Reklama

Reklama

Bohatství slečny Kronkiové

(TV film)

Obsahy(1)

Jiřina Bohdalová v roli bezelstné dobračky maří nástrahy hamižné trojice podvodníků. Opala Kronkiová (J. Bohdalová) je prostá žena, která žije zcela osamocena v polorozbořeném objektu bývalé továrny, který zdědila. Jednoho dne se zde objeví dva muži (K. Heřmánek a P. Nárožný) a jedna žena (A. Veldová). Nemají kam jít, protože je honí policie. Před Opalou tuto skutečnost samozřejmě nepřiznají a požádají ji, aby u ní mohli zůstat. Opala, poněkud prostoduchá, leč navýsost milá, dobrotivá a vstřícná žena, je s velkou radostí přijme. Konečně bude mít hosty a někoho, o něhož se může starat. Netuší však, že poskytla přístřeší lidem, kteří se pokusí její dobroty zneužít... Výtečnou komedii o trojici podvodníků a bezbřehé naivní dobrotě slečny Opaly Kronkiové napsal podle hry J. Patricka "Opalu má každý rád" a režie se ujal Zdeněk Zelenka. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

topi 

všechny recenze uživatele

Standardní televizní zpracování podle Zdeňka Zelenky. V tomto případě spíše průměrné díky slabým postsynchronům a nepříliš oslnivým hereckým výkonům. Bohdalka hraje podobnou slaboduchou bábu jako ve Fany, Heřmánek, Nárožný a Veldová se drží buď při zemi nebo zbytečně přehrávají. Závěrečná pointa má ale něco do sebe. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Nenápadné dílo, které je bezvadně obsazené, s minimalistickou výpravou ale hlubokou myšlenkou.Pobavil jsem se s mými oblíbenými herci..Nechápu, proč je tenhle film tak zastrčený a není víc na očích, než jen v nočním programu ČT 1 ..jsem rád že jsem ho mohl vidět..nastiňuje to stav společnosti, kdy se kdekdo snaží dobrých lidí zneužívat a na jejich úkor se obohacovat .. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Trojice mi úplně připomněla série komedií z přelomu osmdesátých a devadesátých let o Pepanovi, Járovi a Marcele. Chyběla už jen Naďa Konvalinková neboť Karel Heřmánek a Petr Nárožný se opět sešli jako podvodníci po letech. Skoro jako by to bylo pokračování této seérie. Jen Jiřina Bohdalová nehraje tentokrát podvodnici, ale podváděnou. Zdeněk Zelenka má pro Jiřku slabost a nedivím se. Je to žijící legenda. Nárožný s Heřmánkem opět excelují. Iniciaci s již zmíněnou dvojicí či respektive trocjicí pomáhá i fakt, že Nárožný opět hraje toho chytřejšího a Heřmánek toho blbějšího. První polovina je o něco lepší, pak to trošku spadne do nudy, kdy trojice v podstatě neví, jak by bábu oškubala a dlouho jim trvá než na to přijdou, ale konec je zase zajímavý. Je to televizní záležitost a vykazuje tedy takové kvality, na druhé straně si umím představit, že s jinými herci, kteří by neuměli tolik využívat mimického herectví a nebyli v tom tak dobří, by kvalita mohla jít silně dolů. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Divné od začátku až do konce. Vesměs nesympatičtí dva podvodníci s mladou kočkou potkají slečnu Kronkiovou, která má opuštěnou fabriku. Nenapadne je nic jiného, než ji sprovodit ze světa, jenže o tom pořád jen teoretizují, až se do toho vloží jejich mladá společnice, vyprovokuje jednoho z nich a málem to skončí neštěstím. Námět je zcela ujetý, kecá se a kecá, ale výsledek nikde. Navíc je vizuál zahalen do jakéhosi mírného mlhava, což také moc divákovi nepřidá. Prostě podivná televizní komedie, ve která měla zářit Bohdalka s Nárožným a Heřmánkem, ale moc se to nepovedlo. Hudba: Jiří Svoboda PS: podle titulků vyrobeno v roce 1997!!! ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Jsem náročný, dal jsem nejprve za 3*, ale Nárožný a i ostatní mě po druhém a třetím skouknutí svými výkony utvrdili, že mě to vlastně dost baví a za 3* je by bylo málo. Tak za 3,5 a zaokrouhluji na 4*, protože ještě pes :-) ... Taková zkouška Bohdalové na Fany - viz její chování / vykání panu psovi Tanerovi :-) ... dvojice Heřmánek / Nárožný mi trochu připoměla "Šéfa a jeho partu" ikdyž tady byl Heřmánek chytřejší a údajně profesor ikdyž bejvalej ... Hudba: Jiří svoboda tady neveden a to si nezaslouží ani on ani ta hudba. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Ostravě, například na haldě Heřmanice. (SONY_)

Reklama

Reklama