Reklama

Reklama

Laserová mise

  • USA Laser Mission (více)
USA / Západní Německo / Jihoafrická republika, 1989, 84 min

Svět vzruší události: právě ukradli největší diamant na Zemi a unesli profesora Brauna, nejuznávanějšího experta na laserové zbraně. Americký zvláštní agent Michael Gold je zajištěn sovětskou rozvědkou KGB na letišti v Kavanze. Rusové ho usvědčí jako špióna a odsoudí k smrti. Michaelovi se na poslední chvíli podaří popravě uniknout. Jeho úkolem je najít hledaný diamant a zachránit Brauna. V této nelehké misi mu pomáhá profesorova přitažlivá dcera Alissa. V patách jsou jim nejen příslušníci KGB, ale i bezcitný obchodník se zbraněmi Eckhardt. Tomu se podaří Michaela i Alissu zajmout a uvěznit v diamantovém dole. Situace je téměř beznadějná... (Intersonic)

(více)

Recenze (25)

choze 

všechny recenze uživatele

Trajler na tenhle klasický intersoňácký titul mě vždycky uchvacoval, protože byl plný akce a frajerských hlášek a sliboval parádní akční jízdu. Ve skutečnosti je to taková levná pitomoučká kopie bondovek pro malé kluky, spočívající především na bedrech okouzlujícího Brandona Lee. Ten má slušný komediální talent, ale bohužel tu nedostane příležitost pořádně předvést své bojové umění a akce tak zůstává na nevzrušivé úrovni cannonovských béček. Úsměvná snaha o vtipné bondovské dialogy pobaví a ten popík pod úvodními a závěrečnými titulky je jednoduše geniální, ale padouši jsou nevýrazní a že ta bloncka neukáže kozy, to je prostě neodpustitelné. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Brandonom Leem. Má dosť dobrý príbeh o agentovi, ktorý má za úlohu dostať do USA významného vedca, odborníka na lasery, ale je uväznený, no podarí sa mu uniknúť a chce svoju úlohu dokončiť. Spracovanie ma ale sklamalo, ešte prvá polovica je pre akčný film dostatočná, aj ked´ viacero prvkov by sa dalo vylepšiť, no prenesenie deja do púšte bol zlý krok a ani záver sa úvodnej fázi nevyrovná. Akcie je tu dosť, ale je rozporuplná. Dlhších súbojov je tu veľmi málo a na Brandona Leeho sú hlboko podpriemerné, lepšie sú prestrelky s veľkým počtom zabitých a niektoré zaujímavejšie momenty. Najviac sa mi páči úvodný útek z väznice alebo automobilová naháňačka, pričom sa obe nachádzajú v prvej polovici filmu a z druhej už zaujme iba niekoľko slušných likvidácií ako zlomenie na kolene alebo kop protivníka na elektrický plot. Moc mi nesadol humor, ktorého je zbytočne moc, niektoré prvky sa vydarili, ale väčšinou to filmu škodí. Herecké obsadenie je iba priemerné, Brandon Lee v hlavnej úlohe poteší, ale inak už nezaujme nikto a hlavný záporák je svojou nesmrteľnosťou až trápny. Réžia a technická stránka sú čistý priemer. Škoda, potenciál bol slušný a po prvej akcii to vyzeralo na veľmi dobré akčné béčko, ale druhá polovica to už udržať nedokázala. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 64%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Beckova pecka jako hrom! kdyby muj milacek Brandon neopustil predcasne tento svet byl by skvelym adeptem na roli Jamese Bonda! a to bez prdele charizma sexapeal a vybusnost z nej doslova salali a tenhle film je tak trochu ve stylu Bondovek skvely hlasky explozivni akce a bezkonkurencni atmosfera neprekonatelnych 80 let na zdejsich 45% uz radsi nemam v umyslu reagovat holt kazdej je odbornik... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na Leeho celkem nuda, akce bylo málo, hlášek taky moc nebylo a že by to bylo i nějak dobře natočený? To nevim. Každopádně prostředí nebylo špatné a Brandon to celý naštestí trochu zachranuje. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Špionážno dobrodružný film s humorom jak z tých slabších dielov Policajných akadémií. Niektoré hlody sú ale tak trápne, že som sa zasmial. Brandon Lee ako ústredný hrdina je dostatočne charizmatický a šibalský. V bitkách ale okrem jedného typu kopu nič poriadne nepredvedie. Holt sú v tom klasickom americkom krčmovom štýle. A ich úroveň je slabšia. Celkovo aj keď je akčných scén celkom dostatok (hlavne prestreliek) a vzhľadom na dobu sa jedná o poctivé kaskadérske remeslo bez CGI, tak kvalitatívne pôsobia nudne a fádne. Nie je tu žiadna scéna, ktorú by som mohol pochváliť. Záporák je skôr taký neschopný dilino typu kapitána Harrisa z Akadémii. Má tu aj dvoch totálne vymletých komických poskokov (jé ty si žena, ja som bola vždycky žena). Blondína s veľkými dudami je skôr otravná a medzi ňou a Brandonom to príliš neiskrí. Prostredie Afriky tiež dvakrát pekne nepôsobí. Okrem nekonečného piesku sa dočkáme už len nejakých polorozpadnutých ruín. Takže výsledkom je podpriemerný dobrodružný film na ktorom vidno, že príliš drahý nebol a právom zapadol. Ani za detských čias ma tento film nenadchol a ani po rokoch sa na tom nič nemení. 3/10. ()

Bláža 

všechny recenze uživatele

Tak popořadě. Herci: Německo-americká produkce sehnala opravdové hvězdy (bez ironie) – Brandon Lee jako typicky lehkovážný a sebevědomí agent Michael Gold – hvězda č. 1, Ernest Borgnine, jeden z těch Peckinpahových dvorních herců (Wild Bunch, Konvoj) jako lehce roztržitý profesor Braun – hvězda č.2. A svým způsobem i Debi Monahanová je hvězda, aspoň co se výstřihu týče. Příběh samotný: pokud jej mám nějak charakterizovat, tak je to jednoznačně akční špionážní thriller s prvky slapstickové komedie a westernu. Obvyklá dávka nesrovnalostí a logických mezer je na snesitelné úrovni. Ta komediální rovina se to čí jednak kolem „vtipných“ poznámek hlavních hrdinů a jednak kolem dvojice kubánských vojáků, seržantky Roberty a vojína Manuela. Tihle dva jsou zdrojem všech fórků, protože to jsou typické figurky dvou nekňubů (Manuel: „Seržante, ale vy jste ženská!?“ Roberta:„Vždycky jsem byla, ty blbče!“ Manuel: „No tím líp, seňorito“ ). Leeovo hláškaření nemá chybu – těm perlám se budete smát (to pro tu jejich nechtěnou sebeparodii). Padouchové mají něco do sebe – německý dobrodruh a obchodník se zbraněmi Eckhardt je jen figurka, moc se tam neobjevuje, taky na konci hned umře. Kališnikov, důstojník KGB, to je jinej borec. Nejenže je to drsňák, který nechá na konci vyhodit do vzduchu diamantový důl plný otroků bez mrknutí oka, on je to záporňák se vším všudy, co neumírá hned na poprvé. Důstojný soupeř pro Michaela Golda. Jinak je to už klasika – výbuch, přestřelka na základně, honička v autě, útěk, přestřelka, útěk, schování se v hotelu, sex, pronásledování, honička v autě, cesta pouští, přestřelka před velkým finále, setkání s padouchem, padouch mluví, zabití padoucha, útěk, přestřelka, zabití padoucha (stále není mrtev), přestřelka, zdánlivý konec, zabití padoucha (pořád není mrtev), výbuch, konečné zabití padoucha (už je mrtev), příjezd šéfa, po masakru „vtipně“ odlehčený konec. The End. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V riadnych amerických kravinách začínal mladý Lee svoju kariéru. Akčný film s podpriemernym spracovaním, ktorý ešte k tomu čiastočne koketuje s komédiou. Keby to bolo aspoň vynahradené Leeovým kvalitným kung-fu...toho sa, až na pár kopov, nedočkáme. Vedľa neho posadili ''herečku'', ktorú by si človek ľahko pomýlil so sociálnou pracovníčkou z E55. Ernest Borgnine už vo svojom pokročilom veku bral všetko, a keď teda mu ponúkli túto rolu málo presvedčivého humanistického profesora, ktorý v závere kosí nepriateľov ako nič, asi neváhal. No ale zasa, keď v závere zobral do ruky pušku, pripomenulo mi to jeho rolu v neowesterne Divoká Banda. Nuda to síce nie je, ale radšej nikdy viac. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Já ženy nevystavuji nebezpečí, daleko radši je totiž svlíkám." ...Největším tahounem je tady Brandon Lee, který opět dokazuje, že kromě akce umí být také zábavný. Jinak naprostý souhlas s uživatelem Wacoslav1. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi kousek s Brandonem Lee. Bckovitost caka v tomhle filmu s kazdym vystrelem nebo hlaskou. Navic Brandon Lee ukazuje ze je krome prebornika v mlaceni lidi i velice schopnym komikem a nejednou slapne poradne do vosiho hnizda. Nesmrtelna situace kdyz propadne strechou primo do stolu s jidlem a pri odchodu pronese ,,Jen sem vam chtel poprat dobrou chut" ()

bo.rec odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jako teenager jsem tento film měl docela rád (vlastnil jsem originál vhs), ale dnes to považuji za absolutní šit všech šitů... ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Slabučký úbohý film, ktorý od odpadu delí len maličký krôčik. Pretrpel som a o hodinu som už chvalabohu ani nevedel, o čom celý film bol. Jeden z tých filmov, ktoré by bola najlepšie vôbec nenatočiť. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svěží akční komedie z přelomu 80.a 90. let, kde se nám v hlavní roli představuje Brandon Lee, který nám tímto mimo jiné také ukazuje, že nehodlal jít po stopách svého otce, ale že se vydal zcela svou vlastní cestou. Takovýchto podobně zaměřených snímku ve své době vznikalo opravdu hodně a tak nebylo zrovna jednoduché se mezi ně vecpat. Ale tímto snímkem se to kupodivu povedlo. Jednoduchý příběh sází hlavně na akci v podobě honiček doplněné přestřelkou a nějakým tím soubojem. Nebo spíše rvačkou, ale těch tu opravdu ale zase moc není. Děj jedinou vteřinou nenudí, což nebývá zase tolik zvykem. Pěkné prostředí dobře nasnímané výbornou kamerou dává všanc i nádhernému obrazu. Nostalgická klasika staré dobré akční práce bez použití dnes tak bohulibých digitálních efektů. Snímek je tak i skvělou ukázkou toho, jak se to tenkrát dělalo. Na svou dobu se jedná o jeden z mála povedených jednoduchých akčních snímku. ()

Alfa58 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý a vtipný pohodový akčný film. Ak niekto vyčíta tomuto filmu a hrdinke, že "neukázala kozy", tak to si zmýlil žáner. A ak také niečo má byť merítkom kvality filmu, je to veľmi smutné a k tomu už nemám slov... A že je to kópia bondoviek? Podľa mňa to môže byť kľudne aj naopak, ibaže Bond je agent jej veličenstva "007" a Brandon Lee je "len" syn Brucea Lee. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Brandon byl dobrej herec, dokonce i tohle béčko zvládnul vytáhnout o něco výš. Škoda, že ho potkal stejný osud jako Bruce. ()

johnsnow odpad!

všechny recenze uživatele

Mário to čo bolo. stačilo mi vidieť prvú akčnú scénu a skončil som, ťiadne zvuky úderov, brokovnica znie ako samopal, no proste humus. ()

Reklama

Reklama