Reklama

Reklama

Bruce Lee - Mistr bojových umění

  • Hongkong Bruce Lee, the Legend (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Mladý pouliční rváč z Hongkongu se v roce 1958 vrátí do Spojených států a otevře si unikátní školu, kde vyučuje čínské bojové umění nejen Asiatům. Mezi jeho žáky jsou velké hollywoodské hvězdy jako James Coburn, Steve McQueen nebo Chuck Norris. Bruce Lee nadaný i hereckým talentem a rodinným dědictvím se zanedlouho sám ocitne před filmovými kamerami. A to je počátkem zářné světové kariéry největšího, nejznámějšího a nejvlivnějšího znalce bojových umění filmové historie. (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ešte staršie ako prvé písomné zmienky o Číne sú legendy o bojovníkoch, ktorí mali silu lietať a dokázali sami poraziť celé armády. Odkedy sa narodil Bruce Lee, legendy už nie sú potrebné, on sám je legendou. To hovorí úvod dokumentu a dokazuje jeho záver s davmi po úmrtí v Hongkongu. Príbeh dokumentu začína klasicky, narodením, a po krátkom predstavení rodiny je to už len o filmovej kariére. Najzábavnejšie sú asi zábery prvých kamerových skúšok, keď Bruce dokáže predvádzať kung-fu aj v obleku na náhodnom figurantovi. Najlepšie scény z filmov sú samozrejmosťou, a je ich na tak krátky život dosť, až po celkom nedramatický predčasný odchod zo sveta. Bojovník si naozaj nezaslúži zomrieť na opuch mozgu pri alergii na liek proti bolesti hlavy. Film ukázal všetko, čo mal, nenudil, takže ako dokument nesklamal. ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Stále to nie je to super, a opäť sme sa nevyhli niektorým zjednodušeným pohľadom na Bruca. Ale už je to lepšie. A pár miest dokonalých. A viac tu nechávame hovoriť Draka samotného. (PS. S Norou Miao som zajedno.) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee byl prostě jen jeden. Jeho snímky mají dodnes co říct, byť styl, kterým se tehdy souboje točily, může na dnešní poměry působit v lecčem zastarale. Dokument je zajímavý, doplňuje fanouškům tohoto legendárního herce-bojovníka informace, které třeba ještě neslyšeli a přináší i řadu neokoukaných záběrů. Co mi však přišlo smutné, že v souvislosti s pohřbem Bruce Lee nebyl zmíněn Chuck Norris, jenž se obřadu také účastnil a dle mého názoru je to informace podstatnější, než komentovaný záběr na George Lazenbyho u rakve, který s ním (na rozdíl od Norrise) nehrál v jednom z nejkultovnější kung-fu snímků. Za tohle tedy určitě hvězdička dolů. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nebýt toho, že jsem musel do práce, bych snad dal na jeden nádech. Bruce Lee zdaleka nepatří mezi mé top oblíbence. Na druhou stranu se stejně jako u tisíců, možná miliónů fanoušků u mě "těší" neskutečnému respektu. Dost filmů jsem viděl a popravdě mě určitým způsobem baví stále. Proto potěšilo několik zákulisních informací. Stejně jako několik zajímavostí z Brucova života. Pro ty co ho mají rádi poctivý dokument. Pro fanoušky absolutní povinnost. 85 procent. ()

Reklama

Reklama