo, byla ta armádně strižená mužatka se svastikama na nahejch kozách. Ale dokonce i Joker se tady dost vyřádí a vyrobí tolik mrtvol, že už i začínám věřit, že tento animák se pro děcka nehodí. Taky dějová linka se Supermanem se docela povedla a můžu říct a i samotnej Batman mě překvapil, že se takhle odklonil od čistě kladné postavy pěkně do rozporuplně temně ilegální - oproti 1. části je to dějově kvalitativní posun. Co se týká animace, celkové stylizace a přehánění, tak to zůstává stejné, bohužel. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Slice and dice... Politicko-akční pecka s nukleárně-válečným konfliktem mezi Ruskem a USA.... plus zapojení Supermana a nejvyšších politických špiček... První díl se mi líbil malinko víc, tady už je moc patriosmu, který vede k napravení všech křivd... Také se mi líbilo vyobrazení Supermana jako né úplně hodnýho kluka... Je toho prostě hodně co se na tomto filmu povedlo a spolu s první částí tvoří opravdu nejpovedenější film s příběhy o Batmanovi... ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Batmana je ještě temnější a brutálnější než jednička. Scény s Jokerem jsou až ultimátní a forma s jakou vystihli jeho šílenství a brutalitu pomalu přesahují jeho hereckou podobu. Stejně tak postava supermana, které je zde popsána jen jako loutka v rukou americké vlády, která s jeho pomocí řeší krize, které sama vyvolá. Jediným rušivým bodem je postava Robina, která jakoby do celého tohoto světa nepatří. Ale možná to byl cíl autorů. Za mě vyjímečný komiks, který si jistě znovu vychutnám. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama