Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

wooozie 

všechny recenze uživatele

Už první díl Návratu Temného rytíře byl dobrý, ale druhá část je úplně někde jinde. Tolik skvělých scén, vybroušených dialogů a situací, o kterých jsem ani nesnil, to se opravdu jen tak nevidí. Druhý díl je nejenom mnohem temnější, drsnější a brutálnější, ale hlavně je emocionálně neskutečně našlapaný a celá stopáž je intenzivní a zběsilá tak moc, že jeden skvělý souboj střídá druhý. Celá část s Jokerem je něco naprosto neuvěřitelného a jeho souboj s Batmanem mě přesvědčil, že si celý komiks prostě musím přečíst. A závěrečný souboj se Supermanem? Bomba! Už se těším, jak ho Znyder převede na velké plátno. It's finally here, isn't it? The moment we've both dreamed about. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První část tolik nenadchla, ale "prý" se nebylo čeho bát. Druhá část totiž měla být přímo "božsky" kulervoucí! No... byla. Dostavil se totiž pán v červené pláštěnce, ochránce morálky a zachránce nevinných. Zde, překvapivě, pod tím nejvyšším americkým pantoflem. Zklamal hoch. O to důležitější je právě symbol Batmana, který i přes veškeré obecné přesvědčení, že už by měl pověsit plášť, zahodit masku a přestat dělat bordel - řekne ne a postaví se tak víceméně všem. S pomocí mladé Robin, of course. Nejprve je potřeba vypořádat se s Jokerem. Ten je zaskočen Brucovou přímočarostí a i když se rychle adaptuje a popustí uzdu své šílenosti naplno, souboj nakonec tvrdě prohraje. Co ale s panem S? Naštěstí Clark není znám, svojí "geniálností" a tak Wayne vymyslí plán. Chytrý plán. Plán hodný, jeho jména a poselství. Výborně napsaný komiks, jehož adaptace je o nic méně skvělá a pomyslně opět o kousek pozdvyhává tento comicsový fenomén. Skončí to někdy? Kdo ví. Dokud tu ale bude prostor pro hrdiny jako je Batman, nemuselo by. 100% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že pošetřit u Part 1 tu jednu hvězdu nebude od věci, ale že mi tu naopka nebude těch 5* stačit, to jsem opravdu nečekal. Nejlepší, nejsyrovější, nebrutálnější, nejemotivnější a nejúdernější animovaný Batman, co kdy spatřil světlo světa. Neskutečně dívatelná akce, výtečná animace, nářezová hudba a jeden z nejlepších závěrů animovaných komixů vůbec. Plus několik opravdu nápaditých a ojedinělých situací, např. Joker nekompromisně střílící po civilistech nebo ochablý Superman po atomovce. Konec je potom pro nejnáročnější milovníky žánru naprostá chuťovka! Navíc velmi dobrý scénář a spojení Batmanových konfliktů v Gothamu paralelně s Jokerem a Clarkem funguje na výbornou. Tohle utočí na Nolanovi Batmany těžkým kalibrem a upřímě mě tenhle závěr bavil mnohem více než Nolan. Oliva je king a Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 patří mezi to nejlepším v žánru a part 2 je to nejlepší v žánru. Litovat můžu jen toho, že to nemělo o 20 minut víc, protože ten příběh by to snesl. PS: tohle si prostě dám ještě jednou. "Good enough." ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ano, pořád je to jedna z nejlepších adaptací komiksu na filmové plátno, nicméně po závěrečném proslovu jsem měl nutkavý pocit, že tomu jednoduše něco chybělo. Proto za mě bohužel jen za čtyři. Možná jsem jen ale byl nalákán první částí na ultimátní komiksový zážitek, který nakonec působí možná až příliš uspěchaně a místy až moc zahnaný do kraje (ano, uhýbání kulkám nyní myslím). Spolu s první částí je to ale surová adaptace jak má být, která dokládá Batmanova dobrodružství v poctivě emocionálním, brutálním a společensko kritickém balení, s těžce padnoucí hereckou sestavou. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Oblíbené sexuální hlášky z filmu: ... "What do we do with him?" "Nothing. He's too big." ... ... "Bruce! Your heart!" ... ... "I wanna you to remember me as a man." ... ... "Eyes downside, spud!" ... ... "You're feeling it now, aren't you?" ... ... "But I didn't have to go easy on you." ... ... "In all years to come, in your most private moments..." Závěrem: Naprosto epické. Sedl jsem si k tomu na pár minut, shlédl na posezení obě části. Nikdy jsem netušil, jak emotivní může být zakončení, ve kterém nebylo řečeno ani slovo. Pouze tlukot srdce a vzájemný pohled dvou lidí. Neskutečně povedení záporáci, nejlepší Joker, jakého jsem prozatím zažil - ZDE jsem konečně po letech pochopil, proč je tak nebezpečný, tak šílený. Epické. Až na ty kulky :-D. Jasných 95% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama